grile de contestat

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
kynes

Post by kynes » 31 Aug 2007, 13:08

uzuarul are dreptul de a culege fructele in limitele nevoilor sale si ale familiei sale...
la aia cu nulitatea.... daca zice ca la actiunea in simulatie cu privire la un act fictiv.... daca e fictiv inseamna ca in actul secret partile au convenit ca actul public nu exista.... deci ce nulitate? a cui?
iar sanctiunea e inopozabilitatea, nu nulitatea...
daca s-ar pune problema ca intre parti sa produca efecte actul public, iar acesta ar fi lovit de o cauza de nulitate intrinseca, atunci ar putea-o invoca si instanta, dar n-ar mai fi o actiune in simulatie prin care tertii tind sa inlature opozabilitatea fata de ei a actului public..
numai daca ar fi mai multi terti dintre care unii s-ar prevala de actul public, iar altii de cel secret, ar putea invoca instanta din oficiu nulitatea absoluta a actului public, dar e o long shot....
In principiu, eu sunt de acord cu solutia din barem si asa am si pus....

flaviusnet

Post by flaviusnet » 31 Aug 2007, 13:08

parole wrote:

La grila 21 din G4, eu stiam ca titularul dreptului de uz nu poate pretinde si fructele bunului, ca un uzufructuar, in asta constand si diferenta dintre primul si cel de al doilea.

La grila 24 din G4 act in rev don pt survenienta de copil e prescriptibila in 30 de ani. art 840 C.civ.
la 21 nu asta contestam, ci lit a...de ce nu e si litera a?
la 24...este adev ca e prescriptibila, dar opreaza de drept!!nu trebuie invocata ca sa opereze

andra_dennys

Grile de contestat!

Post by andra_dennys » 31 Aug 2007, 13:08

Din ce am vazut pe forum pana acum, ma refer la grilele pe care le contestati sunt intru totul de acord.Sunt aceleasi pe care le-am vazut si eu aseara.
Dar ce parere aveti despre:
Poate pretinde dreptul asupra fructelor, printre altii:
a.posesorul, cu exceptia cazului in care a fost de rea-credinta la momentul intrarii in posesia bunului frugifer
b.titularul dreptului de uz
c.uzufrctuarul, oro de cate ori fructele au fost produse in perioada in care a fost in vigoare dreptul de uzufruct, cu exceptia fructelor civile.

Ei zic ca e doar b, dar ce parere aveti voi si de varianta a??
Adik in cazul in care a nu ar fi, inseamna k posesorul de rea-credinta ar avea totusi dreptul sa pretinda fructe....chiar daca a fost de rea-credinta..

Eu am invatat k posesorul de buna -credinta are dreptul la fructe....si nu cel de rea-credinta care este tinut sa restituie aceste...ba mai mult el este obligat sa restituie si cheltuieli necesare. utile, si pana si pe cele voluptorii.
Am facut aceasta trimitere la cheltuieli tocmai pentru a evidentia pozitia posesorului de rea-credinta..

Sper sa intelegeti pctul meu de vedere....

parole

Post by parole » 31 Aug 2007, 13:14

Flavius la 21 A de ce n ar fi corect? Ar mai rexista si alte exceptii pe langa cea arata? care i motivatia ta?

Act in rev don pt surven de copil e considerata o act in recuperare, in revendicare speciala, si nu in constatare. Rev donatiei intr-adevar intervine de drept la momentul nasterii. E adeva ca si formularea din 840 nu e intru totul precisa dar lasa fara putinta de tagada ca actiunea in justitie e prescriptibila in 30 de ani

"Prescriptia actiunii de revocare se implineste dupa 30 de ani de la nasterea fiului."

kynes

Post by kynes » 31 Aug 2007, 13:15

posesorul de rea-credinta nu are dreptul la fructe, iar daca a fost de rea-credinta la dobandirea bunului, inseamna ca si-a conservat-o tot de rea-credinta.... Numai daca si-ar fi intervertit-o in vreun fel, de exemplu dobandind un titlu ar putea deveni de buna credinta si ar putea culege fructele, dar asta depaseste problema spetei...
e doar b

andra_dennys

Grile de contestat!

Post by andra_dennys » 31 Aug 2007, 13:17

kynes wrote:posesorul de rea-credinta nu are dreptul la fructe, iar daca a fost de rea-credinta la dobandirea bunului, inseamna ca si-a conservat-o tot de rea-credinta.... Numai daca si-ar fi intervertit-o in vreun fel, de exemplu dobandind un titlu ar putea deveni de buna credinta si ar putea culege fructele, dar asta depaseste problema spetei...
e doar b
Pai tocmai asta vreau sa spun..k nu are dreptul ...ca in grile spunde posesorul, CU EXCEPTIA posesorului de rea-credinta

kynes

Post by kynes » 31 Aug 2007, 13:19

pai da.... la 21 solutia din barem e corecta, iar contestatia neintemeiata...

flaviusnet

Re: Grile de contestat!

Post by flaviusnet » 31 Aug 2007, 13:19

la 21 eu nu zic ca a nu e corect...din contra..ei zic ca e doar b corect

andra_dennys

Re: Grile de contestat!

Post by andra_dennys » 31 Aug 2007, 13:20

flaviusnet wrote:la 21 eu nu zic ca a nu e corect...din contra..ei zic ca e doar b corect
Pai asta am zis....In sfarsit cineva care ma intelege :floare:

parole

Post by parole » 31 Aug 2007, 13:22

pai flavius daca zici ca doar b e corect, atunci ce contesti la 21? asta e si raspunsul lor

parole

Post by parole » 31 Aug 2007, 13:24

kynes wrote:uzuarul are dreptul de a culege fructele in limitele nevoilor sale si ale familiei sale...
la aia cu nulitatea.... daca zice ca la actiunea in simulatie cu privire la un act fictiv.... daca e fictiv inseamna ca in actul secret partile au convenit ca actul public nu exista.... deci ce nulitate? a cui?
iar sanctiunea e inopozabilitatea, nu nulitatea...
daca s-ar pune problema ca intre parti sa produca efecte actul public, iar acesta ar fi lovit de o cauza de nulitate intrinseca, atunci ar putea-o invoca si instanta, dar n-ar mai fi o actiune in simulatie prin care tertii tind sa inlature opozabilitatea fata de ei a actului public..
numai daca ar fi mai multi terti dintre care unii s-ar prevala de actul public, iar altii de cel secret, ar putea invoca instanta din oficiu nulitatea absoluta a actului public, dar e o long shot....
In principiu, eu sunt de acord cu solutia din barem si asa am si pus....
la uzuar ai dreptate. Iar la nulitatea partiala, prin ceea ce spui cu atat mai mult raspunsul oficial e corect.

andra_dennys

Contestatii

Post by andra_dennys » 31 Aug 2007, 13:29

La intrebarea cu nulitatea partiala este corect a, asa cum au zis ei...
Pentru k de ex intr-un contract in care o anumita clauza este nula absolut e vorba de o nulitate partiala, numai clauza respectiva va fi afectata de nulitate, nu si contractul in sine.

Dar la raspunsul la varianta C,eu zic k este corecta si ea.
In primul rand hai sa ne gandim la nulitatile absolute care pot fi si partiale 8)

kynes

Post by kynes » 31 Aug 2007, 13:29

mama mia, acum mi-am dat seama....
la 24 e corect si a si b....
oare eu ce-oi fi pus?
ca mi-am calculat baremul doar cu varianta b, dar cred ca in examen am gandit corect si am pus a si b.... naspa...
Ce sanse credeti ca au contestatiile astea?

kynes

Post by kynes » 31 Aug 2007, 13:33

la 21...

flaviusnet

Re: Contestatii

Post by flaviusnet » 31 Aug 2007, 13:33

ce nu se intelege??am zis ca si a e corect...asta si contest...raspunsul corect ar trebui sa fie A si B!!
am plecat la munte

Post Reply