nu organizam o bataie in pieile goale in namol ?

A fura de la B un bun si fuge. C il vede pe A cum fură, îi pune piedică, îşi înuşeşte bunul şi fuge. Cum bunul era destul de tentant, nu a rămas nici la C, pentru că fără voia lui C, i-a fost luat de D, D necunoscând evenimentele anterioare.andreid wrote:Celelalte raspunsuri(contrare) sunt adecvate pana la o anumita limita- contrazise de doctrina. Daca nu se ia in considerare posesia nelegitima...cum sa nu se ia? am mai zis eu... il vad pe unul ca fura, eu il pleznesc la colt, ii iau praduiala si ghici ce se intampla? Iau mai putin sau cel mult egal cu cel care a savarsit furtul :)) Da...prin Somalia am auzit asta...
Revin- daca s-ar permite oricui, la adapost de sanctionarea legii penale, sa sustraga bunuri din patrimoniul altei persoane, pe motivul, intemeiat sau nu, ca acesta le detine fara drept, rezultatul ar fi o permanenta perturbare a relatiilor patrimoniale, grav afectate de existenta unor elemente de nesiguranta si instabilitate. Dispozitiile art.208 alin 1 ocrotesc orice stapanire de fapt a bunului, chiar nebazata pe un drept.mariusms wrote:
La c) am fost în unanimitate de acord, pentru era o aparenţă de legitimitate.
Problema era la a) şi b), pentru că mi se pare că e ca şi cum, dacă i-ai tage unuia un pumn ca să-i furi pălăria lui nea Nelu, automat vedeţi tâlhăria. Nu este normal dacă ne raportăm la patrimoniul apărat.
Eu n-am nimic cu Alma, iar faptul că mă mai joc cu numele, chiar credeam că nu deranjează, pentru că şi mie îmi spun destui sms, mms, marusika etc, dar chiar mă distrează.
Să aveţi o dimineaţă minunată.
Iar vrei sa ne intoarcem in trecut? Pai cine oare a inceput? Dar cine oare a cedat? Cine cedeaza primul?mariusms wrote:Ei lasă, că nici tu nu faci rabat de aprecieri personale şi nici alţii care fac pe victimele aici. Ai vrut "distracţie" şi ai avut.
Şi nu ai dreptate, pentru că din speţa-grilă nu era cazul să generalizezi la convieţuirea socială. Acolo furtul a fost pe faţă, fără nicio urmă de îndoială. Deci, nu era deloc o posesie care să fie protejată cum spui tu.
Chiar te rog sa-mi demonstrezi unde am inceput eu cu aprecierile?mariusms wrote:Bine mai, baiatul cu clasa. Nu am pretentia sa te abati de la marea ta demonstratie, pentru ca sunt opinii in ambele sensuri. Ti-ai cerut scuze, pentru ca tu ai inceput cu "aprecierile".![]()
Tu mi-ai propus sa-ti accept scuzele, eu te somez la le accepti pe ale mele.
rautacios? asta e atat de lezant pentru tine?mariusms wrote:Nu ai spus tu că sunt răutăcios când am zis că e nebuloasă? Am spus că e şi pentru mine.![]()
Citatul ţi l-am dat deja, cu ghilimele. Ai uitat deja - măcar o aparenţă de legitimitate spun autorii a căror opinie mi-am însuşit-o eu. Nu mai insist.
Apropo, de dimineaţă mai pusesem o speţă, dar am şters-o, pentru că văd că nu v-a plăcut ideea.
Iţi dadusem citatul, "băiatu cu clasă". Dar am impresia că, ori ai memoria precară (dacă nu ţi-ai amintit), ori asculţi numai ceea ce spui tu, sau nu pricepi ce ţi se spune.andreid wrote:
Chiar te rog sa-mi demonstrezi unde am inceput eu cu aprecierile?
Tu ai inceput cu "memoria precara", cu faptul ca spun "prostii" , m-ai trimis la o coada, unde probabil tu asteptai ceva... si alte chestii. Acum ca imi raspunzi cu tot felul de "glumitze" nu inseamna ca eu le si accept. Cu somatie sa le primesti tu...
Vad ca in continuare vrei sa-ti demonstrezi ca ai dreptate.
Ia da tu un citat din opiniile alea contrare, ca pana acum eu nu am vazut nimic de la tine, si sa nu inventezi cum ai obiceiul, dai un citat cap coada, nu doar un rand pe care-l consideri tu relevant...
Tu, cel ce le stie pe toate, imi dai voie sa scriu pe forum? Sau trebuie sa-ti cer permisiunea?mariusms wrote:
Users browsing this forum: Amazon [Bot] and 20 guests