ce se intampla dupa INM?

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 07 Dec 2004, 14:35

Innuenda, eu aleg matase neagra si pijama short (ca nu port fuste din princip0iu, deci nici camasi de noapte).
Bine, nici pijamale nu, dar pentru petrecerea ta ma voi pregati corespunzator.
TFO: eu beau irish cream. Sampania nu-mi place. Martini merge.

rosia_montana

Post by rosia_montana » 07 Dec 2004, 17:17

Draga April, ce ai inteles tu ca se intampla dupa INM? procurorul de insoara cu innuenda :) si o ingrozesc pe biata croc :)), apoi planuesc......"petreceri" cu attorneyatlaw, aplicand fanteziile lui TFO,...................... in concluzie e amuzanta si interesanta viata dupa INM, asa ca ..............sa invatam, sa intram si sa absolvim...............ceea ce va doresc si voua :P

april

Post by april » 07 Dec 2004, 17:47

rosia montana,

:D si eu incercam sa trag o concluzie la toate aceste pagini de explicatii pline de profesionalism dedicate subiectului meu...si tocmai era sa zic ceva de genul "guys younve totally f**ked up my post... :evil: " noroc ai venit tu cu un spirit de gluma, ca altfel poate as fi avut un ton prea dur si lumea ar fi crezut ca oamenii chiar se simt jigniti cand iti bati joc de ei!

april

Post by april » 07 Dec 2004, 19:08

btw...mesajul de mai sus nu-i vizeaza pe fira si luana. :wink:

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 07 Dec 2004, 22:20

in principiu, draga April, dupa ce intri la INM urmeaza un an jumate sau doi de scoala in care, in ciuda sperantelor tuturor, nu faci mai nimic diferit de ceea ce faci in facultate, adica o cam iei de la capat cu civil, penal, proceduri, comercial, etc. Nu te inteleptesti cu mult.
Mai faci si ceva practica pe la instante, unde ocupi un loc la catedra judelui si ai in fata un carton pe care scrie "auditor de justitie. Nu face parte din completul de judecata" si te cam plictisesti ca tu nu ai timp sa vezi dosarele inainte de a intra in sedinta asa ca nu prea intelegi despre ce e vorba.
Dupa INM urmeaza viata de zi cu zi, care ori e asa cum rezulta din postarile noastre (Subsemnata, TFO, Innuenda, Croc) ori e o viata tembela si plictisitoare, in care stai 10-12 ore pe zi sa-ti faci meseria dupa care te duci acasa si nu vorbesti cu nimeni ca observi ca lumea se imparte brusc in magistrati si restul lumii. Iar restul lumii e format din avocati si parti sau eventuale parti in cauzele in care ai putea intra. Si cu care nu e bine sa ai nici un fel de discutii caci nu se stie cand ai putea fi acuzat de cine stie ce si exclus din "magistratura" locul acela unde te simti Dumnezeu uitand ca, in ciuda faptului ca te joci cu viata oamenilor, totusi nu esti decat om.
Multumit(a)?
Nu si-a batut nimeni joc de postul tau, nu asta urmareau postarile noastre si nici nu-ti erau adresate.

Luana

Post by Luana » 07 Dec 2004, 22:49

April nu e foarte bine in magistratura, in afara de faptul ca ai un salariu bunicel si stabil si de "renumele" pe care il ai cand spui ca esti magistrat. Daca stau bine sa ma gandesc este chiar destul de dificil sa fii magistrat. Esti ca un canar inchis intr-o colivie de aur. Pe dinafara se vede frumos dar viata ta ca magistrat este un privativa de libertate. Procurorii au viata grea, au de-a face cu scursurile societatii iar pericolul de a fi atacati este omniprezent chiar daca o data la doua saptamani fac sedinte de tragere. Asta nu-i ajuta cu nimic intr-o societate in care nu toti au masini care sa-i duca la serviciu, ci doar sefii de sectii. Vei vedea ca dupa ce vei termina facultatea vei fi foarte trista si dezamagita. Vei simti cu cat trece timpul ca nu mai rezisti in tribunalul ala murdar sa te duci zilnic, sa dai nas in nas cu toate mizeriile umane. Iti vei aduce aminte de anii facultatii cu regret si vei realiza ca nimic din tot ce insemna teorie nu se potriveste cu ceea ce vei intalni in practica. Modul in care iti imaginai justitia in timpul facultatii se dovedeste a fi exact opus. Si totusi in viata e bine sa-ti urmezi visele...cred ca ai inteles ce am vrut sa-ti transmit. Iti urez succes in cariera si sa fii un bun magistrat!

fira

Post by fira » 07 Dec 2004, 23:18

depinde de fiecare, eu nu cred ca voi resimti prea rau constringerile la care esti implicit supus ca magistrat. Nu obisnuiam sa joc pe mese la nunti sau sa ma imbat ingrozitor in public sa sa merg la curve, etc. Nu-mi place nici sa socializez inutil sau sa maninc piscoturi pe la tot felul de sindrofii.Deci n-are ce sa-mi lipseasca. In legatura cu mizeria de zi cu zi din tribunal, asta e..nu e numai in tribunal, e peste tot. Poate ca sint naiv dar nu ma duc acolo doar pentru un statut si un salariu stabil, imi place sa cred ca am niste idei pe care vreau sa le pun in practica...si poate chiar voi reusi sa-i pun cu botul pe labe pe unii care cred ca-si pot permite orice...cam atit, deocamdata :)

in rest, ce spune attorney despre institut e pe deplin adevarat

innuenda

Post by innuenda » 08 Dec 2004, 00:14

rosia-montana, ai fost beton. Am ras cu lacrimi. Pacat ca mi-a pierit rasul dupa mesajul exagerat de serios al lui april.
attorney, asta-mi place mie mult la tine: inteligenta si umor; cat despre petrecere, iau eu sampania si voalul rosu; rosia-montana, esti invitata! :P :wink:
fira, nai ma, ca nu ai profilul moral al unui ascet :lol: :wink:

ilej

Post by ilej » 08 Dec 2004, 01:15

cred ca am innebunit de-a binelea. maine am examen, n-am terminat materia(ca doar nu era sa ma dezic acum dupa ce am terminat facultatea de drept) si eu rad de o juma de ora citind postarile voastre. sunteti tare simpatici, pacat ca ati suparat-o pe april, nu de alta dar si ea imie simpatica si din cate am inteles eu e inca "studinte".
eu zic ca ati putea face o mica exceptie si sa+l primiti si pe TFO la petrecere, poate mai incinge atmosfera... cu un numar de striptease ceva... :lol: :lol: deja am inceput sa vb aiureli, probabil de la atat "neinvatat" si cred ca am ajuns si eu singura on line... la ora asta...

april

Post by april » 08 Dec 2004, 09:04

:) ok, cred ca am fost prea sarcastica... mi se mai inampla :oops: nici nu am vrut sa para chiar asa, dar pe langa cinismul voit :twisted: :) mai este si inconvenientul comunicarii pe net, ca nu ne cunoastem, de fapt, si nu ne vedem expresia fetei. de felul meu sunt un Taur care uneori impunge cam tare ;)...prietenii ma cunosc.
oricum, nu sunt eu in masura sau va dau voie sau nu sa vorbiti ce vreti :wink: si chiar nu voiam sa va stric buna dispozitie, dar mi s-a parut ca rosia_montana m-a facut cumva responsabila ca nu iau atitudine si, cu ocazia asta am considerat si eu ca atatea replici fara legatura cu subiectul seamana a incercare voita de ridiculizare (?) se pare ca m-am inselat :)
acum, ce am vrut eu cu subiectul asta a fost sa aflu daca, odata ce termini INM ca procuror, cum se face ca unii ajung sa lucreze numai la instanta si altii numai pe teren? exista o alta specializare dupa INM sau fiecare se formeaza intr-un fel sau altul la locul de munca?
:) spor la vorba in continuare si la invatat !

croc

Post by croc » 08 Dec 2004, 09:16

nici pe departe incercare de ridiculizare, april!
mi se pare complet respunsul lui att. la intrebarea ta;
as adauga numai ca, daca iti place magistratura si nu o faci pentru stabilitatea serviciului sau pentru renume, vei trece peste aceste inconveniente, cu atat mai mult cu cat se vor schimba lucrurile si in justitie;
unele lucruri!
ma refer la conditiile de lucru ale magistratilor, la statut (cred ca in viitor nu vor mai fi atat de invidiati si vor fi nevoiti sa coboare de pe soclu), insa ai grija ca niciodata nu se vor schimba problemele care vor fi aduse in fata voastra pentru solutionare (att. zicea ce va de scursurile societatii - asa e ), si, de asemenea, intotdeauna vor exista diverse interese pentru cazul care-ti este adus spre solutionare; de aici rezulta presiuni, teama, compromis, etc.
este insa o meserie frumoasa, pentru care merita sa lupti daca-ti place cu adevarat;

pt. ilej
lasa ilej ca si eu aveam examen pentru care mi-am sacrificat concediul de odihna plus ceva zile fara plata :( si in loc sa invat stateam pe forum cu gura pana la urechi, sau nu, depinde;
asa ca, nimic nou :lol:
acuma culegem roadele la ceea ce am semanat!

rosia_montana

Post by rosia_montana » 08 Dec 2004, 13:07

innuenda...........merci de invitatie :P

uau, trebuie sa merg la cumparaturi :)
dar.................pot s-o aduc si pe april cu mine?????????

rosia_montana

Post by rosia_montana » 08 Dec 2004, 13:15

april, fata!!! dar nu vrea nimeni sa te ridiculizeze, imi asum responsabilitatea si pentru ceilalti de pe site (desi nu ii cunosc) cand spun asta. si nici eu nu am incercat sa te responsabilizez, adevarul e ca am considerat ca meriti un raspuns la intrebarea ta si mi-a parut rau ca nu am putut sa ti-l dau eu :)...............de fapt vroiam sa stiu si eu rapsunsul :) iar postarile voastre sunt superamuzante si destepte dar parca si-ar avea locul in alta parte, nu? dar daca tot sunt aici.................intra si tu in joc, april :)

april

Post by april » 08 Dec 2004, 14:51

:) cum am spus, si pe mine m-a amuzat discutia , dar n-am vrut nici sa se creada ca nu m-as simti in caz ca ,de fapt, toata distractia era pe seama mea. imi dau seama ca nu a fost asa si ca nimeni nu a avut ceva cu mine :) inca o data, sorry ca am fost mai dura. intotdeauna m-am atacat mai rau la faze de genul asta, poate si din cauza ca am avut la un moment dat (in liceu) niste "prieteni" care cam faceau front comun impotriva mea cu diverse ocazii pt ca paream mai serioasa. defapt ma dezgusta asa-zisa lor prietenie care nu era altceva decat o serie de combinatii amoroase fiecare cu fiecare, chestie la care eu nu am dat curs si din cauza asta ma cam excludeau...
va asigur insa ca am destul simtul umorului si pot fi chiar "de gasca" :)

innuenda

Post by innuenda » 08 Dec 2004, 17:04

:lol: ochei :lol: !

Post Reply