mariusms wrote:Tu ai auzit de sintagma "a face misto"? Asta faceam cand am zis ca esti o butada (care nu are nicio legatura cu vreo injuratura). Nasol de tine daca nu realizezi cand cineva te ironizeaza si percepi cuvintele ca tovarasii aia care au venit la Bucuresti sa "planteze flori".ALLKOZ wrote: Ce feed-back poti realiza cand pentru el “Improbabilitatea (asta ca sa nu zic imposibilitatea) incadrarii pe 18^1 a uciderii din culpa” este echivalent “hotarare improbabila”, cand isi incepe postarea cu un jenant de infantil “Butada esti tu!” in genul unui “ba pe-a m...tii” din curtea scolii
Ai dat citatul acela de n ori, dar incomplet. De fapt, asta ai spus "Improbabilitatea (asta ca sa nu zic imposibilitatea) incadrarii pe 18^1 a uciderii din culpa rezida din urmarea produsa prin aceasta infractiune..."
Nu zau! Din urmarea produsa rezida improbabilitatea incadrarii pe 18^1? Improbabilitatea? Nu pot sa ma abtin din ras, no offence.![]()
![]()
Tu vezi ce spui?
Pai daca se incadreaza pe 18^1 in cazul uciderii, eu stiam ca rezida nelegalitatea, nu improbabilitatea. Si cand o hotarare e nelegala se ajunge la caile de atac si chiar la CEDO (dreptul la viata este reglementat in Conventie, parca), de aici facusem acea trimitere. Ma rog, voiam sa te fac sa intelegi ceva, dar am plusat prea mult pentru forta mintii tale.
Cat despre fond, oricum se pronuntasera altii inaintea ta, iar tu, ca un baiat finut (esti un finut, nu-i asa? ... la naaaaaiiibaaaaaaaa, vorba carcotasilor) puteai sa le dai dreptate sau sa fii de acord sau sa achiesezi. Vezi ce se intampla cand vrei sa epatezi din lipsa de admiratori?
Ai dat cu barca, iar eu nu am facut decat sa ma distrez putin. Continua, dar sa stii ca am incheiat dialogul cu tine, pentru ca vad ca te consumi cam tare si faci bataturi la degete.
![]()
Agenda,
1.Vad ca marius si-a trimis cavaleria sa ma hartuiasca pe flancuri.
2. Ca sa apreciezi o ironie la adevarata ei valoare, este esentialmente necesar sa nu se refere la tine.

3. Iti respect SIMPATIA fata de comandantul tau, marius, dar sper ca nu ai avut pretentia unui discurs RATIONAL.
4 In ceea ce-ti priveste avatarul…forma fara fond nu are prea multa valoare…eventual scrumiera….

5 Numai bine (faceai tu altceva???)…fii atent(a) la intonatie…

Mariusms,
Recunosc ca ma depaseste deosebit de dezvoltatul tau simt al umorului astfel incat mi-a fost peste putinta sa inteleg ironia butadei: “butada, esti tu”…

Imi pare bine ca te distrezi, desi cred ca “distractia” asta te-a costat vreo 3 flacoane de distonocalm...

Pe de alta parte, se vede treaba ca summitul a coincis cu un moment de slabiciune al vietii tale.. Ti-am zis eu ca esti un introvertit.
Nu este nevoie de prea multe capacitati pentru a-ti da seama ca treaba cu ‘improbabilitatea/imposibilitatea’ este doar un artificiu jenant pentru a te ‘baga in seama’. Este foarte adevarat ca in niciun caz in actele oficiale nu se va intalni expresia folosita de mine. Niciodata nu am avut pretentia asta. Dar aici este un forum, o discutie libera, neoficiala, fara clisee si sterotipuri. Cred ca pana aici esti de acord. Te intreb: de cate ori, pe forum de ex., nu s-au folosit si alte clisee, intr-o forma, cel putin la fel de ‘plastica’, lucru cat se poate de normal in contextual dat??? De ex: in genul “nu merge 18^1 pe infractiunea X”?!?!?! sau “ la ucidere din culpa nu merge sa bagi 18^1” ?!?!?! sau “nu merge aici sa-i dai scoatere” ?!?!? sau “ cu privire la infractiunea X, mergi pe 208-209”?!?! Aici sa raspunda si ceilalti forumusti: a intervenit si in ACESTE cazuri, la fel de prompt, mariusms atragand atentia ca expresiile acelea sunt ‘nelalocul’ lor??? Cat de rigid intelectual si spiritual trebuie sa fii pentru a avea asemenea pretentii exagerate. Consideri ca asta e un motiv de replica demn de pretentiile tale, mariusms ??? Ai mai facut acest lucru??? De ce tocmai cu referire la mine??? Si de ce cu o asemenea inversunare isterica??? Ai avut sa-mi platesti vreo polita de care eu nu am cunostinta si in disperare de cauza ai ales acest esec??? Cu ce sunt “mai corecte” expresiile de mai sus decat ceea ce am folosit eu ??? O rog si pe agenda sa raspunda, dar numai daca se poate detasa de sentimentele ce le nutreste fata de marius...

Cred ca asta demonstreaza (fie ca vrei sau ca-ti place, fie ca nu) delimitarea ta de orice conversatie constructiva cand te-ai aventurat in disputa asta pur emotionala.
In sprijinul afirmatiei mele ca te incearca un sentiment vecin cu frustrarea vine si inconstienta ta reactie vis-à-vis de faptul ca nu eu am fost primul care ‘am venit cu o asemenea motivare’. Nici nu am avut vreodata pretentia acestui lucru. Cand marii autori de drept penal discutau si lamureau aceste probleme eu nici nu ma nascusem macar. Pur si simplu, m-am gandit sa-mi expun parerea (parere pe care, fara sa am pretentia ca este originala, nu o mai citisem altundeva). Nu mi-am facut niciun titlu de glorie din asta. Cu atat mai greu e de inteles reactia ta nervoasa “iar ai probleme de concentrare”. Chiar asa, mariusms. Ce motiv ai avut sa mi te adresezi in felul asta?? Te roade ceva mariusms cu privire la mine si nu stiu ce. Nu ca m-ar interesa. Sub aspectul asta, ramane cum ti-am spus anterior: “Ai cautat-o??? Ti-ai luat-o”

Referitor la straina-ti CEDO, o tot pomenesti de cateva postari si totusi ai ramas la acelasi stadium de ‘pipaire’ a sensurilor Conventiei. Auzi concluzie: “ cand o hotarare e nelegala se ajunge… chiar la CEDO” !!!!!! 8O Acum vad ca ai si detaliat…dreptul la viata…

Pai dreptul la viata, mai soim al patriei, prevazut la art. 2 al Conventiei, vorbeste in primul rand din perspective titularului acestui drept. Adica, ii prevede dreptul (la viata) si limitarile acceptate de Conventie care i se pot aduce. Interferenta cu ceea ce se discuta aici s-ar putea intrezari in obligatia pozitiva ce revine statelor de a reprima orice atingeri aduse dreptului in cauza. Si aici se naste intrebarea: daca legislatia unui stat membru ar prevedea in legislatia sa posibilitatea aplicarii unor dispozitii similare celor ale art. 18^1 din codul nostru penal la infractiunea de ucidere din culpa, o asemenea hotarare a instantei nationale (acoperita legal in conditiile date) ar putea fi atacata cu succes la instanta europeana ??? Este un punct rezonabil de plecare...Daca puneai o problema ceva in genul asta te intelegeam. Dar cand vii cu clopoteii aia de anul 1 de facultate

La final, in stilul tau, ti-am pastrat niste struguri din recolta-ti proprie: “Pai daca se incadreaza pe 18^1 in cazul uciderii, eu stiam ca rezida nelegalitatea, nu improbabilitatea” ….