Incredibil............dar adevarat

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
agenda

Post by agenda » 04 Mar 2008, 22:38

nici eu, cu tot respectul, nu inteleg mesajul lui luc4s.
tind sa cred ca nu a citit cu atentie relatarea. Altfel este grav ce scrie.

mult succes in solutionarea problemei

Pretor

Post by Pretor » 04 Mar 2008, 22:53

lefterel: "te referi la prestatii colaterale de tip "Elodia" sau la prestatii de circ, pentru "client"

Tocmai ţi-a răspuns Piorel: "Nu trebuie să le explici lor de 6 cpp, 6 cedo şi altele. Tupeu, scandal. Asta e limba lor şi vorbesc aici şi de procurori."

Tu n-ai prestat încă nimic în acest sens? :|

luc4s

Post by luc4s » 05 Mar 2008, 13:24

agenda wrote:nici eu, cu tot respectul, nu inteleg mesajul lui luc4s.
tind sa cred ca nu a citit cu atentie relatarea. Altfel este grav ce scrie.

mult succes in solutionarea problemei
Poate i-a spuis ceva si nu a scris, dar am vazut doar expresia"vezi sa nu patesti ceva".
Poate sa spuna ca l-a atentionat sa nu se loveasca de scaun :)
Daca i-a adresat injurii(si nu a mentionat in primul post), poate, si intr-adevar din ultimul sau post reiese ca a fost mai mult decat atat.
De curiozitate, ai vb cu clientul, sa vezi ce spune cu privire la reclamatia ta?

mariusms

Re: Incredibil............dar adevarat

Post by mariusms » 05 Mar 2008, 14:27

the_sorrow_man wrote:Stimati colegi mi-ar placea sa spun ca cele intamplate sunt doar dialoguri dintr-un film ieftin, dar din pacate sunt adevarate si mi s-au intamplat chiar mie, in aceasta dimineata.

Ma duc in aceasta dimineata cu un client la politie pentru a da o declaratie, cercetarile fiind doar in faza actelor premergatoare (din dorinta de-a colabora cu OCP pentru a se solutiona cat mai repede dosarul).
La intrarea in birou ne intampina comisarul C., care i se adreseaza clientului meu cu urmatoarele: ,,Nean G.ai venit cu bodyguardul dupa tine?nn(referindu-se la mine). Eu perplex de ce aud ii spun:,,Domnun comisar cum iti permiti?", iar el : ,,lasa ba ca nu ai tu experienta cata am ionn. Apoi continua spunandu-i clientului meu: ,,nene nu mai ai scapare, ori recunosti tot si esti barbat ori te ia dracunn. Eu catre el:,,domnu comisar te rog frumos sa termini cu remarcile de genul asta, pentru ca daca nu orice discutie se termina aicinn. El ignorandu-ma pe mine si catre client:,,domnu G te anunt oficial ca daca nu dai acuma declaratie te iau cu mascatii din pat de la nevasta-ta maine dimineatann, eu ma intorc catre client:,,domnu G nu il asculta, nu are cum sa faca astann. Comisaru tranteste usa si clientul meu se caca pe el de frica, aproape cade jos si zice ca spune si ce nu o facut. Eu nervos catre comisar: ,,in primul rand nu ai cum sa il iei din pat cu mascatii si in al doilea rand noi am plecatnn. Clientul meui catre mine;,,domnu avocat, te rog, nu vreau sa ma ia mascatii.Dau acuma declaratie sa scap. Te rog nu ma lasa singurnn. Eu catre client:,,domnu G e un abuz ce face domnu comisar. Nu are dreptul sa te oblige sa declari, nu te poate lua cu mascatii, poti sa nu spui nimic.nn Clientul catre mine:,,domnu avocat mai bine spun ce ne-am inteles noi si dupa aia plecam ca daca nu ma aduce si imi da avocat din oficiu si dvs nu suntetinn. Eu catre client din nou: ,,ia-ti haina si hai sa plecamnn. Comisaru catre mine:,,domnu avocat vezi sa nu patesti ceva!nn. Eu catre comisar: ,,ma ameninti? cum iti permiti?!! iti fac plangere penalann. Comisaru catre mine: ,,lasa ba ca nu esti tu asa bazat in orasu asta. Du-te si lasa-ti clientul, ca asta de la mine nu pleacann.
Urmeaza un dialog in acelasi stil, in care domnun comisar mi-a explicat ca avocatii sunt un fel de bodyguarzi pt ca si ei apara, dar ca nu au mare rol in infaptuirea justitiei, iar eu spumegand de furie si gata gata sa-l bat, noroc cu clientu care isi cerea scuze ba mie ba lui. Dupa 10 min de nebuneala din acelasi tip si la rugamintile clientului care dorea sa dea declaratie si sa plece cat mai repede acasa si fiind f speriat clientul meu, accept sa nu plec, insa dialogul pe tot timpul urmatoarelor 20 min cat a scris clientu meu a ramas la fel de activ cu domnu comisar.

Printre altele mi-a spus ca semnatura de pe delegatie nu e a mea , ca avocatii sunt bodyguarzi, ca imi arata el mie, ca s-ar putea sa patesc ceva (dar nu a spus ce), samd.
Imediat dupa ce a terminat clientul meu declaratia de scris am mers in audienta la seful lui, care foarte calm m-a ascultat si mi-a spus: o sa cercetam si m-a rugat sa nu fac inca plangere penala

Fratilor, ati mai avut incidente de genu asta ca eu unul nu si nici nu am mai auzit? Uimirea mea este intrecuta doar de nervii pe care inca ii am, pentru isultele si amenintarile la care am fost supus azi dimineata.

Mentionez ca respectivul comisar e nou in oras si e a doua oara cand povestesc cu el. Am mai vorbit odata cu el telefonic pentru a amana intalnirea in vederea declaratiei, insa s-a comportat normal atunci.
Din această poveste reţin doar că erau acte premergătoare, avocatul nu avea dreptul să participe, dar a fost lăsat totuşi (cu un preţ pe care şi l-a asumat).
Concluzia: clientul tot a dat cu subsemnatul, din dorinţa de a se, citez, soluţiona cât mai repede dosarul. :mrgreen:
Voi să fiţi sănătoşi.

piorel

Re: Incredibil............dar adevarat

Post by piorel » 05 Mar 2008, 14:37

mariusms wrote:Din această poveste reţin doar că erau acte premergătoare, avocatul nu avea dreptul să participe, dar a fost lăsat totuşi (cu un preţ pe care şi l-a asumat).
Concluzia: clientul tot a dat cu subsemnatul, din dorinţa de a se, citez, soluţiona cât mai repede dosarul. :mrgreen:
Voi să fiţi sănătoşi.
1. Clientul ăla a fost cam depăşit de situaţie.
2. Marius: să înţeleg că o persoană poate fi asistată de către un apărător numai dacă este parte într-un proces penal? Din experienţa ta, câte citaţii pe care nu e trecută calitatea procesuală ai văzut şi de câte ori ai văzut ca din martor sau din nimic să se trezească învinuit şi reţinut eventual?
3. Pe mine, cel puţin, profesorul m-a învăţat în alt spirit procedura penală.

mariusms

Post by mariusms » 05 Mar 2008, 14:52

Când nu este trecută calitatea (deşi am văzut şi "cercetat" :-D :-D ), am obiceiul să solicit lămuriri. La întrebarea ta, răspunsul este că dreptrile apărătorului apar într-un cadru procesual (după începerea up) - vezi art 6 şi 172 C.proc.pen.
Precizez, nu sunt avocat, deci nu am "clienţi".

piorel

Post by piorel » 05 Mar 2008, 15:29

Păi dacă nu eşti avocat, te scuz. :) E sensibilă chestia cu premergătoarele, dar vezi 6 cu 1 şi 3 din CEDO, cam în spiritul ăla ar trebuie să se desfăşoare întreaga activitate penală. Ca organ de urmărire poţi jongla datorită lacunelor, dar cred că vine CEDO şi dă tare în gândire după aceea. Nu cred că în viziunea CEDO procesul penal exclude actele premergătoare, chiar dacă, potrivi legislaţiei interne, acestea preced începerea urmăririi penale.

mariusms

Post by mariusms » 05 Mar 2008, 15:37

Mersi pentru generozitatea în a-mi acorda scuze, circumstanţe, înţelegere şi clemenţă pentru necunoaşterea mea. :-D
Totuşi, CEDO spune ceva şi acel ceva e preluat şi la noi. Faptul că avocatul nu are garantată prezenţa la actele premergătoare, este consecinţa faptului că nici "cercetatul" nu are obligaţii procesuale (şi nici drepturi, bineînţeles).

piorel

Post by piorel » 05 Mar 2008, 15:53

De-ar fi înţeles că nu are obligaţii procesuale nici clientul lui sorrow man, bine ar fi fost. Dar omul prost... fricos... cred că la un moment dat a avut încredere mai mare în poliţist decât în avocatul lui. Penibil... şi-ar merita un rechizitoriu strong :D

mariusms

Post by mariusms » 05 Mar 2008, 16:07

Păi vezi, şi cu avocat şi fără, tot a fost cum a vrut comisarul. Cine a fost mai profesionist? :evil:
Alta era situaţia dacă nu se grăbeau să "soluţioneze cât mai repede dosarul". Uite că aşa cum au vrut, s-a şi întâmplat ... repede :-D

piorel

Post by piorel » 05 Mar 2008, 16:17

Păi nu e chiar aşa. Pentru că dacă acel client ar fi avut un simţ al drepturilor lui (că doar d-aia nu l-a mai vrut pe Ceauşescu), pleca şi la revedere.

Cât despre întrebarea ta... despre cine a fost mai profesionist... dacă profesionalismul este egal cu nivelul de perversitate, da, poliţistul a fost mai profesionist.

mariusms

Post by mariusms » 05 Mar 2008, 16:20

"Viaţa e un joc la categoria grea..." :evil: :evil: :evil:

kitten

Post by kitten » 10 Mar 2008, 21:49

mariusms wrote: Faptul că avocatul nu are garantată prezenţa la actele premergătoare, este consecinţa faptului că nici "cercetatul" nu are obligaţii procesuale (şi nici drepturi, bineînţeles).
si vin si eu ca musca si un pic tarziu
este tare adevarat ca, in privinta actelor premergatoare ne este servita aceasta problema dar cum se poate ca legea sa permita inculpatului si invinuitului sa ia la cunostiinta de actele din dosar si sa nu permita celui ce nu are aceasta calitate; unde legea permite mai mult nu o sa permita si mai putin?
in plus acest gen de restrictie (nu avocat, nu vezi acte) se poate manifesta intr-un cadru "liber" de drepturi si obligatii?
personal il consider un abuz si mai consider ca este incalcat dreptul la aparare in acest fel si, da, CEDO are aplicabilitate

piorel

Post by piorel » 10 Mar 2008, 23:43

Personal, până nu mi se spune calitatea concretă din dosar: martor, învinuit, inculpat etc şi până nu consult un avocat nu mă duc/nu dau nici o declaraţie. ;) E şi manevra aia... te cheamă martor (deci sub jurământ) ... apoi pac pac eşti învinuit :-D

:-?

paisie

Post by paisie » 11 Mar 2008, 00:14

mah copii ori ce om are dreptul de a merge cu avocatul oriunde, inclusiv la buda, daca gaseste pe unu sa mearga e dreptul sau poate sa vina si mama politistului sa ii spuna unuia ca nu are drept la avocat el daca vrea avocat vine cu el si gata care e problema politistului???? Ii incurca cumva metodele legale de ancheta????? Ii ingradeste in vreun fel ancheta????

Si martor daca esti si vrei sa mergi cu un avocat e problema ta atat timp cat ai bani sa il platesti.

Post Reply