cum fu???

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
Amadeus

Post by Amadeus » 29 Aug 2009, 00:45

Andreid nu vreau eu sa fiu avocatul tau ca nu ai nevoie dar cum adversarul tau e aparat de mai multe persoane da-mi voie sa spun si eu cate ceva in favoarea ta...In primul rand o formulare ca Bravo Bai Disperatule ! e mai mult decat nepotrivita si pe buna dreptate sa te simti deranjat.Scuza celui care ti s-a adresat la modul asta a fost putin jenanta parerea mea,spunand ca el nu are chef sa puna nici macar un emoticon ci ca tu ar fi trebuit sa intelegi ce a vrut el sa zica,adica ar fi trebuit sa fi asa cum vrea el,sa intelegi ce intelege el ! Tu esti in felul tau si daca te-a deranjat bine ca ai avut curajul sa o spui...Nu te cred nici cu rea-credinta sa fi cautat cearta,cred ca ai altceva mai bun de facut.Am mai intrat pe forum si sunt uni pe aici care vor sa lase un iz de superioritate dar mai intai ar trebui sa invete sa respecte si sa se adreseze la un mod civilizat iar cand e de glumit si de misto-uri luam parte cu drag dar sa reies clar intentia asta,nu ceva ambigu care sa lase loc de interpretari si eventual daca nu ai inteles aluzia sa fi catalogat ca unu care nu stie de gluma...

Veronica

Post by Veronica » 29 Aug 2009, 00:50

Hai sa-mi dau si eu cu parerea, am chef si sunt si plasata intr-un unghi care-mi ofera deliciul observatiei obiective. La Inm examenul este profund teoretizat si asa si trebuie sa fie. Ca doar proba asta e insuficienta si ar trebui dublata sau triplata cu altele, gen rezolvare de spete, examinare tehnic-orala, vezi la francezi, deja asta e o alta discutie. Fara concepte, teoreme si teorii juridice nu te poti numi magistrat. Trebuie sa le stapanesti intelectual si sa stii sa le aplici intre oameni. Materialul cu care lucreaza magistratul e in primul rand dreptul si mai apoi omul. Iar dreptul e o stiinta. Magistratii sunt oameni de stiinta. Adica trebuie sa fie oameni de stiinta. Facem abstractie de cei care sunt potlog. Scientist nu poate fi un idiot, nici unul oarecare, cu o pregatire teoretica medie. De aceea la Inm intra trei tipuri de oameni, si ii ordon de la mai mare la mai mic, robotii sau hai sa le numim ”roboatele” :-D , baietii si fetele foarte inteligente care nici nu robotesc, nici nu se strofoaca prea tare si pasionatii. In primul rand, o roboata nu e un tocilara. O tocilara clacheaza psihic foarte usor. Roboata e o tocilara evoluata sa-i zicem, o structura aproape imuna la efort fizic si psihic, o maratonista a durerii, o masochista desavarsita. Admir aceste suflete de fier. Baieteii cu sclipiri. :lol: Vezi zice, astia-s miezul, ca ei vreau sa fiu sau ce n-as da ca sa fiu ca si ei. Din pacate, baieteii cu sclipiri de obicei raman doar cu sclipirile. Niciodata nu vor avea un big picture asupra problemei. Sclipitul apare brusc si dispare la fel de repede. Uneori nici nu mai apare. :-D Daca ar aparea non-stop nu am mai vorbi de un baietel cu sclipiri, ci de un Sclipit, caruia ochiul nimanui nu i-ar rezista larg deschis. Ce filozoafa sunt. :mrgreen: Pasionatii, neintelesii, nebunii astia, profeti in tara nimanui, ei sunt totul. In ei gasesti si pe roboata, si pe sclipici. Dar mai gasesti un lucru, si ala se numeste viata de intelectual, dorinta sado-maso de a sti, curiozitatea cercetarii, emotia lucrului descoperit, nevoia zilnica de a sapa mai adanc in mintea si cunostintele celorlalti, toate dublate de o credinta cioranica a faptului ca mantuirea omenirii sta in cianura. :-D Ca astia nu intra 5 in INM. Ca astia nu sunt nici 100 in magistratura. Sunt mai multi pe alte meleaguri, la avocatii care practica si cariera universitara, s-o zic si pe asta, tot le stiu pe toate...

Invectivele si indecenta lui Ignite nu ma intereseaza. Ar trebui totusi sa-l intereseze pe el. Sunt spete recente in materia raspunderii disciplinare in care magistrati au fost sanctionati pentru ca aduceau, ce-i drept, diferit de ce face Ignite, acuze si critici bine indivdualizate impotriva altor colegi de breasla, dintr-un net cafe, in speta fiind vorba de un prim-procuror. Diatriba lui Ignite e generica. Te sfatuiesc, valabil fiind si pentru toti ceilalti anonimi care desfac cu vorbe grele, sa aleaga una din doua alternative: sa-si tempereze avantul revolutionar ori sa nu mai scrie, ceea ce e politcally incorrect dans la lumiere de la liberte de mnexprimer, fie sa gaseasca o tarfa, un boschetar, un paria al societatii, pe numele caruia sa incheie un abonament la internet si de care sa se foloseasca. :-D Ghici pe care dintre cele doua am ales-o eu? :roll:

ignite

Post by ignite » 29 Aug 2009, 01:05

cine vrea sa fie boschetarul?

hai sa ti spun ceva...nu vad cum as putea sa ma incadrez in acele cazuri ...

in orice caz...mult nu o sa mai scriu ... asta si pentru ca mi s a cam luat.

si inca ceva...de pe o adresa scriu multi...

tu esti roboata? sau de care? sau ... tu esti doar cea din unghi.

Veronica

Post by Veronica » 29 Aug 2009, 01:17

Sincer? Habar n-am. Din toate, cand mai mult, cand mai putin. Dupa cum ma trezesc dimineata. :-D Cred ca somnul e calea catre amnezie si usita de trecere dintr-o dimensiune in alta a vietii. Toti avem zilele noastre mai proaste sau mai reusite. Ele pot deveni dominante intr-un sens sau in altul. Deci habar n-am pe unde sunt. Faina melodia de ai postat-o dincolo. Maine s-ar putea sa-mi provoace sila. :mrgreen:

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 29 Aug 2009, 01:24

ce-i tevatura asta pe aici?
IGNITE ai un stil...misto :cafea:

astora care ati luat...felicitari
celorlalti...nu va lasati, ca se poate

ignite

Post by ignite » 29 Aug 2009, 02:13

Veronica wrote:Sincer? Habar n-am. Din toate, cand mai mult, cand mai putin. Dupa cum ma trezesc dimineata. :-D Cred ca somnul e calea catre amnezie si usita de trecere dintr-o dimensiune in alta a vietii. Toti avem zilele noastre mai proaste sau mai reusite. Ele pot deveni dominante intr-un sens sau in altul. Deci habar n-am pe unde sunt. Faina melodia de ai postat-o dincolo. Maine s-ar putea sa-mi provoace sila. :mrgreen:
eu ti am mai spus care este diagnosticul tau... :lol:

problema nu e de nerezolvat. numai ca e vorba asa de ... o chestie...ca si obligatia continua de furnizare de ...

FAZA CU ROBOATA E CRIMINALA...VOI ASA LE SPUNETI ASTORA? VAI DE STEAUA MEA...

DA...CATA DREPTATE POTI AVEA CU ROBOATA...

EU II SPUNEAM NAZISTA N.F. CU COSURI IN BARBA CARE LA NICI 30 DE ANI, INTRA IN COMPLET DE RECURS...SAU FACE CERCETAREA LA FATA LOCULUI PE VANT SI PLOAIE IN CRIME SAVARSITE DE CIOBANI PRIN CREIERII MUNTILOR.

UNA CARE NU SE MACHIAZA PENTRU CA PANA LA VARSTA ASTA NICI NU A INVATAT. INVATA SI EA SA SE IMBRACE DE LA COLEGI. MAI ASA...STIL BABETA DE NEPUTUTAFUTE. PANTOFI CU FORME DREPTE. MAI SCUMPI. PE CARE DA BANI...CU OARECARE RETINERE...DAR NU ARE INCOTRO...DIN ASTEA CU PARU LINS, DAT DUPA URECHI...SAU STRANS CU UN ELASTIC VAI MAMA LUI.

SI CARE NU VAD PREA DES MAIMUTA...SAU CAND O VAD...DESI NU SI POT LUA OCHII DE LA EA...TOTUSI LE VIN IN MINTE NUMAI ARTICOLE SI DISCUTII STUPIDE DE GENUL ALORA DIN BIROU SI DIN SALA.

DOAMNE FERESTE! AR TREBUI FACUT UN FILM CEVA...COMEDIE PENTRU TOCILARI.

CUM SE MANANCA LA CANTINA? HA HA HA...BLUZA E DE LA...HA HA HA... VAI... DAR...ACTUL ACELA ADMINISTRATIV ESTE ABUZIV... :lol: CIAMURLIA?

TANTI ALEA MAI IN VARSTA...ISI UMFLA PARUL SI INTRA IN SALA.

ASTEA SI L DAU CU SCUIPAT SI SUNT FOARTE TRISTE. SAU IURESISTE...GEN FATA AISEC CARE TE SPARGE LA TIMPANE...

VAI ... SI CE RAME LA OCHELARI AVEM...DE CONTABIL. DOMINATIE TATI...DOMINATIE PRIN OCHELARII AIA.

DAR EU NU INTELEG UNDE INTRA GAGICILE CU TIGARA IN MANA TINUTA, SUSPENDATA ASA INTR UN GEST...MA REFER LA FETELE DE LA INM...CU TIGARETA SI CU VOPSEA MISTO...PROFESIONALA, CA SA MA EXPRIM ASA. ASTEA EPILATE, ARANJATE, VOPSITE, RUJATE, SUPERARANJATE...DE LE INTREC PE DOMNISOARELE AVOCAT STAGIARE.

CA ASTEA ROBOATE NU SUNT. NICI IN AIA 100 NU SUNT. SI NICI PE DINCOLO NU PREA LE VAD. SAU ALEA SUNT PE LANGA ASTIA?

observer

Post by observer » 29 Aug 2009, 09:38

Celor care o sa intre : Felicitari, desi ati ajuns la spartul targului :-D :-D :-D

Celor care nu au intrat sa nu mai incerce. Tov. Presedinte zicea ca avem nevoie si de tinichigii, zidari etc. Unde examenele sunt mai usoare iar munca mai bine platita.

luxor23

Post by luxor23 » 29 Aug 2009, 09:46

ce parere aveti de grila cu stramutarea (grila 88 din G1)?

Amadeus

Post by Amadeus » 29 Aug 2009, 10:03

luxor23 wrote:ce parere aveti de grila cu stramutarea (grila 88 din G1)?
Tu ce parere ai ?

draudiu

Post by draudiu » 29 Aug 2009, 10:11

IGNITE wrote:mai andrei...nu imi place sa ti spun...insa...se poate sa fie ce spui tu acolo.

insa retine...ca asta percepi tu. eu am spus nimic de nivel...doar am exprimat o idee, un gand.

sau in mama ta nu am voie?

ia vorbeste tu despre tema asta in contextul CEDO! am voie sa exprim sau nu un gand? cum? unde...

pune mana si intra in turma! sa nu te alerge cainii!

ma solidarizez total cu Ignite.
priviti mai mult la continut decat la forma.
nu am vazut sa fie trivial si nici sa jigneasca pe nimeni.
ceea ce exprima el sunt niste adevaruri in sens etic si filozofic, ceea ce, din punctul meu de vedere e un semn de profunzime.
si inca ceva. poate nu v/a spus/o el direct, dar v/o spun eu. e mai bine sa fim exagerat de critici cu noi insine decat sa ne gasim constant alibiuri. probabil ca ceea ce spune ignite atinge niste corzi.

nu mai judecati un om folosind drept criteriu limbajul luat in sens strict formal. uitati/va mai mult la continut.

draudiu

Post by draudiu » 29 Aug 2009, 10:34

grila 88 mi se pare corecta.

dar ce parere aveti despre urmatoarea grila:

Hotararea judecatoreasca:
a) de regula, se comunica partilor
b) produce, in principiu, efecte pentru viitor
c) are valoare de act autentic, chiar daca nu a fost pronuntata in sedinta publica si impotriva sa nu s/a exercitat cale de atac.

ma intereseaza de ce este bifat drept corect raspunsul de la lit. c).

kiki2009

Post by kiki2009 » 29 Aug 2009, 10:45

salutare tuturor,la primul meu mesaj pe site.am candidat si eu in 27 august,si am facut 74 puncte.imediat dupa ce m-am corectat,am zis ca e bine.dupa citeva telefoane insa,mi-am dat seama ca,dintr-un grup restrins de indivizi,am trecut baremul cam multisori.ce parere aveti?

luxor23

Post by luxor23 » 29 Aug 2009, 10:47

draudiu wrote:grila 88 mi se pare corecta.

c) are valoare de act autentic, chiar daca nu a fost pronuntata in sedinta publica si impotriva sa nu s/a exercitat cale de atac.

orice hotarare judecatoreasca, dpdv probator, are valoarea unui inscris autentic. daca ai contracte speciale de deak citeste contractul de tranzactie. o sa vezi acolo explicatii suplimentare.

Amadeus

Post by Amadeus » 29 Aug 2009, 10:52

draudiu wrote:grila 88 mi se pare corecta.

Inscrisul autentic se bucura de o prezumtie de autenticitate si de asta cel care il foloseste nu trebuie sa faca nici o dovada . Cel care il contesta trebuie sa faca proba contrara insa acest lucru nu se intampla.

draudiu

Post by draudiu » 29 Aug 2009, 10:52

orice hotarare judecatoreasca, dpdv probator, are valoarea unui inscris autentic. daca ai contracte speciale de deak citeste contractul de tranzactie. o sa vezi acolo explicatii suplimentare.[/quote]

da bre!

asta o stiu.

insa ma incurca partea aia in care se face precizarea ca hot jud este act autentic chiar daca nu a fost pronuntata in sedinta publica.

ce hot jud nu e pronuntata in sedinta publica?

ai un exemplu?

Post Reply