Speta

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
jojo

Post by jojo » 24 Apr 2008, 05:47

Di ma, ce topic mijto si ieu l-am pierdut! fi-mi-ar somnul de tot rasul :-x

nu organizam o bataie in pieile goale in namol ? :-D

arian

Post by arian » 24 Apr 2008, 07:26

Ariene tata, nu mai plecasi la peste? Furtuna asta...
am fost ma si am si prins, ca eu sunt pescar adevarat ... nu de weekend, gratar, bere si vreme buna .... :grin:

mariusms

Post by mariusms » 24 Apr 2008, 07:36

andreid wrote:Celelalte raspunsuri(contrare) sunt adecvate pana la o anumita limita- contrazise de doctrina. Daca nu se ia in considerare posesia nelegitima...cum sa nu se ia? am mai zis eu... il vad pe unul ca fura, eu il pleznesc la colt, ii iau praduiala si ghici ce se intampla? Iau mai putin sau cel mult egal cu cel care a savarsit furtul :)) Da...prin Somalia am auzit asta...
A fura de la B un bun si fuge. C il vede pe A cum fură, îi pune piedică, îşi înuşeşte bunul şi fuge. Cum bunul era destul de tentant, nu a rămas nici la C, pentru că fără voia lui C, i-a fost luat de D, D necunoscând evenimentele anterioare.
a) C săvărşeşte infracţiunea de tâlhărie.
b) C săvârşeşte infracţiunea de tăinuire.
c) D săvârşeşte infracţiunea de furt.
d) D săvârşeşte infracţiunea de tăinuire.

La c) am fost în unanimitate de acord, pentru era o aparenţă de legitimitate.
Problema era la a) şi b), pentru că mi se pare că e ca şi cum, dacă i-ai tage unuia un pumn ca să-i furi pălăria lui nea Nelu, automat vedeţi tâlhăria. Nu este normal dacă ne raportăm la patrimoniul apărat.
Eu n-am nimic cu Alma, iar faptul că mă mai joc cu numele, chiar credeam că nu deranjează, pentru că şi mie îmi spun destui sms, mms, marusika etc, dar chiar mă distrează.
Să aveţi o dimineaţă minunată. :cafea:

andreid

Post by andreid » 24 Apr 2008, 09:30

mariusms wrote:
La c) am fost în unanimitate de acord, pentru era o aparenţă de legitimitate.
Problema era la a) şi b), pentru că mi se pare că e ca şi cum, dacă i-ai tage unuia un pumn ca să-i furi pălăria lui nea Nelu, automat vedeţi tâlhăria. Nu este normal dacă ne raportăm la patrimoniul apărat.
Eu n-am nimic cu Alma, iar faptul că mă mai joc cu numele, chiar credeam că nu deranjează, pentru că şi mie îmi spun destui sms, mms, marusika etc, dar chiar mă distrează.
Să aveţi o dimineaţă minunată. :cafea:
Revin- daca s-ar permite oricui, la adapost de sanctionarea legii penale, sa sustraga bunuri din patrimoniul altei persoane, pe motivul, intemeiat sau nu, ca acesta le detine fara drept, rezultatul ar fi o permanenta perturbare a relatiilor patrimoniale, grav afectate de existenta unor elemente de nesiguranta si instabilitate. Dispozitiile art.208 alin 1 ocrotesc orice stapanire de fapt a bunului, chiar nebazata pe un drept. :kiss:

Cand faci referire la un nickname-(modificat) si mai spui si ceva in plus, referindu-te la calitatile psihice sau fizice devine deranjant. Daca ai modela doar nickname-ul nu ar fi nicio problema. :cafea:

mariusms

Post by mariusms » 24 Apr 2008, 09:40

Ei lasă, că nici tu nu faci rabat de aprecieri personale şi nici alţii care fac pe victimele aici. Ai vrut "distracţie" şi ai avut.
Şi nu ai dreptate, pentru că din speţa-grilă nu era cazul să generalizezi la convieţuirea socială. Acolo furtul a fost pe faţă, fără nicio urmă de îndoială. Deci, nu era deloc o posesie care să fie protejată cum spui tu.

andreid

Post by andreid » 24 Apr 2008, 09:51

mariusms wrote:Ei lasă, că nici tu nu faci rabat de aprecieri personale şi nici alţii care fac pe victimele aici. Ai vrut "distracţie" şi ai avut.
Şi nu ai dreptate, pentru că din speţa-grilă nu era cazul să generalizezi la convieţuirea socială. Acolo furtul a fost pe faţă, fără nicio urmă de îndoială. Deci, nu era deloc o posesie care să fie protejată cum spui tu.
Iar vrei sa ne intoarcem in trecut? Pai cine oare a inceput? Dar cine oare a cedat? Cine cedeaza primul?
Consider ca eu mi-am demonstrat clasa, atat la distractie cat si la demonstratie! :|
Daca tu vrei sa continui eu nu am nimic impotriva... let me have it, champ!
Tu cred ca ar trebui sa-ti cer scuze cel putin de la mine. Faptul ca am avut puterea sa-mi cer scuze pentru niste lucruri pe care le-am spus fiind provocat, demonstreaza valoarea mea ... tu esti barbat sau nu? ;-)

In ce priveste speta, nu aduci nimic nou pentru ca oricum nu ai ce sa mai aduci. Conteaza ca a fost pe fata sau nu? Ce ar conta ca eu te vad pe tine furand si te bat, iti iau bunurile, sau ca aflu ca ai furat si la fel te incing si te las chel? Normal ca sunt valori sociale lezate. Este Posesie nelegitima dar protejata, altfel am fi ca in Vestul Salbatic, ce naiba...
Deja discutia se lungeste inutil.

mariusms

Post by mariusms » 24 Apr 2008, 09:55

Bine mai, baiatul cu clasa. Nu am pretentia sa te abati de la marea ta demonstratie, pentru ca sunt opinii in ambele sensuri. Ti-ai cerut scuze, pentru ca tu ai inceput cu "aprecierile". :-D
Tu mi-ai propus sa-ti accept scuzele, eu te somez la le accepti pe ale mele. :cafea:

andreid

Post by andreid » 24 Apr 2008, 10:09

mariusms wrote:Bine mai, baiatul cu clasa. Nu am pretentia sa te abati de la marea ta demonstratie, pentru ca sunt opinii in ambele sensuri. Ti-ai cerut scuze, pentru ca tu ai inceput cu "aprecierile". :-D
Tu mi-ai propus sa-ti accept scuzele, eu te somez la le accepti pe ale mele. :cafea:
Chiar te rog sa-mi demonstrezi unde am inceput eu cu aprecierile?
Tu ai inceput cu "memoria precara", cu faptul ca spun "prostii" , m-ai trimis la o coada, unde probabil tu asteptai ceva... si alte chestii. Acum ca imi raspunzi cu tot felul de "glumitze" nu inseamna ca eu le si accept. Cu somatie sa le primesti tu...
Vad ca in continuare vrei sa-ti demonstrezi ca ai dreptate.
Ia da tu un citat din opiniile alea contrare, ca pana acum eu nu am vazut nimic de la tine, si sa nu inventezi cum ai obiceiul, dai un citat cap coada, nu doar un rand pe care-l consideri tu relevant...

mariusms

Post by mariusms » 24 Apr 2008, 10:15

Nu ai spus tu că sunt răutăcios când am zis că e nebuloasă? Am spus că e şi pentru mine. :grin:
Citatul ţi l-am dat deja, cu ghilimele. Ai uitat deja - măcar o aparenţă de legitimitate spun autorii a căror opinie mi-am însuşit-o eu. Nu mai insist.
Apropo, de dimineaţă mai pusesem o speţă, dar am şters-o, pentru că văd că nu v-a plăcut ideea.

andreid

Post by andreid » 24 Apr 2008, 10:19

mariusms wrote:Nu ai spus tu că sunt răutăcios când am zis că e nebuloasă? Am spus că e şi pentru mine. :grin:
Citatul ţi l-am dat deja, cu ghilimele. Ai uitat deja - măcar o aparenţă de legitimitate spun autorii a căror opinie mi-am însuşit-o eu. Nu mai insist.
Apropo, de dimineaţă mai pusesem o speţă, dar am şters-o, pentru că văd că nu v-a plăcut ideea.
rautacios? asta e atat de lezant pentru tine? :-D
pai ai fost rautacios, pentru ca eu credeam ca tu ai o explicatie pertinenta la grila, cand de fapt explicatia aia eu am dat-o. :evil:

Pai mai pune-o odata, nu am apucat sa o citesc, trebuia sa o lasi daca era interesanta.

mariusms

Post by mariusms » 24 Apr 2008, 10:21

Lasă, să se mai liniştească spiritele. Poate o uit până atunci. :-D :cafea:

PS: nu a fost deloc lezant, dar am continuat "distracţia" aşa cum ai voit tu. :evil:

mariusms

Post by mariusms » 24 Apr 2008, 13:20

andreid wrote:
Chiar te rog sa-mi demonstrezi unde am inceput eu cu aprecierile?
Tu ai inceput cu "memoria precara", cu faptul ca spun "prostii" , m-ai trimis la o coada, unde probabil tu asteptai ceva... si alte chestii. Acum ca imi raspunzi cu tot felul de "glumitze" nu inseamna ca eu le si accept. Cu somatie sa le primesti tu...
Vad ca in continuare vrei sa-ti demonstrezi ca ai dreptate.
Ia da tu un citat din opiniile alea contrare, ca pana acum eu nu am vazut nimic de la tine, si sa nu inventezi cum ai obiceiul, dai un citat cap coada, nu doar un rand pe care-l consideri tu relevant...
Iţi dadusem citatul, "băiatu cu clasă". Dar am impresia că, ori ai memoria precară (dacă nu ţi-ai amintit), ori asculţi numai ceea ce spui tu, sau nu pricepi ce ţi se spune.
Apropo, am auzit bine, ţi-ai spus singur că ai clasă? Adevărul e că până acum nu mai auzisem de tine pe acest forum şi nu pot să îmi fac o părere despre "clasa" ta. Cel puţin, aici ai fost penibil. :-D :-D :-D

agenda

Post by agenda » 24 Apr 2008, 13:30

:-D :-D :-D
cand a rasarit si topicul asta?
ok........daca va potoliti imi schimb avatarul :lol:
asta daca nu cumva va place avatarul meu :lol:

andreid

Post by andreid » 24 Apr 2008, 14:09

mariusms wrote:
Tu, cel ce le stie pe toate, imi dai voie sa scriu pe forum? Sau trebuie sa-ti cer permisiunea?
Ce ai demonstrat tu in topicul asta, inafara ca ai devenit foarte penibil? Nu mai imi atribui mie calitatile tale.
S-a vazut clar ce ai demonstrat... NIMIC. Te-ai facut de ras cu o grila propusa de tine, mai mult de atat ce crezi ca obtii...Gata, te-am inteles...probabil ceilalti coforumisti rad in hohote...crezi ca e cazul sa mai continui?
Ai mai citit la penal in ultimul timp? Daca nu, iti propun sa reiei articolul 208 si sa-l aprofundezi... Tu ar trebui sa iei si codul bunelor maniere pe langa cel penal, pentru ca observ ca ai mari lacune in aceste "domenii".
Vad ca incet incet se repeta o atitudine din alte subiecte. Esti sigur ca nu tu esti acela care are o problema inca din copilarie?

mariusms

Post by mariusms » 24 Apr 2008, 14:13

Poţi să continui. Avem nevoie de bufoni. Eu nu mă mai întreţiu cu unu care se dă cu clasă pe aiciea. :mrgreen:

Post Reply