Furt savirsit intr-un loc public??

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
orange

Post by orange » 19 Jan 2006, 14:50

Dap, asta e dragalas. Propun sa facem un forum despre pisici si sa ne punem toti avataruri cu pisici :-D Sper sa nu se supere dinu :(
Cat despre Strigatul Krisstinei...spooky :evil:

rosia_montana

Post by rosia_montana » 19 Jan 2006, 14:58

Mie imi place mai mult Strigatul Krisstinei decat matzele :mrgreen:

orange

Post by orange » 19 Jan 2006, 20:36

Lasa, rosie, ca nici mie nu imi place avatarul tau. Seamana prea mult cu al lui marylin...si e in genul lui fuji...si...ma face sa ma gandesc la cai verzi pe pereti :fluierat: :-D

ildi

Post by ildi » 19 Jan 2006, 21:04

Eu una abia astept sa vina Dricaru, cred ca face comotie cand vede ce ati facut din topicul lui. :x

Si ce frumos ne-a rugat, parca a presimtit....

luciflor

Post by luciflor » 19 Jan 2006, 21:50

:-? :-? :-?
dricaru e de vina. S-a luat de avatarul meu. Auzi, cica e cel mai urat. Sa vad acum ce mai zice. :-P

dricaru

Post by dricaru » 21 Jan 2006, 10:14

Back....
Am vz ca s-a intimplat.
Dar adevarul este ca st doar amuzat. Clar ca raspunsurile au luat-o pe aratura.
Apropo...vedetzi ca ala e furt simplu. Cel putzin in opinia Tribunalului Bucuresti(si a mea)

orange

Post by orange » 21 Jan 2006, 16:08

Si a mea. Ce decizie?
Apropo, zic Mitrache, Bulai, Filipas ca in cazul furtului nu se aplica art. 152 si ca loc public inseamna altceva :?: :?: :?:

orange

Post by orange » 01 Mar 2006, 23:16

Bun, revenim, ca imi place subiectul :-D

Bulai, Mitrache, Filipas: "Continutul art. 152 nu are aplicabilitate in aceasta materie, desi in literatura de specialitate s-au exprimat si opinii contrare (...).
Art. 152 se refera la fapte care, ajungand la cunostinta publicului sau fiind numai susceptibile de acest efect (datorita locului unde s-au comis), pot produce importante prejudicii unor relatii sociale protejate de lege. Caile publicitatii faptei au alcatuit obiectul preocuparii legiutorului in redactarea art. 152 C.pen. In ceea ce priveste insa art. 209 lit. e, pericolul crescut al furtului deriva din faptul ca el se savarseste intr-un spatiu (indiferent daca sunt sau nu alte persoane) unde protectia bunurilor mobile se realizeaza mai greu. Deci, intelesul notiunii aici analizate trebuie stabilit in functie de criteriile specifice care au determinat pe legiuitor sa creeze aceasta agravanta si care sunt cu totul altele decat cele care au inspirat redactarea art. 152."
Si apoi, citata practica dintre 1967-1981.
Dricarule, ia zi tu din practica recenta a Tribunalului Bucuresti, ca a inceput sa ma obsedeze subiectul. :grin:

dricaru

Post by dricaru » 02 Mar 2006, 20:40

Mey Orangino...risc sa te dezamagesc ...poate...
Dar vezi tu...nu mai poate fi vorba de o nnpractica nna Tribunalului Bucuresti avind in vedere calitatea unor nnmagistratinn de la aceasta instanta.
Nici macar de o practica a sectiilor nu pot vorbi. Inconsecventa se manifesta chiar si la nivelul completelor. (nu ar avea sens sa continui pe aceasta tema, subiectul nn practicii TBnnfiind pt mine inchis)

Daca ai spete similare fa cea mai buna aparare posibila.Si il intreaba in prealabil si pe Mosh Dricaru :floare:

orange

Post by orange » 06 Mar 2006, 19:02

Mosh Dricaru wrote: Apropo...vedetzi ca ala e furt simplu. Cel putzin in opinia Tribunalului Bucuresti(si a mea)
si apoi...
Mosh Dricaru wrote: Dar vezi tu...nu mai poate fi vorba de o nnpractica nna Tribunalului Bucuresti avind in vedere calitatea unor nnmagistratinn de la aceasta instanta.
Nici macar de o practica a sectiilor nu pot vorbi. Inconsecventa se manifesta chiar si la nivelul completelor. (nu ar avea sens sa continui pe aceasta tema, subiectul nn practicii TBnnfiind pt mine inchis)
Pai cum ramane cu opinia TMB? Afirmi ceva si apoi ne dai cu flit :lol: Nu-i corect! :grin: Vino cu argumente, cu decizii...

dricaru

Post by dricaru » 06 Mar 2006, 19:37

Mey...argumente despre speta am zis iar altii au argumentat si mai frumos astfel incit nu am de ce sa reiau.
Fusese vorba d opinia unui complet de la TB care concorda cu a mea. Nu am retinut nr ei.

Post Reply