grile de contestat
Intrebarea cu dreptul asupra fructelor trebuie contestata, opinia am exprimat-o deja, si pana la urma kynes mi-a dat dreptate, ma rog dk se referea la intrebarea aia...poate s-a uitat la alta grile, eu am fost G3parole wrote:In orice caz, puternice motive de contestatie ar fi la:
1. bunurile incorporale
2. act redhibitorie
si mai putin puternice la
1. dreptul asupra fructelor
2. posesia fondata pe deposedare prin violenta, apta in anumite cazuri, dupa ei, sa duca la uzucapiune scurta.
Bafta, la contestatie, maine. Dupa mine la civ nu cred ca vor admite mai mult de 2.
Este si a) sigur.
Cat despre grila cu nulitatea eu nu ma refeream la efectele actiunii in simulatie- inopozabilitatea, eu ma refeream la faptul ca in unul din contracte fie sa zicem cel public, sa existe ceva ..o clauza care este nula.Si atunci instanta sa ridice exceptia nulitatii.
Sau sa existe de ex un motiv de nulitate in cazul contractului secret, pt k daca acel c secret ar fi nul nu ar mai putea fi admisa actiunea in simulatie.
Titlurile de valoare tocmai pentru ca sunt doar un inscris sau doar un cont sunt incorporabile, nu au corpus, hirtia in sine nu are nici o valoare iar in cazul celor electronice nu mai exista nici hirtia. Parerea mea, ca sa citez un clasic. :)parole wrote:La grila 3, prin eliminare ar rezulta ca titlurile de valoare sunt b. incorporale. Dupa stiinta mea toate titlurile de valoare sunt corporabile intr-un inscris material sau electronic ce absoarbe substanta dreptului subiectiv necorporal.
pt ca prin notificare,cesiunea este opozabila doar cedentului nu si tertilor.pt a fi opozabila lor e nevoie de act autentic.deci ei o pot ataca cat timp nu le-a devenit opozabila.nu tr sa fie chestia cu exceptia in caz de notificare si ea ok si A. altfel nuTeodora wrote:pt cei cu grila 4, intrebarea 18: de ce nu e corect si a? In Statescu scrie ca cesiunea produce efecte fata de terti numai din momentul notificarii sau al acceptarii prin act autentic...nu mai inteleg nimic :(
In privinta gratierii, uitati-va la art 9 alin 3 din legea nr 546/2002.
"(3) Nu pot fi gratiate pedepsele deja executate, pedepsele a caror executare nu a inceput din cauza sustragerii condamnatului de la executare, condamnarile cu suspendarea executarii pedepsei, pedepsele complementare si cele accesorii." E vorba despre gratierea individuala.
Si la grila asta e ca ei
"(3) Nu pot fi gratiate pedepsele deja executate, pedepsele a caror executare nu a inceput din cauza sustragerii condamnatului de la executare, condamnarile cu suspendarea executarii pedepsei, pedepsele complementare si cele accesorii." E vorba despre gratierea individuala.
Si la grila asta e ca ei

G4,
18. Cesiunea de creanta:
a. poate fi atacata de creditorii chirografari ai cedentului, cu exceptia cazului in care a devenit opozabila prin notificare
b. confera cesionarului dreptul de a pretinde debitorului cedat valoarea nominala a creantei, chiar atunci cand cesionarul a platit cedentului o suma mai mare decat aceasta valoare.
c. este lovita de nulitate absoluta ori de cate ori creanta a fost cesionata anterior unei alte persoane.
Raspuns corect: b.
Cred ca a) nu este corect deoarece creditorii chirografari pot ataca actele debitorilor lor daca acestea sunt frauduloase, fara exceptia prevazuta in grila.
Eu nu stiu de ce nu este corect c).
18. Cesiunea de creanta:
a. poate fi atacata de creditorii chirografari ai cedentului, cu exceptia cazului in care a devenit opozabila prin notificare
b. confera cesionarului dreptul de a pretinde debitorului cedat valoarea nominala a creantei, chiar atunci cand cesionarul a platit cedentului o suma mai mare decat aceasta valoare.
c. este lovita de nulitate absoluta ori de cate ori creanta a fost cesionata anterior unei alte persoane.
Raspuns corect: b.
Cred ca a) nu este corect deoarece creditorii chirografari pot ataca actele debitorilor lor daca acestea sunt frauduloase, fara exceptia prevazuta in grila.
Eu nu stiu de ce nu este corect c).