sa vorbim despre barou

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
simmy

Post by simmy » 17 Sep 2005, 23:39

Pt. cei din Galati, interesati de examenul de intrare in barou, se vor afisa conditiile si metodologia examenului saptamana viitoare.
Pt. cei care veti incerca va urez multa bafta: atat la examen cat si la gasirea unui maestru-om.

Felix

Post by Felix » 18 Sep 2005, 10:32

razvan_c wrote::x Stai asa Felix, ca acu mi-a cazut fisa: nu m-ai inteles cum trebuie. Nu m-am referit la faptul ca dupa ce intri o sa castigi bine. Vroiam sa spun ca in comparatie cu cat iti cere un avocat pt stagiatura taxele de barou sunt maruntis. :mrgreen:
tu ce parere ai? daca ma plang ca taxele sunt mari si ca sunt peste puterile mele actuale, cum crezi ca privesc problema unei "donatii" catre maestru ? daca cere asa ceva nu pot sa-i urez decat sa aiba o viata buna, fericita si cu multe succese traind pe planeta Marte !!!! Caci atunci,facand asta, nu e cu nimic mai bun decat un escroc, un violator sau un pedofil. Si unul si celalalt reprezinta partea decazuta a umanitatii, partea aceea unde sentimentele umane sunt inlaturate, unde egoismul, rautatea si materialismul domina saraca lor minte pierduta si suferinda. Facand asta, isi pierd sufletul. Pierzandu-si sufletul atunci lucrurile bune le vor privi cu pizma, nu vor mai putea aduna adevaratele satisfactii, incercand doar a-si potoli setea insatiabila prin alte metode, metode care care, implicit, presupun suferinta altora. Asa isi mai pot alina setea, la fel ca niste vampiri. Dar degeaba. Setea se alina momentan. Toata viata vor trai fugariti, haituiti si cu frica. Frica.. ca viata li scurge printre degete si nu o pot fura de la altii. Si atunci prind din nou curaj curaj miselesc amestecat cu ura. Vazand ca nu pot fura seva vietii, atunci "hai s-o distrugem!".
Stiu ca multi gandesc ca eu exagerez. Stiu asta. Dar aprofundati mintea unui om care e constient de rau pe care il face si continua facandu-l. O sa gasiti, oare, acolo sentimente altruiste? Iubire? Bunatate ? Ne-am obisnuit atat de mult sa fim exploatati, si ne-am obisnuit atat de mult cu nedreptatea incat ea face parte din rutina zilnica. Nu ne mai oripileaza orice ! Am inceput sa capatam imunitate !! Am devenit niste victime cu sau fara voia noastra .
Stim ca comunismul si-a adus un aport deosebit la acest proces, dar noi suntem generatia tanara !! Elevul isi depaseste profesorul si o generatie depaseste pe alta (per ansamblu). De fapt noi, tinerii, suntem "maltratati", manipulati si "jucati in picioare" de vechea garda ! Trebuie sa jucam dupa cum ne canta ei. Dar ce se intampla, fratilor, ca au trecut 15 ani si noua generatie ar trebui sa aiba un cuvant de spus ?? Unde e ?? Va spun ce s-a intamplat . TRADARE!!! Foarte multi "avangardisti" de dupa revolutie au imprumutat vechile tabieturi, vechile moravuri. Caci au dat de sange si au constatat ca le place. Daaaa. Asta e drama noastra. Tentatiile vin de pretutindeni si nu le putem rezista. Nu conteaza ca e noua generatie ca e vechea generatie. Oameni suntem cu totii si aceeasi capacitate intelectuala aveam dar ne lipsesc valorile morale.
Power tends to corrupt. Absolute power corrupts absolutely.

O zi buna, sa aveti.

flaviusnet

Post by flaviusnet » 18 Sep 2005, 10:57

problema taxelor intotdeauna va avea o justificare aparent legala.. legea lasa la latitudinea barourilor stabilirea unei taxe de participare la examen,iar,in acelasi timp stabileste o alta taxa de participare stabilita forfetar.aceasta situatie eu nu pot sa mi-o explic.care este destinatia acestor sume importante?pe sucuri si cafea??hai sa fim seriosi.
insa magaria cea mare apare in momentul in care tu,avocat stagiar esti nevoit sa-ti gasesti un maestru care sa-ti calauzeasca pasii in ale avocaturii.sa ti-i calauzeasca pt bunul spor al buzunarului sau,lasandu-te pe tine,tanar cu ambitii,sa faci ce vrei 2 ani de zile,pt ca in afara de semnatura,alt ajutor nu mai vezi de la el.cam asta este situatia in cazul in care ai o relatie nu foarte solida,dar suficient de imp ca sa-ti gaseasca acest maestru de forma..dara daca nu ai nici macar aceasta pila minuscula,atunci probabil ca mai bine te apuci sa inveti pt inm..este albastra situatia,dar ce rost are sa ne mai plangem pt acest amanunt...fucking country 8O ..scuzati,dar e ziua mea proasta.

razvan_c

Post by razvan_c » 18 Sep 2005, 11:23

Acuma, ce sa zic si cu INM-ul, la ce conditii si probe sunt, cei care intra ar putea probabil sa conduca si un departament in cadreul FBI :mrgreen:

razvan_c

Post by razvan_c » 18 Sep 2005, 11:24

Acuma, ce sa zic si cu INM-ul, la ce conditii si probe sunt, cei care intra ar putea probabil sa conduca si un departament in cadreul FBI :mrgreen:

simmy

Post by simmy » 18 Sep 2005, 11:38

Numai romanul tre sa invete de toate, sa stie tot ce misca, sa fie specializat in tot .... si cand tre sa puna in aplicare ......

Cei ce au fost in instanta stiu unde bat :twisted: :twisted:

OOOOps asta a fost un moment de rautate

giovanni

Post by giovanni » 18 Sep 2005, 14:28

Daca la Galati taxa e de 25 mil. aflati dar ca la Sibiu, m-am interesat expres la sediul Baroului Sibiu, nenorocita de taxa e de 32.000.000 lei vechi, fir-ar sa fie, + 8.000.000 taxa de inscriere. Un mic calcul matematic:
40.000.000 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Curat-murdar. Eu as castiga banii astia ca si consilier juridic in vreo 10 luni (e drept, as ramane in mana cu bonurile de masa care intr-o luna m-ar aduce in situatia unei cure de slabire cam asa, precum scheletul din imagine :skul: :skul: ) .
Si asta ca sa nu mai punem la socoteala eventuala "taxa de timbru avocatial" perceputa de "maestrul cu diplomatul". Norocul meu ca am gasit unul care nu ia bani de la stagiari. M-a socat cand mi-a spus: "Mie pe vremea mea (anii n60-n70) nu mi-a cerut nimeni nimic pentru stagiatura, asa ca nici eu, la randul meu nu cer".
Am ramas ca traznit. Sincer, nu ma asteptam.
Dar cand ma gandesc la ceilalti colegi ai mei, sibienii, ma apuca groaza.

simmy

Post by simmy » 18 Sep 2005, 16:43

Am sa vad si eu saptamana asta ce taxa pun si cei de aici.
Taxa de 25.mil a fost anun trecut.

Asa ca cei ce vor da si vor intra anul acesta vor plange alaturi de tine cu siguranta. Nu se lasa cei din Galati mai prejos. :(

Mai ales ca auzi de la cei cu vechime urmatoarea afirmatie:" Cand am intrat eu in barou felia de tort era mare, ca deh,... eram putini..... acuma e asha de mica ... la cati au intrat ... ca nu prea-mi da mana sa iau stagiari. De fapt nu am avut niciodata. Ei... numa grija lor s-o am. Lasn ca si asha n-ai loc ca-s prea multi. Ce nu-ti convine ca esti cj. si ai de bine de rau un venit lunar"

Am cautat si eu maestru inainte de examen sa vad daca dau sau nu ... si inca sunt nehotarata :(

marylin

Post by marylin » 18 Sep 2005, 17:54

40 MILIOANE????????
Ma fratilor, a innebunit lupul!

marylin

Post by marylin » 18 Sep 2005, 17:58

Conditii de inscriere:
-cu sau fara antecedente penale
-cunoscator limba romana, cel putin vorbit
-absolvent cu sau fara licenta
-musai posesor al unui cont bancar"gras"

razvan_c

Post by razvan_c » 18 Sep 2005, 19:09

Astia (avocatii) care zic ca e felia mica sunt batuti in cap sau incompetenti. Cand toate firmele multinationale de avocatura nu stiu cum sa se extinda mai tare si in curand poate (da Doamne) si pe la noi, ai nostri nu stiu cum sa se inchida mai tare in turn. In fine, sa castige cel mai bun. :wink:

flaviusnet

Post by flaviusnet » 22 Sep 2005, 20:48

razvan_c wrote:Astia (avocatii) care zic ca e felia mica sunt batuti in cap sau incompetenti. Cand toate firmele multinationale de avocatura nu stiu cum sa se extinda mai tare si in curand poate (da Doamne) si pe la noi, ai nostri nu stiu cum sa se inchida mai tare in turn. In fine, sa castige cel mai bun. :wink:
asa este..dar ce te faci ca si aia autohtoni care au intentii de a-si largi taraba,dau tzepe unor angajati care nici nu sunt angajati(perioada de proba si apoi la revedere).vrei si tu ca un absolvent de facultate sa faci treaba serioasa si intri in capcana marilor rechini...

zavalita

se poate lua examenul fara bani?

Post by zavalita » 22 Sep 2005, 23:57

Buna,sunt si eu o aspiranta la barou.Momentan nu vreau sa ma gandesc la ce va urma dupa examen,n-am nici o semnatura(probabil de aceea :-P ).Eu am o alta grija:chiar se poate lua examenul fara bani?Sau intervin si aici masinatiuni?Nu stiu daca se scoate un numar fix de locuri..daca da,atunci e posibil sa nu mai fie loc si pentru altii,care nu sunt fii ,nepoti,stranepoti,matusi ,unchi ai unor avocati sau oameni "impliniti" material" in xxxxx euroi ?Am intrebat niste cunostiinte si mi s-a raspuns:"te tine buzunarul?" :roll:
S-au referit la maestru? :?:

adi_avo

Re: se poate lua examenul fara bani?

Post by adi_avo » 23 Sep 2005, 09:30

zavalita wrote: S-au referit la maestru? :?:
da...examenul se ia pe bune(dak invetzi)...

razvan_c

Post by razvan_c » 24 Sep 2005, 20:55

Subiectele pt examen afisate pe unbr se respecta in totalitate si sunt valabile pt toate barourile fara exceptie sau nu :?:

Post Reply