un fel de calomie sau ... insulta ...

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
eliza_gj

un fel de calomie sau ... insulta ...

Post by eliza_gj » 26 Feb 2009, 14:28

salut,

am o nelamurire ...
prietena mea a constatat intr-o zi ca in telefonul sotului ei este o fotografie a unei "doamne" pe care o cunostea si ea. asa ca si-a luat fiica (17 ani) si a mers la usa respectivei pe care pe un ton cat se poate de calm a intrbat-o ce cauta poza ei in telefonul sotului si daca are vreo relatie cu acesta sa inceteze ca distruge familia. discutia a continuat respectiva doamna spunand ca nu ea este in poza, nu este nimic intre ea si sotul prietenei mele si ... am asta a fost esenta discutiei dupa care prietena mea si-a cerut scuze de deranj si a plecat. mentionez ca discutia nu s-a desfasurat intr-un loc public si nu era nimeni altcineva prezent cu exceptia "doamnei", a prietenei mele si fiicei sale. dupa putin timp prietena mea s-a trezit la politie la declaratii, a declarat tot ce s-a intamplat si cu toate astea dosarul a fost trimis catre judecata.

nelamurirea este ca ... acum cand formulez intampinarea ma gandesc sa merg pe ideea ca nu este vorba despre o fapta care sa prezinte pericol social nu poate fi vorba despre calomie si nici insulta in esenta fiind vorba despre o discutie decenta insa problema mea este daca se poate indrepta actiunea reclamantei si impotriva minorei care chiar nu a scos nici un cuvant si cu toate astea este implicata si ea in actiune ca parata ...

in concluzie ... ce ma sfatuiti?

ignite

Post by ignite » 26 Feb 2009, 18:05

SA NU FACI INTAMPINARE...IN PENAL.

FACI NOTE...SAU LE DENUMESTI CUM VREI...INSA NU INTAMPINARE.

VEZI ART. 10 CPP. ALEGE UNUL DINTRE CAZURI SAU MAI MULTE SI APLICA LA SPETA TA. FA TI PROBE SAU APARA TE PE CE E IN CAUZA, DACA NU AI.

paisie

Post by paisie » 26 Feb 2009, 21:00

sau mai bine angajezi un avocat ca deja ai comis-o tare rau si mai bine prietena ta piere pe mana ei si nu pe mana ta.

eliza_gj

Post by eliza_gj » 17 Mar 2009, 11:50

IGNITE wrote:SA NU FACI INTAMPINARE...IN PENAL.

FACI NOTE...SAU LE DENUMESTI CUM VREI...INSA NU INTAMPINARE.

VEZI ART. 10 CPP. ALEGE UNUL DINTRE CAZURI SAU MAI MULTE SI APLICA LA SPETA TA. FA TI PROBE SAU APARA TE PE CE E IN CAUZA, DACA NU AI.
multumesc de atentionare ai dreptate cu intampinarea in penal ... deh ... m-am grabit cand scriam eram la lucru ... oricum am rezolvat repede din primul termen am castigat pensia de intretinere pentru fetele minore - ca ii facusem actiune si pt asta iar cu insulta si calomia tot din primul termen s-a terminat cu motivatia noastra ca a fost o discutie privata din scara unui bloc si mai ales fara martori. reclamanta este o procesomana inraita asa ca a fost credibilitatea ei comparata cu cea a prietenei mele care este farmacist. multumesc de incurajari oricum raman datoare

eliza_gj

Post by eliza_gj » 17 Mar 2009, 11:54

paisie wrote:sau mai bine angajezi un avocat ca deja ai comis-o tare rau si mai bine prietena ta piere pe mana ei si nu pe mana ta.
hi hi hi un avocat? la noi in gj marea majoritate sunt specializati pe legile proprietatii ca de aici se castiga cel mai bine. sunt de parere ca atata vreme cat am idei nu se justifica angajarea unui avocat. si totusi ... intre jurist si avocat nu sunt diferente chiar asa de mari

Post Reply