Intrebare

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
alex

Intrebare

Post by alex » 30 Jan 2009, 08:44

Buna ,

Am si eu o intrebare,
Cunoasteti cumva, garantia de buna executie in cadrul contractelor de achizitie publica trebuie solicitata obligatoriu in cazul in care valoarea contractului atinge un anumit prag? :?:

Va multumesc

Fiti binecuvantati!

alex

Re: Intrebare

Post by alex » 02 Feb 2009, 08:34

Nimeni pe strada... :(

serafim

Post by serafim » 02 Feb 2009, 19:18

Garantia de buna executie...referitor la ce anume din achizitii publice ?!
Construiesti ?
Practic garantia de "buna executie "consta in depunerea unei sume de bani in cuantum de 5% din valoarea totala a investitiei, suma ce se depune de catre nBeneficiar" intr-un cont pe seama "Executantului" DAR !!! executantul nu are acces la acel cont deci banii sunt blocati !!!

Adica mai explicit ai o lucrare si se stabilesc anbumite termene de plata in functie de cum va avansa acea lucrare la data scadentei achiti doar 95 la suta executantului din suma datorata iar cei 5% se depun in acest cont !
La finalizarea lucrarilor in urma receptiei preliminare respectiv a receptiei finale daca nu au aparut probleme in executare ce ar trebui modificate , refacute etc. se deblocheaza contul si banii vor putea fi ridicati de catre executant daca ai de obiectat respectiv aceasta ti-a efectuat lucrarea in mod defectuos vfei folosi acei bani pt. a remedia greselile lui care sunt mentionate in PV de receptie preliminara si PV receptie finala !

kinga

Post by kinga » 02 Feb 2009, 19:53

Serafime..
nu e musai sa fie constuctie.. garantia se cosntituie si la livrarea de produse..

si nu e musai depunere in cont.. se pot retine din facturile emise.. se poate constituie scrisoare de garantie.. etc...

Alex asta cu musai.. nu-i musai...
acu.. depinde de autoritatea contractanta...
au fost cazuri in care s-a "omis" constituirea garantiei... dar in 90% din cazuri se constituie...

oricum.. e clauza standard in contract :lol: :lol: :lol: :lol:

alex

Post by alex » 02 Feb 2009, 21:43

Asta am vrut sa stiu, musai ori nu.

Kosonom szepen

serafim

Post by serafim » 02 Feb 2009, 23:11

Eu am dat un exemplu pe constructii de acolo si intrebarea in ce anume....are nevoie la achizitii publice ca si contractele se fac "legal " prin ofertare.
I-am explicat babeste printr-un ex. ca sa priceapa !!! :-P

alex

Post by alex » 03 Feb 2009, 10:07

Mersi Serafime,

cunosc ce mi-ai explicat, eu vroiam insa sa stiu, daca eu, autoritate contractanta, finantata de la bugetul de stat, am obligatia ca la un anumit prag de investitie sa solicit aceasta garantie.

serafim

Post by serafim » 04 Feb 2009, 10:41

Alex
" mortii se acopera cu pamant" iar " cei vii se acopera ci hartii"
asta in sesnsul ca:
daca vrei sa fii acoperit ca sa nu-ti scoata seful ochii la un moment dat ca din vina ta....... atunci este MUSAI ! :-P

alex

Post by alex » 04 Feb 2009, 14:05

fii binecuvantat Serafime!!!

ignite

Post by ignite » 04 Feb 2009, 14:13

pai ... ce dracu...doamne iarta ma ... alex...nu spuneai ca nu tu dai binecuvantarea?

alex

Post by alex » 04 Feb 2009, 17:52

pai in contextul ala nu, era cam la misto,
mi-a cerut-o "jaba" cica
altfel insa, de ce nu,
scriptura ma indeamna astfel

ignite

Post by ignite » 04 Feb 2009, 19:08

ursu ti a cerut o pe bune si pe gratis...crede ma...rareori ursu vorbeste prostii...

ps: tu nu esti ortodox, asa i? nu conteaza...dar se vede ca nu. Sau esti genul care s a nascut ortodox...insa pe parcurs...

alex

Post by alex » 05 Feb 2009, 10:59

m-am nascut ortodox, si sunt ortodox
care vrea insa o trezire, din criza asta....... spirituala fireste, nu cea care misuna prin loje :lol: si care vrea sa o acopere pe cea reala,

ignite

Post by ignite » 05 Feb 2009, 18:36

sunt convins ca sunt talentati...nu am auzit in viata mea de ei...insa stiu ca sunt coruri/formatii de genul acesta...bine puse la punct si componentii stiu muzica.

Insa ... eu nu ma dau in vant dupa o astfel de muzica (nu spun ca daca aud, nu ascult cu atentie, insa...)...desi imi place muzica lucrata cantata de oameni care se pricep.
mie imi plac chestiile de mare angajament.

Post Reply