Speta

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
alma_ama

Post by alma_ama » 23 Apr 2008, 22:17

MataHari wrote:
"Alesii " isi pot permite multe, oamenii de rand, mai nimic. E legea firii.
"alesii"? pe alesi ii numeste dumnezeu, nu se aleg ei singuri. cei care se aleg singuri se numesc dictatori.

si scumpo, prefer sa fiu om de rand si sa am minimul bun simt datorat restului lumii, decat un nesimtit care nu-si vede lungul nasului. varsta, functia si alte chestii de genul asta nu justifica mizeria pe care o face "alesul" tau.

in plus, jignirea asta camuflata in sarcasm nu-ti aduce nicio cinste. :-?

MataHari

Post by MataHari » 23 Apr 2008, 22:27

alma_ama wrote:
MataHari wrote:
"alesii"? pe alesi ii numeste dumnezeu, nu se aleg ei singuri. cei care se aleg singuri se numesc dictatori.

si scumpo, prefer sa fiu om de rand si sa am minimul bun simt datorat restului lumii, decat un nesimtit care nu-si vede lungul nasului. varsta, functia si alte chestii de genul asta nu justifica mizeria pe care o face "alesul" tau.

Ai ajuns sa dactilografiezi bine de tot. Nu-ti mai lipseste decat sa stii sa gandesti.
Stii exista oameni care nu fac nici un rau, dar taie orice elan.

mariusms

Post by mariusms » 23 Apr 2008, 22:29

De la Ciciolina nu e o doamna politica asta? :grin:
1. Exista opinia ca pentru a fi tainuire, trebuie un raport juridic.
Dar exista si opinia contrara. De altfel, o conventie care are obiect un bun furat e nula.
2. Am vazut opinia, data de autori, ca nu numai posesia sau detinerea legitime sunt aparate, dar si cele nelegitime, chiar fara o aparenta de legitimitate. Aici, pe forum, s-a argumentat astfel: acolo unde legiuitorul a inteles sa apere numai posesia legitima, a prevazut expres (cazul alin. 3 de la art. 208).
Dar exista opinia contrara, data tot de autori, potrivit careia trebuie cel putin o aparenta de legitimitate ca sa fie furt. Mie mi se pare mai plauzibila

mariusms

Post by mariusms » 23 Apr 2008, 22:30

Mata Hari, las-o incolo pe stresata. Nu iti ajunge nici pana la glezne. :floare: :cafea:

alma_ama

Post by alma_ama » 23 Apr 2008, 22:32

MataHari wrote:
alma_ama wrote:
MataHari wrote:

Ai ajuns sa dactilografiezi bine de tot. Nu-ti mai lipseste decat sa stii sa gandesti.
Stii exista oameni care nu fac nici un rau, dar taie orice elan.
eu gandesc pt mine. tu de ce gandesti pt altii?

"Stii exista oameni care nu fac nici un rau, dar taie orice elan."

aproape m-ai convins ca asta ai gandit-o singura. poate mai exersezi.

MataHari

Post by MataHari » 23 Apr 2008, 22:36

E Saptamana Patimilor, o iert. :mrgreen:

mariusms

Post by mariusms » 23 Apr 2008, 22:36

Eu cu Alma-Mater asta am avut o singura discutie, la topicul de sub acesta. Si am incercat sa o ajut la o speta care avea o incadrare gresita. A luat-o ca pe o ofensa, probabil din cauze numai de ea intelese. Calmeaza-te mamaie!
Mata Hari a raspuns cel mai frumos, parerea mea, chiar daca si raspunsurile contrare au fost interesante si sustinute de doctrina. :floare:

MataHari

Post by MataHari » 23 Apr 2008, 22:42

Mersi mariusms, invingatorul nu este intotdeauna si castigator. :floare:

parole

Post by parole » 23 Apr 2008, 22:42

MataHari wrote:
parole wrote:Interpretarea data de matahari, respectiv achiesata de marius este fantasmagorica!:-D Ma iertati, dar asa ceva n am mai auzit pana acum.

Voi uitati ca la tainuirea savarsita prin elementul material al dobandirii, vorbim de o intelegere, de un acord intre hot/succesorul hotului si tainuitor, o intelegere evident ulterioara comiterii furtului. Nu exisa tainurire acolo unde imposedarea "tainuitorului" se face fara vointa hotului/succesorului hotului.
De unde ai scos intelegerea? Daca bunul provine dintr-o fapta penala savarsita de catre un minor care nu are suficienta minte ca sa cada la intelegere, rezulta ca nu avem tainuire?
matahari, chiar si minor sa fie, intelegerea tot exista. si nu intereseaza dc intelegerea aia e o conventie valabila din punct de vedere civil, apta sa nasca un raport juridic sau nu. dc minorul avea sau nu capacitatea de exercitiu, dc avea sau nu discernamant, dc il avea liber si constient format, sunt chestiuni neglijabile de care te poti dispensa atunci cand analizezi modalitatea alternativa a dobandirii.
Ceea ce conteaza e sa existe o punere de acord in sensul larg, intre hot si tainuitor, cu privire la faptul ca sursa bunului e una infractionala si ca tainuitorul intelege sa si-l aproprieze/ sa se imposedeze cu el.

Cat tine de marius, e clar ca are probleme de personalitate. Toti avem. Mai mari, mai mici. Marius in schimb prefera sa le exhibe in toata splendoarea, pe un forum virtual.

MataHari

Post by MataHari » 23 Apr 2008, 22:46

La ora asta accept orice, fie ca voi, voi sa fiti multumiti, buna seara.

andreid

Post by andreid » 23 Apr 2008, 22:48

hai ca deja o taraim in proverbe si zicatori... daca incepem sa ne pupam in f... si nu mai ajungem nicaieri.

eu consider ca arian a raspuns cel mai corect fiind si competent! :cafea:
eu doar pertinent :evil:
Le multumesc celor care au adaugat si de o parte si de cealalta!

Celelalte raspunsuri(contrare) sunt adecvate pana la o anumita limita- contrazise de doctrina. Daca nu se ia in considerare posesia nelegitima...cum sa nu se ia? am mai zis eu... il vad pe unul ca fura, eu il pleznesc la colt, ii iau praduiala si ghici ce se intampla? Iau mai putin sau cel mult egal cu cel care a savarsit furtul :)) Da...prin Somalia am auzit asta...

alma_ama

Post by alma_ama » 23 Apr 2008, 22:53

mariusms wrote:Eu cu Alma-Mater asta am avut o singura discutie, la topicul de sub acesta. Si am incercat sa o ajut la o speta care avea o incadrare gresita. A luat-o ca pe o ofensa, probabil din cauze numai de ea intelese. Calmeaza-te mamaie!
nu am nimic cu tine. nu m-ai ofensat personal cu nimic, iar ajutorul dat a fost apreciat la momentul lui.

in schimb, ai ofensat intreg forumul (dupa parerea mea) atentand la atmosfera degajata, relaxata si colegiala de aici cu vorbe nelalocul lor.

imi pare sincer rau pt asta. am fost doar dezamagita.

vazandu-ti atitudinea in continuare (si prostul obicei de a ne stalci nick-urile)ajung la concluzia ca nu meritai osteneala.

andreid

Post by andreid » 23 Apr 2008, 22:58

eu zic sa nu va mai luati de alma... e in tabara mea :grin:

Acum pupati-va sa treaca! :kiss: :cafea: :floare:

nicolla

Post by nicolla » 23 Apr 2008, 23:10

Uauuuu!!!!! cate am pierdut....... :(
Si eu care, legitim, in timpun asta...., ma furam de prin buzunare (cam violent, tren sa recunosc....era mare coada la casa... :-P ) ca sa platesc ale bunuri valoaroase luate (cu consimtamantul proprietarului :mrgreen: ).

Mari is patimile in saptamna aista... :grin:

cyclop

Post by cyclop » 23 Apr 2008, 23:37

Ariene tata, nu mai plecasi la peste? Furtuna asta...

Si da, e talharie. De pe scaun. Si fara motivare. :grin:

Post Reply