Legalizarea marijuanei
Sarunmana Croc!Innuenda wrote:Da, croc, subscriu si eu. Nu "i-as starpi" pe consumatorii de drog, cum a zis Gavril (desi inteleg exact ce a vrut sa spuna, e un termen cam tare) dar nici nu i-as inmulti, prin legalizare. Cel mai corect mi se pare ceea ce a spus dinubocos. Dinule, pentru mesajul anterior (cu mici corectii de...forma pe ici pe colo), daca nu eram maritata, te ceream de barbat. Cineva care gandeste astfel nu poate fi decat o persoana minunata!![]()
Sarunmana Innuenda!
Dar cred ca asta este singura pozitie normala si viabila pentru viitor. Ca dovada ca voi ati fost de acord cu mine. Multumesc!
Nu stiu, genul asta de epicurism de secol XXI nu ma convinge. Cand o sa vad un consumator de marihuana care poate fi un model pentru cei din jur poate o sa ma gandesc si eu ca am conceptii invechite si e cazul sa ma adaptez. Pana una-alta, consumatorii de drog (fie el usor sau puternic) sunt niste biete suflete ratacite, niste oameni care nu s-au intalnit cu sinele lor decat in Olimpul letargic al substantelor interzise, niste inadaptati care au nevoie de morfina placerii ca sa reziste rutinei normalului. Le-as spune sa-si caute alte culmi pe care sa le urce. Le-as spune sa incerce cu arta, dragostea fizica sau chiar...ciocolata.
Nu imi vine sa cred ce se intampla aici...Serios va spun.Pai vine toxic asta si va prinde in mreje imediat , va predati si ii cantati in struna in aceasta apologie a drogurilor .
Lasati-o in colo de treba , chiar am ajuns un popor de narcomani , sa ne punem problema legalizarii drogurilor , mai putin sau mai mult periculoase ? Ca ii zice marijuana , ca ii zice heroina , cocaina sau mai stiu eu cum , tot drog se cheama si tot dependeta este cuvantul care o defineste cel mai bine .
Cum puteti , o parte din voi , sa sustineti asemenea aberatii ?Voi chiar nu puteti privi problema decat prin prisma spiritului teribilistic adolescentin . Cred ca ati depasit de multa vreme varsta pubertatii ...
Voi vedeti in drog un lucru bun?Pentru cine?Pentru consumator?Pentru societate?
Sa fim seriosi ! Narcomanii sunt niste oameni slabi , lasi si inconstienti ! Este teribila chestiunea aceasta ! Consumatorii de droguri nu mai sunt stapani nici pe corpul lor si nici macar pe SPIRITUL lor . Este total inacceptabil . Eu zic ca , fara a exagera , a te droga ( si a capata automat dependenta ) este similar cu a iti vinde sufletul diavolului . Unii dintre voi veti rade cu o atitudine ironica ... Fals , ganditi-va ca toxicomanul nu mai este stapan pe el insusi , drogul ii dicteaza viata !
Cat despre societate...Bani la buget , copii protejati .Ma uimiti ...
Pai daca e vorba de bani la buget , hai sa dezincriminam penal infractiunile contra patrimoniului si sa punem cota procentuala de impozitare pe foloasele astfel obtinute...Nu?Furi o gaina , platesti 10% din valoarea ei de la targ din Obor !?!?!
Copiii , vai , dar cat de protejati vor fi ...Ca daca tigarile se vand , nu le cumpara ?!?Ca daca se vinde alcool , nu il cumpara ?!!? Voi nu vedeti ca pustanii au un comportament imitativ , copiaza tot ce este " cool " ???Vreti sa spuneti ca ar trece pe langa marijuana ca pe langa protezele dentare pentru pensionari , total dezinteresati ...?
Consumul de droguri este deja , dar are un potential mult mai mare , un motor al criminalitatii...
Nu uitati un lucru : drogul costa bani multi , bani pe care consumatorii ii fac din tot felul de infractiuni . Trebuie sa fiti onesti si sa recunosteti...
Asa ca mai lasati-ma cu drogurile voastre . Cei care sustin sunt fie niste oameni iresponsabili , fie lasi , fie ambele !!!
PUNCT !!!
Lasati-o in colo de treba , chiar am ajuns un popor de narcomani , sa ne punem problema legalizarii drogurilor , mai putin sau mai mult periculoase ? Ca ii zice marijuana , ca ii zice heroina , cocaina sau mai stiu eu cum , tot drog se cheama si tot dependeta este cuvantul care o defineste cel mai bine .
Cum puteti , o parte din voi , sa sustineti asemenea aberatii ?Voi chiar nu puteti privi problema decat prin prisma spiritului teribilistic adolescentin . Cred ca ati depasit de multa vreme varsta pubertatii ...
Voi vedeti in drog un lucru bun?Pentru cine?Pentru consumator?Pentru societate?
Sa fim seriosi ! Narcomanii sunt niste oameni slabi , lasi si inconstienti ! Este teribila chestiunea aceasta ! Consumatorii de droguri nu mai sunt stapani nici pe corpul lor si nici macar pe SPIRITUL lor . Este total inacceptabil . Eu zic ca , fara a exagera , a te droga ( si a capata automat dependenta ) este similar cu a iti vinde sufletul diavolului . Unii dintre voi veti rade cu o atitudine ironica ... Fals , ganditi-va ca toxicomanul nu mai este stapan pe el insusi , drogul ii dicteaza viata !
Cat despre societate...Bani la buget , copii protejati .Ma uimiti ...
Pai daca e vorba de bani la buget , hai sa dezincriminam penal infractiunile contra patrimoniului si sa punem cota procentuala de impozitare pe foloasele astfel obtinute...Nu?Furi o gaina , platesti 10% din valoarea ei de la targ din Obor !?!?!
Copiii , vai , dar cat de protejati vor fi ...Ca daca tigarile se vand , nu le cumpara ?!?Ca daca se vinde alcool , nu il cumpara ?!!? Voi nu vedeti ca pustanii au un comportament imitativ , copiaza tot ce este " cool " ???Vreti sa spuneti ca ar trece pe langa marijuana ca pe langa protezele dentare pentru pensionari , total dezinteresati ...?
Consumul de droguri este deja , dar are un potential mult mai mare , un motor al criminalitatii...
Nu uitati un lucru : drogul costa bani multi , bani pe care consumatorii ii fac din tot felul de infractiuni . Trebuie sa fiti onesti si sa recunosteti...
Asa ca mai lasati-ma cu drogurile voastre . Cei care sustin sunt fie niste oameni iresponsabili , fie lasi , fie ambele !!!
PUNCT !!!
In tari precum Olanda, Spania, Portugalia si Belgia consumul individual de canabis nu se pedepseste. Guvernul belgian a hotarat sa scoata de sub incidenta legii detinerea si consumul canabisului pentru uzul personal. Nu este o depenalizare completa. Singurele fapte incriminate raman cele legate de atragerea minorilor in astfel de indeletniciri si de traficul sau exportul substantei. Cu toate acestea, legea belgiana este considerata revolutionara pentru ca permite nu numai detinerea canabisului pentru uzul personal, ci si plantarea, fabricarea si chiar importul acestuia. Ca ei or fi "fie iresponsbili, fie lasi, fie ambele" sau or fi inaintasii unei politici permisive in ceea ce priveste consumul de droguri usoare numai timpul ne-o va dovedi.
Ca bine zici. Vom vedea peste 10-20 de ani efectele unei astfel de masuri. Nu este insa un motiv pentru noi sa adoptam orice masura, chiar revolutionara - mie mi se pare mai degraba o dovada de neputinta decat de viziune - doar sa fim in pas cu unii.
Prima data sa desfasuram programe preventive si de recuperare, sa fim convinsi ca fiecare tanat stie la ce expune consumand orice fel de drog si apoi sa vedem ce pas se impune.
Pana la urma, o doza de drog usor este doar preludiu pentru ceva mai hard.
Prima data sa desfasuram programe preventive si de recuperare, sa fim convinsi ca fiecare tanat stie la ce expune consumand orice fel de drog si apoi sa vedem ce pas se impune.
Pana la urma, o doza de drog usor este doar preludiu pentru ceva mai hard.