Cu actiune recuperez banii mei?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Viceroy

Cu actiune recuperez banii mei?

Post by Viceroy » 01 Oct 2007, 16:31

Rog sa ma lamuriti, deoarece m-am impotmolit.
Am castigat apartamentul bun comun in urma partajului. dupa 4 ani de taraganari, definitiv si irevocabil.
Am intrat chiar in posesia apartamentului, in care de fapt nu am locuit nici macar 5 minute. Apartamentul a fost folosit de exul si concubina lui si mi-au facut "cadou" surpriza (asteptata de fapt) datorii la intretinere, acumulate plus penalizari.
Stiind, ca oricum nu o sa platesca acesta datorie de buna voie, nu am stat pe ganduri si am achitat cat de repede am reusit TOATA suma.
Intrebarea mea este.. cu ce actiune am sanse sa recuperez aceasta suma?
Somatie de plata? Prevad exceptia inexistentei unui inscris insusit de parti..
Pretentii? Daca da.. trebuie prima data notificare? Reconciliere? Punere in intarziere?
Daune? Si daca da, de care? Interese? Compensatorii?
Altceva care pe moment imi scapa?
Daca pe fisa de cont eliberata de asociatie apare doar numele ex-ului, pot sa indrept cererea mea si impotriva concubinei? (pot sa dovedesc ca a stat in apartament, am incercat s-o evacuez pe ordonanta ca sa pot trece pe executare silita, fara "violare de domiciliu")
Multumesc anticipat pentru raspuns(uri). :floare:

alexx77

Post by alexx77 » 01 Oct 2007, 20:37

Actiune in pretentii cu timbraj la valoare.Fara conciliere.In nici un caz somatie.Multa bafta!

Viceroy

Re: Cu actiune recuperez banii mei?

Post by Viceroy » 02 Oct 2007, 17:09

Viceroy wrote:Daca pe fisa de cont eliberata de asociatie apare doar numele ex-ului, pot sa indrept cererea mea si impotriva concubinei? (pot sa dovedesc ca a stat in apartament, am incercat s-o evacuez pe ordonanta ca sa pot trece pe executare silita, fara "violare de domiciliu")
Multumesc anticipat pentru raspuns(uri). :floare:
Concubina, locatara apartamentului, dupa parerea mea.. ar avea calitate procesuala pasiva, prin simplul fapt, ca si ea a consumat apa, a dus gunoiul.. etc.. deci cheltuielile au fost socotite pentru 2 persoane, dar.. oare.. obligatia de a plati factura la intretinere nu este totusi o obligatie personala al fostului coproprietar? :roll:
Intreb acest aspect, deoarece ex-ul este "insolvabil", deci am sanse 0,000...1 % ca sa recuperez vreodata de la el vreo suma datorata. (S-au adunat in 4 ani sume mici cu sume mai putin mici :-( )

Viceroy

Post by Viceroy » 02 Oct 2007, 17:20

alexx77 wrote:Actiune in pretentii cu timbraj la valoare.Fara conciliere.In nici un caz somatie.Multa bafta!
Multumesc! :floare: :cafea:

P.S. Punere in intarziere? Ii scriu ca am scos banii de la banca.. dobanda este de x% pentru aceasta suma? Deci il rog sa-mi plateasca in cel mult 25-30 zile? Deoarece paguba mea va creste in timp, acumuland dobanda? Si daca nu achita, fac cerere la instanta specificand si chestia cu dobanda?
(Intretinerea cu penalizari a fost cat 2 salarii nete, deci imprumutul pentru a achita suma nu e o gluma :-| )

Post Reply