Perchezitie

Discutii privind procedura penala
chihiro

Post by chihiro » 05 Apr 2005, 20:09

Inca o data: [b]nu poti ataca incheierea respectiva[/b]! POti, dupa, sa inlaturi probele respective ca fiind obtinute ilegal, sau sa reclami alte aspecte, in functie de drepturile pe care le consideri incalcate prin perchezitie. Legea ofera si alte cai de reparare al prejudiciului produs de o perchezitie nelegala.

wittmann

Post by wittmann » 05 Apr 2005, 20:40

Mda, e un punct de vedere.....

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 05 Apr 2005, 22:01

INTREBARE: perchezitie care se desfasoara in cabinet de avocatura, in lipsa autorizatiei de la procurorul de la parchetul de pe langa Curtea de Apel cu scuza ca avocatul respectiv ar fi suspendat din barou?
ce parere aveti ?

justitiabilul

Post by justitiabilul » 06 Apr 2005, 00:22

Daca e facuta de PNA e legala. Ca dnaia e PNA. :(
Ma rog...nu asta am vrut sa spun. Cred ca, nefiind inscris in tabloul avocatilor, si, ca urmare, nefunctionanand ca si avocat, nu se mai jusitifica cerintele speciale in legatura cu perchezitia efectuata la avocati. Pentru ca, in aceste cazuri, se protejeaza pe de o parte prestigiul profesiei, dar si eventualele date pe care avocatul le detine in calitatea sa.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 06 Apr 2005, 14:50

cred ca nu m-am exprimat clar.
asta e scuza, ca ar fi suspendat.
De fapt nu este suspendat.
Deocamdata nu a fost perchezitionat cabinetul dar nu se permite accesul in el.

wittmann

Post by wittmann » 06 Apr 2005, 16:25

Chiar daca este suspendat avocatul e in continuare inscris in tabelul avocatilor, astfel ca perchezitionarea cabinetului se face in aceleasi conditii ca si in cazul avocatilor "practicanti", intrucat la sediul cabinetului se pot gasi documente, lucrari si informatii privind clientii pe care avocatul i-a reprezentat/asistat/consiliat anterior suspendarii.

PS
Daca e facuta de PNA e legala. Ca dnaia e PNA.
Trista chestia, dar reala.

chihiro

Post by chihiro » 09 Apr 2005, 10:31

aaaaaaaaaaaa....scuzati, da nu scria in statut ca dosarele avocatului sunt confidentiale si nu are nimeni voie sa-si bage nasul in ele, sub nici o conditie...sau ceva de genul asta...? stiu ca e doar statut, :( dar cum ramane cu privilegiul profesional? Baroul ce pazeste si nu protesteaza? ca parca avea el un rol in acest context...
intrebare insa: care este motivul perchezitiei? urmarire indreptata impotriva avocatului insusi (deduc ca da, pentru ca ai mentionat autorizatia procurorului de pe langa Curtea de Apel) sau a unui client al avocatului? IN cazul 2, perchezitia nelegala de departe! In cazul 1, unde e mandatul emis de instanta? recunosc ca deocamdata nu cunosc prea bine cadrul legal de functionare a PNA, dar cunosc Conventia Drepturilor Omului.
Parca la Bacau a fost un caz: un avocat s-a trezit cu doi indivizi in birou, indivizii s-au legitimat ca fiind de la PNA, si i-au cerut niste dosare. El a refuzat, si a cerut mandatul de perchezitie, care aparent nu exista; a invocat secretul profesional si i-a dat pe cei doi afara, dupa care si-a luat dosarele si le-a dus glont la barou, sau ceva in genul acesta. sfarsitul povestii; cei doi PNA nu au mai revenit.

Ivan Ilici

Re: Perchezitie

Post by Ivan Ilici » 25 Oct 2012, 12:45

Dar ce ziceti de o perchezitie autorizata prin incheiere de tribunal cand competenta de solutionare a cauzei revine in prima instanta judecatoriei?

Eu consider ca este nula absolut atat incheierea data cu incalcarea prevederilor legale privitoare la competenta materiala (197 al (2) Cpp) cat si perchezitia in sine deoarece ar fi o proba obtinuta in mod ilegal 64 al (2) Cpp.

Am gasit si umpic de practica similara (decizia 1470/2008 a iccj).

Singurul lucru care nu-mi suna bine este ca, fiind ajuns dosarul in faza de judecata, judecatoria este cea care trebuie sa constate nulitatea absoluta a unei incheieri emise de tribunal.

Ce ziceti, face asta judecatoria?

Post Reply