cand ati mai introdus procedura ordonantei presedentiale, ati cerut fara citarea partilor? vi s-a incuviintat?
am gasit ca s-ar incalca art.6 alin1 CEDO, anume principiul egalitatii in justitie.
voi ce ziceti? eu am cerut fara citarea partilor, insa la termenul de jud am avut procedura nelegal indeplinita pentru ca nu se emisesera citatiile pentru parti.
citarea la ordonanta pres.
Re: citarea la ordonanta pres.
raluca_mihaela wrote:cand ati mai introdus procedura ordonantei presedentiale, ati cerut fara citarea partilor? vi s-a incuviintat?
am gasit ca s-ar incalca art.6 alin1 CEDO, anume principiul egalitatii in justitie.
voi ce ziceti? eu am cerut fara citarea partilor, insa la termenul de jud am avut procedura nelegal indeplinita pentru ca nu se emisesera citatiile pentru parti.
pai da pentru ca in lege scrie ca instanta poate judeca si cu si fara citarea partilor, in functie de situatia concreta (in special in functie de urgenta).
asa ca tu poti sa ceri, ideea e daca instanta dispune judecarea ordonantei cu sau fara citare.
tu ai cerut.
instanta nu a fost de acord si la primul termen, nefiind indeplinita procedura s-a amanat.
ordonanta emisa fara citare nu incalca de plano articolul 6 pe latura civila. As putea merge pina la a spune ca masurile vremelnice dispuse pe calea ordonantei nici nu intra in sfera de protectie a articolului 6, decit cu titlu de exceptie.
in orice caz, o sesizare a curtii pe tema asta ar fi inadmisibila pentru neepuizarea cailor interne de recurs
in orice caz, o sesizare a curtii pe tema asta ar fi inadmisibila pentru neepuizarea cailor interne de recurs