Legalizarea marijuanei

Discutii filosofice pe teme actuale.
Post Reply
medeea

Post by medeea » 27 Jan 2005, 05:49

verdeprezinta wrote: ca sa vedeti ca marijuana este considerata de multi un medicament si nu o posibila cauza de diverse afectiuni.
se pare ca in momentul de fata, scrie pe sit mai multe pentru cine are chef sa citeasca, 9 state americane (SUA sunt recunoscute pentru politica de war on drugs) au acceptat consumul de marijuana in scopuri medicinale. Practic pe baza de reteta, ca alte droguri gen diazepam, morfina...
argumentul marihuana-medicament nu convinge pentru o eventuala legalizare a consumului:
daca tot vrei sa vorbim tinind cont de diferente ar trebui sa tii cont ca una e sa consumi marihuana in scop medical si altceva pentru fun.
dincolo toate medicamentele cu cateva mici exceptii(aspirina, tylenol, toate gamele de vitamine etc) se vand numai pe baza unei retete medicale. iar retetele se prescriu de medici in functie de ce afectiuni are o persoana. tu daca esti ok te-apuci sa iei diazepam?sau morfina?sau daca nu te doare capul iei un antinevralgic asa preventiv poate te va durea in urmatoarele 4 ore?!
faptul ca in anumite cazuri marihuana ar avea un efect benefic nu inseamna ca ea poate avea acelasi efect benefic la o persoana sanatoasa. mai mult, a nu se intelege efectul benefic in mod absolut. iau ca exemplu tratamentul cu citostatice(care duce la caderea cvasitotala daca nu totala a parului) pentru bolnavii de cancer sau nu neaparat cu citostatice, este cunoscut ca-n cazul cancerului se prescriu anumite medicamente puternice care afecteaza inima sau dau alte reactii secundare, iar gradul de toleranta depinde de gradul de rezistenta al organismului. ideea e ca atunci cand argumentezi marihuana-medicament trebuie sa tii cont de starea speciala in care este administrata, felul in care este consumata-sub control medicala si mai ales de celelalte efecte negative care nu pot fi ignorate.

toxick

Post by toxick » 09 Feb 2005, 03:27

aho aho copii si frati ... haideti toti sa fumati ... :-? ... cum adica sa involuam prin consumul de droguri ... pai daca consumul moderat de alcool este "chiar benefic" cum nu poate fi si consumul moderat de "droguri" benefic ... sau poate trebuie sa dezvoltam notiunea de "consum moderat ... sau poate doar trebuie sa consumam moderat ... fiecare isi gaseste echilibrul propriu ... daca este in stare ... daca nu ... selectie naturala ... dupa cum se vede ... romanii sunt un popor de alcoolici ... tuica maica si taica sateanului ...
:arrow: poate ca ministrul X dupa o noapte furtunoasa cu niste Jack si Fete isi permite in indulgenta sa sa se dezmeticeasca cu o "liniuta" mica ... ca doar cum sa merga in asa hal in parlament? ... si dupa creierul lui aste e? ... CONSUM MODERAT
:arrow: sau (sa mai si glumim) Mircea Radu - "superstar TV" - pentru a-si spori afectivitatea se delecteaza cu o pastila de Ecstasy - sau jumate - depinde de emisiune - doar ca sa intre pe film cu nenorocitii aia ...
CONCLUZIE: ar trebui sa se gandeasca lumea care consuma moderat: alcool, tutun, antidepresive, anaglezice, somnifere, sarmale, grasimi, coca cola, E-uri alimetare, stres, monoxid de carbon, ....si atat ca-mi pierd ideea... ca poate si un "smoker" are aceleasi ganduri ca si ei: nu mai bag grasime cateva zile ca am exagerat si-mi sare colesterolul=saptamana viitoare nu pot sa fumez ca am un proiect, dar dupa ce-l termin ma delectez cu niste fumuri.

EXISTA FOARTE MULTI OAMENI CARE GANDESC SI PRINTRE COSUMATORII DE DROGURI ... NU TOTI BAGA IN EI CA SA VA OFENSEZE PE VOI CEILALTI CARE NU-I INTELEGETI !

toxick

Post by toxick » 09 Feb 2005, 03:33

sebi77

Post by sebi77 » 09 Feb 2005, 13:27

toxick LASA-NE! Dute si baga in tine tot ce vrei ... inclusiv cianura daca iti face placere...!
Daca vrei sa legalizezi consumul de droguri dute in piata strange semnaturi pentru promulgarea acestui proiect legislativ si ca cetatean al acestei tari poti sa propui spre dezbatere parlamentului. Eu unul nu voi semna asa ceva si ma indoiesc ca vei intruni numarul de semnaturi necesar propuneri acestei legi...

gavril

.........

Post by gavril » 09 Feb 2005, 13:31

Consumul moderat DOAR, NUMAI de alcool (nu si de alte droguri). Ha ha ha ... ce misto e sa gasesti explicatii numai,doar in favoarea ta ! :grin:

"EXISTA FOARTE MULTI OAMENI CARE GANDESC SI PRINTRE COSUMATORII DE DROGURI ... NU TOTI BAGA IN EI CA SA VA OFENSEZE PE VOI CEILALTI CARE NU-I INTELEGETI ! "

Inclin sa cred ca nu ai dreptate.
Nu. De fapt... sunt sigur ca nu ai dreptate.

toxick

Post by toxick » 09 Feb 2005, 15:57

sebi77 wrote:toxick LASA-NE! Dute si baga in tine tot ce vrei ... inclusiv cianura daca iti face placere...!
tocmai ... poate am un organism dereglat (psihic/fizic) si consumul de anumite substante - interzise de voi - societatea - din frica de: mama, vecinul, Dumnezeu, prea fericitul teoctist .... si multi altii - de ce sa fiu impiedicat sa-mi echilibrez deficitul - sau trebuie sa-l demonstrez intai - poate nu vreau sa ies in fata cu acest deficit - sau poate ca nu e treaba societatii - teorii pro se pot gasii un milion - la fel ca si cele contra - pe tine nu te vrea nimeni intr-o campanie - implicat - poate doar parerea ta contrara e de ajuns - pentru orice treaba e bine sa fie si pozitie si opozitie - ca nu cumva pozitia sa-si faca tot ce-i trece prin cap - poate ca asta e de fapt MODERAREA de care tot bat eu campii - ECHILIBRUL

si - NU VA LAS - e dreptul meu - oricum daca-mi trebuie sa fumez - muncesc - fac bani - si imi iau o vacanta la amsterdam - si eventual o sa va trimit poze cu 7 jointuri in gura - si? - cand se termina vacanta si ma intorc - o sa fiu catalogat un drogat? - sau doar unul care "s-a distrat in vacanta"?

gavril

Post by gavril » 09 Feb 2005, 16:02

categoric drogat ( esti catalogat) fara doar si poate si fara alte argumente contrare :grin:

toxick

Post by toxick » 10 Feb 2005, 01:18

drogat? ... nu doar in timpul euforiei si dupa aceea?

gavril? ... te-ai imbatat vreodata? ... daca da ... pai atunci esti betiv nu?

gavril

Post by gavril » 10 Feb 2005, 02:01

"prieten" lasa jocurile de cuvinte pt. "amatori" .. si priveste faptele.
Daca beau vreodata alcool ... nu inseamna ca sunt alcoolic ...

PS: nu m-am imbatat din 2003 (de cand am luat licenta) ... si cam de 2 ani ... consum bauturi alcoolice foarte, foarte, foarte rar. Poate un drogat sa spuna la fel ??? Poate un consumator sa spuna : "Uite ma ... inainte ma drogam f. des ... ajunsesem si la droguri "tari" ... dar acum .. mi-a venit mintea la cap .. si mai trag si eu ... asa.. rar ... cate un joint .."
Poate? Donnt think so !

sebi77

Post by sebi77 » 10 Feb 2005, 09:53

ia sa-l Vedem pe Mutu daca se lasa de droguri...! asa cum a promis... Eu nu cred...

toxick

Post by toxick » 10 Feb 2005, 23:20

hehhehe.....fotbalistii is prosti ba...nu putem sa-i luam in calcul...mai ales pe briliantun...... :grin:

cat despre betivi si drogati...gavril...nici nu-ti imaginezi cat de multi sunt cei care dupa ce au experimentat cam tot ce se poate...s-au tras la casa si treaba lor ...continuand sa consume moderat....

la un moment dat daca vrei sa faci si ceva treaba iti dai seama cat si cum te incurca drogurile in asta...si atunci incerci sa echilibrezi...

nu baga in aceeasi oala pe cei care experimenteaza tot...cu cei care au trecut de faza asta...de asta tot incerc eu sa va explic ca e greu sa vorbesti daca nu cunosti...

si probabil ca o sa spui "dar aia cu seringa?"...aia au mici sanse de reabilitare...depinde de vointa....la fel cum foarte multi dintre alcoolici nu reusesc sa se lase.....comparatia e inevitabila.

toxick

Post by toxick » 10 Feb 2005, 23:27

gavril: daca ai timp si esti curios citeste despre planta: Tabernanthe iboga - o sa fii surprins...poate

alcoolismul e o extrema...la fel si dependenta de droguri...ambele trebuie tratate.

www.erowid.org - lumea stie in ce se baga...dar exista un scop...

Aetheria

Post by Aetheria » 12 Feb 2005, 19:47

poate ca statul n-ar trebui sa se amestece in problemele astea... Unii sunt mai puternici, altii mai slabi din fire- si apeleaza(sau se lasa convinsi) la droguri - dar... itns a personal state of mind....

croc

Post by croc » 12 Feb 2005, 20:39

daca nu ar afecta si pe altii................

toxick

Post by toxick » 18 Feb 2005, 01:22

cine stie sa defineasca "dragostea"...ca relatie interumana..."dragostea de aproapele tau".........?

Post Reply