Speta
mariusms, nu ai dreptate deloc. subscriu parerilor ca este vorba despre talharie.
argument: textul legal "primirea, dobandirea etc = tainuire". spre deosebire de "luarea unui bun mobil = furt".
in speta avem evident de-a face cu un furt, in special pt ca este fara consimtamantul posesorului .
in cazul tainuirii, dobandirea se refera la un raport juridic civil si, implicit, la un acord intre cei 2.
vazand ultimele postari, mariusms ia si studiaza putin, nu veni cu solutii inchipuite de tine cand te plictisesti.
de ex, Sergiu Bogdan, lucrarea Drept Penal, Partea Speciala, 2007, edit. Sfera juridica, pag 196, "textul de incriminare nu protejeaza proprietatea ca situatie juridica, CI POSESIA CA STARE DE FAPT, ceea ce inseamna.... ca victima unui furt poate fi CHIAR SI UN HOT". !!!!!!!!
si asta nu e o opinie pertinenta, ci o opinie avizata.
argument: textul legal "primirea, dobandirea etc = tainuire". spre deosebire de "luarea unui bun mobil = furt".
in speta avem evident de-a face cu un furt, in special pt ca este fara consimtamantul posesorului .
in cazul tainuirii, dobandirea se refera la un raport juridic civil si, implicit, la un acord intre cei 2.
vazand ultimele postari, mariusms ia si studiaza putin, nu veni cu solutii inchipuite de tine cand te plictisesti.
de ex, Sergiu Bogdan, lucrarea Drept Penal, Partea Speciala, 2007, edit. Sfera juridica, pag 196, "textul de incriminare nu protejeaza proprietatea ca situatie juridica, CI POSESIA CA STARE DE FAPT, ceea ce inseamna.... ca victima unui furt poate fi CHIAR SI UN HOT". !!!!!!!!
si asta nu e o opinie pertinenta, ci o opinie avizata.
Pinochio mic, te-ai uitat de curand in oglinda? Adica tu ai vorbit degeaba cu mine?mariusms wrote:Ce le place unora sa faca pe smecherii, desi sunt total depasiti.
Opinii contrare dar pertinente au avut Nicolla si Arian. De ce crezi tu ca are cineva ceva cu tine?
Probleme din copilarie? Nu te supara, dar n-am cum sa te alint eu. Pa Andreotti!

Nu uita ca la subiectul asta eu te-am dovedit

Si inca ceva mariusms, nu mai folosi alte nickname-uri, decat cel de andreid, cand vorbesti cu mine.
Somnic pufos, mariusms

Matahari, sunt pareri contrare, si te felicit ca ti-ai sustinut(si probabil iti sustii) punctul de vedere demn, nu cu mojicii, nici nu cred ca te-ai putea cobora la acest nivel. Am observat ca parerile tale sunt sustinute de teorie in marea majoritate a timpului(99%) . Succes la examen(INM) daca te pregatesti, ai sanse mari!MataHari wrote:Exista si opinii contrare, te asigur.alma_ama wrote:exact. avem furt.mariusms wrote: Daca tu imi furi mie un bun si eu ti-l iau inapoi, fara vointa ta, avem furt?
acelasi baiat destept de la babes, aceeasi lucrare, pag 197

si acum, off topic.
nu inteleg de ce acest mariusms improasca cu atata aroganta si atata lipsa de bun simt in stanga si in dreapta, cu tot felul de adresari si formulari jignitoare la adresa colegilor de pe forum.
scopul acestui forum nu era cumva de a discuta niste probleme juridice calm, obiectiv (obiectivism cu privire la propriile capacitati) si fara resentimente? de cand a devenit o lupta personala ca musai sa ai dreptate ?
nu putem emite niste pareri fara a fi luati in batjocura si executati cu marsavie de unii dintre colegi (si ma refer aici desigur la acest mariusms)?
de cand au pus unii coada la cireasa si eu nu am auzit?
nu inteleg de ce acest mariusms improasca cu atata aroganta si atata lipsa de bun simt in stanga si in dreapta, cu tot felul de adresari si formulari jignitoare la adresa colegilor de pe forum.
scopul acestui forum nu era cumva de a discuta niste probleme juridice calm, obiectiv (obiectivism cu privire la propriile capacitati) si fara resentimente? de cand a devenit o lupta personala ca musai sa ai dreptate ?
nu putem emite niste pareri fara a fi luati in batjocura si executati cu marsavie de unii dintre colegi (si ma refer aici desigur la acest mariusms)?
Scumpule, joc in echipa lui mariusmsandreid wrote:Matahari, sunt pareri contrare, si te felicit ca ti-ai sustinut(si probabil iti sustii) punctul de vedere demn, nu cu mojicii, nici nu cred ca te-ai putea cobora la acest nivel. Am observat ca parerile tale sunt sustinute de teorie in marea majoritate a timpului(99%) . Succes la examen(INM) daca te pregatesti, ai sanse mari!MataHari wrote:Exista si opinii contrare, te asigur.alma_ama wrote: exact. avem furt.
acelasi baiat destept de la babes, aceeasi lucrare, pag 197![]()

Imi sustin in continuare punctul de vedere.
Asta e gluma serii. Multam Alma, m-ai facut sa rad. Dar stai la coada, ca vine Andreid. Mai paparazzi (andreotti, fireste), am recunoscut si eu ca e o nebuloasa speta asta, doar nu crezi ca ma consider infailibil.alma_ama wrote:exact. avem furt.mariusms wrote: Daca tu imi furi mie un bun si eu ti-l iau inapoi, fara vointa ta, avem furt?
Insa ti-am argumentat si cu citate si trebuia sa apreciezi ca de la caz la caz, nun e totul ca in carte. Nu e vina mea ca te blochezi cum iesi dupa sosea.

deci la a e sigur furt mai departe speta are lacune multe. C a luat bunul dar cat a durat pana i l-a luat D, cum i l-a luat si multe altele la prima vedere A intra la furt iar C si D achitati ca-s baieti destepti si se inteleg in sensul ca C la pocnit pe ala ca sa dea bunul proprietarului, nu l-a mai gasit si fiind tarziu sau avand o problema urgenta i l-a dat lui D sa il duca la politie :P
Deci a si condamnat si fara bun =))))))
Deci a si condamnat si fara bun =))))))
mariusms wrote:Asta e gluma serii. Multam Alma, m-ai facut sa rad. Dar stai la coada, ca vine Andreid. Mai paparazzi (andreotti, fireste), am recunoscut si eu ca e o nebuloasa speta asta, doar nu crezi ca ma consider infailibil.alma_ama wrote:exact. avem furt.mariusms wrote: Daca tu imi furi mie un bun si eu ti-l iau inapoi, fara vointa ta, avem furt?
Insa ti-am argumentat si cu citate si trebuia sa apreciezi ca de la caz la caz, nun e totul ca in carte. Nu e vina mea ca te blochezi cum iesi dupa sosea.
Marius, nu rezolvam nimic... vrei sa ascundem securea, sau continuam discutia josnica? Eu propun sa ma scuzi daca te-am jignit cu ceva si sa incheiem amical.

Matahari, scuze ca te-am coborat la nivelul INM-ului...

In sprijinul subiectului, totusi, Matahari, ce argumente ai? Ca sa te ridici, nu de alta

"Alesii " isi pot permite multe, oamenii de rand, mai nimic. E legea firii.alma_ama wrote:si acum, off topic.
"Daca se straduieste din rasputeri, cel ce impinge caruta unei cauze nefaste, poate sa ajunga chiar s-o traga. "andreid wrote:
Matahari, scuze ca te-am coborat la nivelul INM-ului...![]()
In sprijinul subiectului, totusi, Matahari, ce argumente ai? Ca sa te ridici, nu de alta. Ca sa ai dreptate trebuie sa contra-argumentezi, nu doar sa spui ca iti mentii punctul de vedere. Nu trebuie sa-ti explic ca trebuie sa intorci toate vorbele spuse in contra...
PS."Nici mai multe oi la un loc nu sunt mai destepte ca una singura."
De ce oare ma asteptam la raspunsul asta?mariusms wrote:Ok, cu precizarea ca am luat-o ca pe o respectuoasa rugaminte.andreid wrote:
Marius, nu rezolvam nimic... vrei sa ascundem securea, sau continuam discutia josnica? Eu propun sa ma scuzi daca te-am jignit cu ceva si sa incheiem amical.![]()
![]()

IN fine! Spune ce ai de spus in apararea lui C, daca nu il condamn la 3 ani cu executare pentru ca scopul a fost josnic... penetrarea vizuala a Ciociolinei!