Wittmann, eu as fi vrut sa stiu cam care sunt veniturile pe care le poate avea un avocat in perioada in care este foarte bolnav si nu poate lucra (cateva luni, un an, sa zicem).
Daca esti angajat la o firma, in cazul bolilor grave, primesti suta la suta din salar.
As fi vrut sa stiu daca si avocatului i se asigura veniturile pe care le-a avut in ultima luna dinainte de a se imbolnavi si ce se intampla daca are venituri foarte mici in luna dinainte de a se imbolnavi.
indemnizatie de maternitate
si mie imi sunt inca neclare aceste aspecte ale avocaturii, si ma alatur tie in a ne intreba colegii;
deci, cas-ul baroului ne "asigura" pensia, concediul de maternitate, si concediul medical,iar contributia la fondurile de sanatate este pentru asistenta medicala?
asadar, eu ca proaspat avocatel, daca ma imbolnavesc am incurcat-o pentru ca nu am perioada de cotizatie la barou(asa mi s-a spus de la barou);
nu conteaza ca pana la avocatura am contribuit la greu ca angajat;
asa este ?
ne ajuta cineva?
deci, cas-ul baroului ne "asigura" pensia, concediul de maternitate, si concediul medical,iar contributia la fondurile de sanatate este pentru asistenta medicala?
asadar, eu ca proaspat avocatel, daca ma imbolnavesc am incurcat-o pentru ca nu am perioada de cotizatie la barou(asa mi s-a spus de la barou);
nu conteaza ca pana la avocatura am contribuit la greu ca angajat;
asa este ?
ne ajuta cineva?
Pentru asigurarile de sanatate, trebuie sa te inscrii la Casa Nationala de Asigurari. Asa ca vei plati separat si acolo, in functie de venit. Nu poti avea "timpi morti"..asa ca vei plati din urma, de la ultimul moment la care ai fost asigurat in sistem. De exemplu, de la momentul cand ai incetat activitatea de CJ, sau de la momentul cad ai terminat fac., sau de cand ai terminat cu ajutorul se somaj, etc.
Asigurarile de sanatate si asa-zisele asigurari sociale sunt doua lucruri diferite. Cele din urma, teoretic, sunt asigurate prin contributia la Barou.
Dar e o idee interesanta. Trebuie sa ne gandim la o modalitate de a scapa, sau macar de a le mari, in conditiile in care platim la fel ca cei din sitemul public.
Pe forumul Baroului (forum care e cam ridicol de altfel), se tot vorbeste despre Adunari genarale si Congrese ale Baroului, la care nu se hotaraste nimic in aceasta privinta.
Parerea mea e ca de acolo!!! trebuie sa incepem.
Asigurarile de sanatate si asa-zisele asigurari sociale sunt doua lucruri diferite. Cele din urma, teoretic, sunt asigurate prin contributia la Barou.
Dar e o idee interesanta. Trebuie sa ne gandim la o modalitate de a scapa, sau macar de a le mari, in conditiile in care platim la fel ca cei din sitemul public.
Pe forumul Baroului (forum care e cam ridicol de altfel), se tot vorbeste despre Adunari genarale si Congrese ale Baroului, la care nu se hotaraste nimic in aceasta privinta.
Parerea mea e ca de acolo!!! trebuie sa incepem.