Se continua contestatia la executare?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
TheFaithfulOne

Se continua contestatia la executare?

Post by TheFaithfulOne » 02 Oct 2008, 21:46

Intr-un dosar la executare s-a facut poprire pe conturi si somatie imobiliara.
Inainte de a se pune poprire pe conturi am apucat sa facem contestatie la executare, pentru ca suma pretinsa de creditor, potrivit unui contract ce constituie titlu executoriu (autentificat la notar) este alta decat cea pe care noi consideram ca ar trebui s-o primeasca.
Daca prin poprire se indestuleaza creditorul, insa potrivit sumei pretinse de el si urmarita de executor, putem continua judecata in contestatie la executare?
Putem solicita in continuare anularea executarii pentru motive ce tin de nulitati ale actelor de executare?
Ce sa solicitam? Anularea si intoarcerea executarii, dupa care sa oferim creditorului suma calculata de noi sau sa solicitam indreptarea executarii si sa cerem inapoi din suma poprita numai diferenta pe care noi o consideram a fi noastra si, bineinteles, cheltuielile de executare?

NesCafe

Re: Se continua contestatia la executare?

Post by NesCafe » 03 Oct 2008, 08:45

TheFaithfulOne wrote: Daca prin poprire se indestuleaza creditorul, insa potrivit sumei pretinse de el si urmarita de executor, putem continua judecata in contestatie la executare?
da
TheFaithfulOne wrote:Ce sa solicitam? Anularea si intoarcerea executarii, dupa care sa oferim creditorului suma calculata de noi sau sa solicitam indreptarea executarii si sa cerem inapoi din suma poprita numai diferenta pe care noi o consideram a fi noastra si, bineinteles, cheltuielile de executare?
- admiterea prezentei contestatii la executare
- anularea tuturor actelor si formelor de executare instituite de catre executorul judecatoresc _, in dosarul de executare nr_
SAU
- anularea SOMATIEI nr. _ si a actelor de executare subsecvente din cadrul executarii silite pornite de Biroul Executorului Judecatoresc_ impotriva debitoarei _, la staruinta creditoarei_
- va rugam de asemenea, sa pronuntati si suspendarea executarii silite ce face obiectul prezentului dosar pana la solutionarea contestatiei la executare.
(Potrivit Art. 403. alin.4 .,,In cazuri urgente, daca s-a platit cautiunea presedintele instantei poate dispune, prin incheiere si fara citarea partilor, suspendarea provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare de catre instanta,,)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests