EXAMEN DE ADMITERE IN MAGISTRATURA

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Generalul

Post by Generalul » 14 Aug 2009, 13:06

La organizare judecatoreasca scoti legile 303, 304 si 317 din 2004 iti bifezi capitolele care au fost date in tematica si le citesti foarte bine.
Cat despre CEDO, ai hotaririle curtii pe net, scoate-le si ar fi bine sa le citesti pe toate, iar daca nu ai rabdare, citeste de la "Curtea hotaraste" in jos. Nu te complica sa citesti tratate si alte cursuri, ai nevoie doar de jurisprudenta impotriva Romaniei. Oricum la CEDO e loterie, poate sa dea o intrebare care sa nu aiba legatura cu tematica cum s-a intamplat in primavara, intrebarile sunt ciudate si poti sa citesti f. bine si sa faci doar 2 intrebari din 5. Asta mi s-a intamplat mie, care am citit si hotararile si cursuri s.a. Multa bafta.

lala

Post by lala » 14 Aug 2009, 13:18

Are idee cineva dacă se mai ţine sau nu cont de vechimea de 5 ani la admiterea direct pe post ? Se zvoneşte că n-ar mai fi necesară.
Voi ce spuneţi ?
Multumesc

cyclop

Post by cyclop » 14 Aug 2009, 14:19

Io zic că nu mai e nevoie de vechime, nici de examen, de absolut nimic care să te obosească. Pur şi simplu te duci la CSM şi spui tare, hotărât : "Vreau să fiu judecător". De fapt, de ce să te mai deplasezi? Le trimiţi un mail...
Sau îi scrii asta lun Moş Crăciun...sau Zânei Măseluţă...să facă o magie.
:grin:
Acuma serios, nu-mi dau seama cine scoate zvonurile astea, şi nu-i înţeleg pe cei care le dau mai departe...

observer

Post by observer » 14 Aug 2009, 14:27

:-D :-D
Cu Mos Craciun am incercat dar Zana Maseluta nu mi-a trecut prin cap. Dar la cum merg lucrurile si la ce salarii au cred ca in curand nu o sa mai ceara nici macar Dreptul.

serafim

Post by serafim » 14 Aug 2009, 14:48

probabil de aia ca tu mai ai dinti de lapte....si nu ai pierdut nici un dinte :-D :-D :-D

serafim

Post by serafim » 14 Aug 2009, 14:51

mesajul de sus este special pt. observer...de aia nu ti-a trecut prin cap "zana maseluta " :grin: :-D :-D :-D

lala

Post by lala » 14 Aug 2009, 14:53

Lasă...., că nici cu aia cu 5 ani vechime nu mi-e ruşine!
Am avut ocazia, spre surprinderea mea, să constat că unii nu prea au habar de anumite chestii elementare de drept. Aşa că....
Iar despre cerinţa vechimii...o să mai vedem.
Nu-i de râs... :-?
Dacă nu-mi spunea un tip care a urmat INM-ul, nu aş mai fi întrebat.
Şi eu sunt de acord cu voi, dar dacă ar exista posibilitatea asta, mi-aş mai arunca ochii şi prin hot. CEDO. (de parcă materiile de bază le-aş stăpâni.... :| sau parcă mă împiedică cineva să citesc CEDO :fluierat: )
Lăsând gluma la o parte, să ştiţi că nu-i exclusă varianta asta, având în vedere că există o groază de cereri de pensionare pe masa CSM-ului.

triton

Post by triton » 14 Aug 2009, 17:44

Lala, mă sperii...
Eşti un adversar de temut dacă nici măcar nu voiai să citeşti CEDO....
Este prima oară când încerci?

lala

Post by lala » 14 Aug 2009, 18:43

PĂI, AI GRIJĂ! CU MINE NU TE PUI... :-x

N-AM VECHIMEA NECESARĂ.
MAI AM MULT
DAR EU SUNT PERSPICACA :-D
MĂCAR ATÂT.

observer

Post by observer » 14 Aug 2009, 19:12

Da. Macar atat.

Si totusi.... Zana Maseluta :fluierat: :fluierat: ....

triton

Post by triton » 14 Aug 2009, 19:35

:-|
M-am liniştit! Sper să iau examenul înainte să participi tu... :lol:

observer

Post by observer » 14 Aug 2009, 20:39

Triton. Examenul poti sa il iei. Pe urma e mai greu. Dar probabil visul mamei de a te vedea judecator nu iti da pace. Si daca nu cunosti lumea de pe aici fa o tura si pe urma emite pareri.

danielled

Post by danielled » 14 Aug 2009, 23:39

IGNITE wrote:tu ai vrea sa le reyolvi pe toate deodata.

si copiii si purcel si examen si tot, experienta si cultura mai incolo, nu?

eu nu pot sa ti dau alt sfat, decat sa inveti cum te oi pricepe tu mai bine. daca ai copil, stii cum e de greu in viata, asa ca iti vei da seama ce sa faci.
Si eu care credeam ca intradevar vreai sa ajuti...ironii gasesc si in alta parte- purcei n-am- asta pt corectitudinea insiruirii.

cyclop

Post by cyclop » 15 Aug 2009, 09:57

danielled wrote:
IGNITE wrote:tu ai vrea sa le reyolvi pe toate deodata.

si copiii si purcel si examen si tot, experienta si cultura mai incolo, nu?

eu nu pot sa ti dau alt sfat, decat sa inveti cum te oi pricepe tu mai bine. daca ai copil, stii cum e de greu in viata, asa ca iti vei da seama ce sa faci.
Si eu care credeam ca intradevar vreai sa ajuti...ironii gasesc si in alta parte- purcei n-am- asta pt corectitudinea insiruirii.
Am aşa, un feeling, că Ignite n-a fost ironic... Te-ai atacat tu aiurea. Baftă. :cafea:

triton

Post by triton » 15 Aug 2009, 10:34

Observer, dacă te uiţi la un mesaj anterior postat de mine vei vedea că asta spuneam şi eu că examenul s-ar putea să fie partea cea mai uşoară. Nu ştiu dacă "am emis păreri" nepotrivite dar în primul rând am intrat pe forum ca să aflu cât mai multe şi să fiu în cunoştinţă de cauză.
Orice informaţie este bine venită de la voi, cei intraţi deja; noi mai mult cu întrebările..

Post Reply