Buna ziua/seara tuturor!
Eu m-am apucat sa filosofez inca la data cand am primit un raspus de la INEP (Inspectoratul National pentru Evidenta Persoanelor) in care scrie alb pe negru ca se poate (se putea la aceea vreme, inainte a schimba legea acum in august) sa se emita Carti de Identitate, cu domiciliul unde erai primit in spatiu de catre unul coproprietar, fara sa fie necesar si acordul coproprietarului celalalt.
In fapt :)
4 ani de zile am stat la mama, cu cei 2 copii, asteptand cu rabdare sa se hotareasca instanta, cine va primi apartamentul bun comun in urma partajului. Am primit eu, si la fond, si la apel, si la recurs. Incerc sa fac executarea silita, deoarece omul nu pleaca de bunavoie. Dar spre stupoarea mea, executorul spune ca in cazul meu are de evacuat 2 persoane, caci si concubina are domiciliul in apartamentul castigat de mine. Am nevoie sa obtin o hotarare judecatoreasca si impotriva ei.
Mai sa fie, solicit evacuarea ei pe cale de ordonanta, dar judecatoria constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru ordonanta. (Nu reusesc sa inteleg din motivarea instantei pe ce exceptie mi-a respins, caci au o motivare haotica, proprozitii neterminate, fara o logica urmaribila. Totusi, nu a acceptat urgenta, chiar daca eram in "plina" executare silita, a preluat ideea partii parate ca nu ar fi o hotarire vremelnica, deoarece nu am un proces civil pe rolul instantei, si la prejudecare fondului a tinut cont, ca a prezentat parata un contract de comodat semnat de coproprietar, dar mentionez! apartamentul deja mi-a fost atribuit definitiv si irevocabil.)
Cand mi s-a respins cererea pe cale ordonantei am scris la serviciul de evidenta informatizata a persoanelor, daca am sanse sa obtin copie dupa actul depus la dosar la solicitarea CI de catre concubin (contractul de comodat era data dupa obtinerea CI).
La aceasta intrebare nu am primit raspuns, dar in schimb mi s-a adus la cunostinta, ca CI a fost emis perfect legal, si ca era suficient la aceea vreme sa fie primit in spatiu o persoana (care nu este ruda!!!) de doar unul dintre coproprietari.
Deci... eu cu apartamentul atribuit am stat binemerci la mama inca cateva luni, luni in care intretinerea s-a mai adunat, nefiind achitate nici restantele din anul precedent, caci si-au dat seama ca am sanse de a castiga apartamentul..
Cand am primit si raspunsul de la SEIP, am trimis sms ex-ului mentionand de articolul 271, alin 2 C.P. si in 2 saptamani s-au mutat.
Unde, cand si cine a gresit?
Executorul? Cand mi-a zis ca nu poate sa ma puna in posesie decat cu concubina, caci altfel este violare de domiciliu?
SEIP eliberand CI cu domiciliu fara vreun titlu locativ valabil, deoarece din raspuns am inteles, ca era suficienta declaratia de primire is spatiu, care in acte era bun comun cu o alta persoana, decat solicitanta (chiar scria pe v-c sotia) Deci a gresit SEIP sau LEGEA?
Eu? Trebuia sa incep un proces interminabil pe drept civil in loc sa apelez la ordonanta? (am dorit sa nu ma amane dupa "vacanta").
Eu? Ca nu am facut inainte de toata o plangere pe art. susmentionat? (art. 271Cp).
Dreptul meu la proprietate a fost lezata, dar.. de catre cine? de LEGE? de SEIP?
Si ce pot sa fac eu altceva decat sa trec si acest aspect la capitolul
pierderi?
Cine are vreo idee, oricat de filosofica ar fi, chiar mi-ar prinde bine.
De aceea am scris acest subiect la divagatii... caci.. chiar am nevoie de raspunsuri/divagari pentru sufletul si mintea mea.
Filosofie pe tema actuala...
Raspunsul primit de la INEP:
"In urma analizarii problemelor expuse de dvs., s-a constatat faptul ca, lucratorii din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor al mun. A, au respectat prevederile Legii nr. 105/1996 privind evidenta populatiei si cartea de identitate, cu modificarile si completarile ulterioare si cele ale metodologiei de lucru, acte normative in vigoare la data eliberarii respectivului act de identitate.
Astfel, domnul X, fostul dvs. sot a facut dovada adresei de domiciliu cu un act juridic valabil incheiat, recunoscut de legislatia romana, din care rezulta faptul ca imobilul in cauza este bun comun, in conformitate cu prevederile art.30 din Codul Familiei.
Avand in vedere faptul ca la data emiterii actului de identitate, nu era emisa o hotarare judecatoreasca de partaj, ramasa definitiva si irevocabila, fostul dvs. sot avea dreptul de a-si exprima consimtamantul pentru primire in spatiu, avand calitatea de coproprietar, si fara sa fie necesar consimtamantul de primire in spatiu din partea dvs.
Cu privire la faptul ca nu puteti intra in posesia imobilului din mun. A, str. , nr. , bl. , ap., jud., va indrumam a va adresa instantei de judecata, institutia noastra neavand competenta de solutionare pe aceasta linie.
Pentru relatii suplimentare va rugam accesati site-ul institutiei noastre."
Khm.. eram la aceea data divortata. Si da, cand a fost emis CI inca nu aveam decat hotararea judecatoriei cu privire la partajarea bunurilor, apelul inca era in curs.
Cand am trimis mail-ul deja am avut ordonanta de evacuare respinsa. Si am solicitat copia actelor care au stat la baza emiterii CI pentru recurs, adica am intrebat cum pot sa intru in posesia acelor acte, daca se elibereaza pers. fizice sau doar la solicitarea instantei.
Deci.. divortata, nedivortata... cine vrea sa-si mute prietena, prietenul, sau chiar familii intregi in apartamentul bun comun... poate sa faca fara sa fie necesar sa fie de acord sotul/sau sotia coproprietara.
E de
sau de 
"In urma analizarii problemelor expuse de dvs., s-a constatat faptul ca, lucratorii din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor al mun. A, au respectat prevederile Legii nr. 105/1996 privind evidenta populatiei si cartea de identitate, cu modificarile si completarile ulterioare si cele ale metodologiei de lucru, acte normative in vigoare la data eliberarii respectivului act de identitate.
Astfel, domnul X, fostul dvs. sot a facut dovada adresei de domiciliu cu un act juridic valabil incheiat, recunoscut de legislatia romana, din care rezulta faptul ca imobilul in cauza este bun comun, in conformitate cu prevederile art.30 din Codul Familiei.
Avand in vedere faptul ca la data emiterii actului de identitate, nu era emisa o hotarare judecatoreasca de partaj, ramasa definitiva si irevocabila, fostul dvs. sot avea dreptul de a-si exprima consimtamantul pentru primire in spatiu, avand calitatea de coproprietar, si fara sa fie necesar consimtamantul de primire in spatiu din partea dvs.
Cu privire la faptul ca nu puteti intra in posesia imobilului din mun. A, str. , nr. , bl. , ap., jud., va indrumam a va adresa instantei de judecata, institutia noastra neavand competenta de solutionare pe aceasta linie.
Pentru relatii suplimentare va rugam accesati site-ul institutiei noastre."
Khm.. eram la aceea data divortata. Si da, cand a fost emis CI inca nu aveam decat hotararea judecatoriei cu privire la partajarea bunurilor, apelul inca era in curs.
Cand am trimis mail-ul deja am avut ordonanta de evacuare respinsa. Si am solicitat copia actelor care au stat la baza emiterii CI pentru recurs, adica am intrebat cum pot sa intru in posesia acelor acte, daca se elibereaza pers. fizice sau doar la solicitarea instantei.
Deci.. divortata, nedivortata... cine vrea sa-si mute prietena, prietenul, sau chiar familii intregi in apartamentul bun comun... poate sa faca fara sa fie necesar sa fie de acord sotul/sau sotia coproprietara.
E de