datorie orange "KASOLVENZIA"-
lamuriri Raymona
sfaturi:
1 NU SEMNATI NIMIC cu firma kasolvenzia(primul sfat) deoarece se produce ca efect juridic intreruperea prescriptiei(3 ani +neclar 1 luna de la ultima factura care a_ti primit_o de la firma de telefonie mobila)(1 luna este termenul in care se mai fac plati de la ultima factura)termenul de prescriptie este de 3 ani
2 cereti contractul de colaborare sau de cedarea creantelor dintre K si firma de telefonie
3 cereti contractul dv ..daca nu_l au ..inseamna ca nu au autoritatea necesara
4 asigurativa ca s_a prescris creanta dumneavoastra
5 luati de la directia financiara adeverinta ca nu aveti venituri(studenti someri etc daca este cazul)
6 penalizarile sunt doar comisionul K(neclar daca penalizarile pot depasi valoarea facturii serviciilor pe an....K nu primeste in instanta acele penalizari care au fost adaugate...au patit asa ceva in instanta)
Personal am auzit ca au pierdut un proces in instanta deoarece intra la Comercial..iar nimeni nu va pierde daca e produsa prescriptia
Atentie ..............nu semnati intelegeri........nici pt 1 leu vechi(nu virati nici 1 leu in cont)....atunci se face intreruperea prescriptiei dupa care va dura 3 ani timp in care se produce prescrierea din nou(timp suficient pt a va actiona in justitie)
Daca nu indeplinii conditia de prescriere....va sfatuiesc sa achitati suma intr_o singura transa(ce ramane neachitat se considera creante si sunt taxate cu 1% pe zi)fiti siguri ca dupa ce a_ti incheiat o intelegere pt a achita o parte din plata vor veni si dupa restul
7 pastrati si plicul in care a_ti primit notificarea de la Kasolvenzia(e f important)
Amuzament:citez pe o reprezentanta K"firma nu percepe nici un comision din penalitati" era sa pic pe jos de ras cand am auzit
1 NU SEMNATI NIMIC cu firma kasolvenzia(primul sfat) deoarece se produce ca efect juridic intreruperea prescriptiei(3 ani +neclar 1 luna de la ultima factura care a_ti primit_o de la firma de telefonie mobila)(1 luna este termenul in care se mai fac plati de la ultima factura)termenul de prescriptie este de 3 ani
2 cereti contractul de colaborare sau de cedarea creantelor dintre K si firma de telefonie
3 cereti contractul dv ..daca nu_l au ..inseamna ca nu au autoritatea necesara
4 asigurativa ca s_a prescris creanta dumneavoastra
5 luati de la directia financiara adeverinta ca nu aveti venituri(studenti someri etc daca este cazul)
6 penalizarile sunt doar comisionul K(neclar daca penalizarile pot depasi valoarea facturii serviciilor pe an....K nu primeste in instanta acele penalizari care au fost adaugate...au patit asa ceva in instanta)
Personal am auzit ca au pierdut un proces in instanta deoarece intra la Comercial..iar nimeni nu va pierde daca e produsa prescriptia
Atentie ..............nu semnati intelegeri........nici pt 1 leu vechi(nu virati nici 1 leu in cont)....atunci se face intreruperea prescriptiei dupa care va dura 3 ani timp in care se produce prescrierea din nou(timp suficient pt a va actiona in justitie)
Daca nu indeplinii conditia de prescriere....va sfatuiesc sa achitati suma intr_o singura transa(ce ramane neachitat se considera creante si sunt taxate cu 1% pe zi)fiti siguri ca dupa ce a_ti incheiat o intelegere pt a achita o parte din plata vor veni si dupa restul
7 pastrati si plicul in care a_ti primit notificarea de la Kasolvenzia(e f important)
Amuzament:citez pe o reprezentanta K"firma nu percepe nici un comision din penalitati" era sa pic pe jos de ras cand am auzit
Buna! Am ajuns pe acest site cautand pe internet detalii despre K... Pe scurt, sunt si eu unul dintre cei care au primit o scrisoare de la K, bineinteles cu cateva zile inainte de termenul limita (creanta + penalizari). Factura are scadenta in februarie 2002, catre Cosmorom. Acum fiind Oct 2005, ar trebui sa imi fac vreo grija, sau legea e asa cum spun chiar si ei pe website, anume ca nu ma mai pot obliga sa platesc dupa 3 ani de la data scadentei (mentionez ca nu am efectuat nici o plata ptr factura respectiva)?
Un raspuns, oricat de scurt, va fi apreciat!
Multumesc!
Un raspuns, oricat de scurt, va fi apreciat!
Multumesc!
Am sunat la firma, si bineinteles ca au inceput prin a incerca sa ma sperie, zicand ca tot ceea ce incerc sa fac e sa, citez, ntaraganez proceduran! Cand am pomenit de prescriptie
, mi-au zis ca oricum voi avea de suferit fiindca nimeni nu imi va mai da un credit bancar sau abonament de telefonie mobila vreodata. Nu au spus explicit ca datoria e prescrisa intr-adevar, ci au insistat pe faptul ca imi va parea rau daca nu platesc,si ca as putea fi totusi dat in judecata! S-ar putea sa nu inteleg eu termenul de prescriptie... Datoria nu se sterge, ci doar nu pot fi dat in judecata. Corect? Iar daca e asa, trimit si ei datele la Biroul de Credite si pot sa imi iau adio de la credite bancare in caz ca nu platesc?
Pe alte forumuri, lumea zice ca poti scapa mult mai usor, daca platesti creanta + 100% (nu 1200%!) penalizari pentru Cosmorom;primesti o scrisoare de la Cosmorom in care te anunta ca nu mai ai datorii catre ei. Aveti ceva informatii despre asta?
Multumesc din nou!

Pe alte forumuri, lumea zice ca poti scapa mult mai usor, daca platesti creanta + 100% (nu 1200%!) penalizari pentru Cosmorom;primesti o scrisoare de la Cosmorom in care te anunta ca nu mai ai datorii catre ei. Aveti ceva informatii despre asta?
Multumesc din nou!
Kasolvenzia
In primul rand lucrand in acelasi domeniu ca cei de la Kasol pot sa iti spun ca ai gresit ca ai platit cele 8 mil.
Ei nu au nici o putere juridica fara acordul creditorului. Nu au voie sa iti ceara nici un detalui despre venituri si alte data personale.
Lucrand in strainatate iti pot spune ca in Romania multi oameni sunt speriati de aceste societati dar iti dau un ex:
cu firma mea nu am dreptul prin The Fair Debt Collection Practices Act sa fac aranjamente din felul celor de la K.
Viziteaza blogul meu la http://www.weblogpage.com/assist/1398/
si vei vedea ce inseamna tot ce iti spun.
Bafta pe viitor :)
Ei nu au nici o putere juridica fara acordul creditorului. Nu au voie sa iti ceara nici un detalui despre venituri si alte data personale.
Lucrand in strainatate iti pot spune ca in Romania multi oameni sunt speriati de aceste societati dar iti dau un ex:
cu firma mea nu am dreptul prin The Fair Debt Collection Practices Act sa fac aranjamente din felul celor de la K.
Viziteaza blogul meu la http://www.weblogpage.com/assist/1398/
si vei vedea ce inseamna tot ce iti spun.
Bafta pe viitor :)
sunt speriata! in 2002 mi-am luat si eu primul telef. mobil de la un dealer cosmorom. Dat fiind faptul ca nu aveam 18 ani si nu aveam nici o proprietate am facut abon. pe numela tatalui meu. Am avut o groaza de probleme cu telef. si in cele din urma mi-am facut alt abonament la orange( pe care il am si astazi). Din pacate la ora respectiva nu aveam suficienta minte si nu am reziliat contractul. Am ramas cu o fact. neplatita la cosm. in val. de 1,5 mil. ultima fact. de la cosm este din 03/03/2002 cu resp. suma. din acea data pana in aug. 2005 nu am mai primit nici o instiintare legata de aceasta datorie. In aug. mi-a venit de la ksi o instiintare prin care ma anuntau de datoria de la cosm pe care o prluasera ei pt. recuperare + penalitati de 17mil. in cateva zile mi-am platit fact. catre cosm. adica 1,5 mil. am crezut ca am incheiat problema deoarece o situatie asemanatoare a avut-o o ruda de-a mea, dar la ORANGE. A ramas cu o datorie de vreo 3mil in urma cu ceva ani. Cand s-a hotarat sa-si faca din nou abon. la ei a platit resp. dat. fara penalizari si nu mai avut nici o problema. Insa la mine situatia nu s-a oprit aici. Astazi 4 nov 2005 am primit o alta notificare de ksi prin care ma anunta ca am ramas in debit cu suma de 17mil si ca au declansat procedura judiciara. Ce inseamna asta? Vor veni sa recupereze de la tatal meu suma aceasta uriasa? Nu s-a prescris dr. de a ma da in judecata? si e posibil sa-mi imi ceara penalizari de 17mil pt. o suma de 1,5mil? Ajutati-ma va rog cu niste sfaturi!
Cateva intrebari legate de acest caz:
-Daca Orange a cesionat creanta catre KSI (EOS KSI) iar KSI a cesionat la randul ei creanta unei alte firme, mai are dreptul KSI sa ceara vreun leu? Daca o face este infractiune sau nu?
- Orange era obligata sa notifice despre cesiune sau o putea face si KSI?
- Daca Orange a cesionat doar valoarea facturii, are dreptul KSI sa adauge penalitati la debit?
- Are dreptul KSI sau orice alta firma (alta decat Orange) sa utilizeze datele personale ale debitorului daca acesta nu si-a dat acordul?
-Daca Orange a cesionat creanta catre KSI (EOS KSI) iar KSI a cesionat la randul ei creanta unei alte firme, mai are dreptul KSI sa ceara vreun leu? Daca o face este infractiune sau nu?
- Orange era obligata sa notifice despre cesiune sau o putea face si KSI?
- Daca Orange a cesionat doar valoarea facturii, are dreptul KSI sa adauge penalitati la debit?
- Are dreptul KSI sau orice alta firma (alta decat Orange) sa utilizeze datele personale ale debitorului daca acesta nu si-a dat acordul?
Pe fond este admisibila procedura somatiei ? Facturile nu sunt asumate de debitor in nici un mod;contractul nu prevede o suma sau un alt detaliu legat de viitoarea suma ce urmeaza a o plati debitorul.....Este vorba de un contract al Mobifonului cu o p.f,recuperarea facindu-se de o s.c. cu contract de colaborara cu o casa de av.Este creanta certa,lichida si exigibila ?
logic ca da.lex68 wrote:Pe fond este admisibila procedura somatiei ? Facturile nu sunt asumate de debitor in nici un mod;contractul nu prevede o suma sau un alt detaliu legat de viitoarea suma ce urmeaza a o plati debitorul.....Este vorba de un contract al Mobifonului cu o p.f,recuperarea facindu-se de o s.c. cu contract de colaborara cu o casa de av.Este creanta certa,lichida si exigibila ?
de altfel consilierii societatilor de colectare merg in 90% din cazuri pe somatia de plata.
Contractul nu trebuie sa prevada expres vreo suma. E de ajuns sa prevada modalitatile in care se poate calcula suma respectiva. Cauta in codul de procedura civila si vezi cum e definita o creanta lichida (art. 379 alin. 4 teza a 2-a)
1. a) nu. b) depinde de intentie si imprejuraricocorico wrote:Cateva intrebari legate de acest caz:
1. a)-Daca Orange a cesionat creanta catre KSI (EOS KSI) iar KSI a cesionat la randul ei creanta unei alte firme, mai are dreptul KSI sa ceara vreun leu?
b) Daca o face este infractiune sau nu?
2. - a)Orange era obligata sa notifice despre cesiune (b)sau o putea face si KSI?
3. - Daca Orange a cesionat doar valoarea facturii, are dreptul KSI sa adauge penalitati la debit?
4. - Are dreptul KSI sau orice alta firma (alta decat Orange) sa utilizeze datele personale ale debitorului daca acesta nu si-a dat acordul?
2. a)nu. b)da
3. da. categoric. Nu e treaba debitorului la cat a vandut creditorul creanta. Cesionarul poate cere valoarea nominala a creantei + penalitati de intarziere. Putea sa o vanda si la jumatate de pret (ceea ce se intampla de cele mai multe ori - depinde de vechimea creantei)
4. Da. Odata cu cesiunea creantei el s-a subrogat si in celelalte drepturi ale cedentului. Logic ca trebuie sa aiba datele debitolului. NU va mai avea dreptul sa le pastreze dupa achitarea datoriei. Verifica si legea 677 pt. alte detalii.
precizari
Multumesc pt raspunsuri, insa as dori sa nuantez:
- KSI a cumparat creanta in oct. 2005 si a vandut-o in nov. 2005. De atunci solicita banii debitorilor fara sa-i anunte ca a vandut-o;
- In arhiva de Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare figureaza valoarea creantei si nu pretul de vanzare a acesteia. Peste aceasta suma KSI cere penalitati calculate retroactiv fara a le explica
- exista o forma juridica necesara pentru notificarea unei cesiuni sau e suficient un print lasat la cutia de scrisori?
- KSI a cumparat creanta in oct. 2005 si a vandut-o in nov. 2005. De atunci solicita banii debitorilor fara sa-i anunte ca a vandut-o;
- In arhiva de Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare figureaza valoarea creantei si nu pretul de vanzare a acesteia. Peste aceasta suma KSI cere penalitati calculate retroactiv fara a le explica
- exista o forma juridica necesara pentru notificarea unei cesiuni sau e suficient un print lasat la cutia de scrisori?
Contractul nu prevede ca modalitate de calcul un pret pe o unitate de timp sau o alta modalitate de calcul.Face referire la un plan tarifar "Connex cent 500".In aceste conditii oare nu trebuie demonstrat de creditor ca suma ce o cere este raportata la acest plan tarifar?Si atunci mai este admisibila som de plata?Si mai e si Codul Comercial - se pot demonstra debitele prin facturi acceptate de debitor.Debitorul nu a acceptat - semnat nici o factura.