Admitere în magistratura cu 5 ani vechime. Noiembrie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
luc4s

Post by luc4s » 29 Oct 2008, 22:29

M-am verificat cu subiectele de anul asta la INM si am facut de 6 (62 din 100, mai precis) :(
Oare o sa fie mult mai usoare subiectele de la examenul asta? :roll:
Imi pun baza in intrebarile practice, notate cu 0,25, ca altfel n-am sanse tura asta...

elle_cv

Post by elle_cv » 29 Oct 2008, 22:55

nicu2 wrote:CE INFRACTIUNI (ce natura au) CREDETI CA AU FOST SAVARSITE IN URMATOARELE EXEMPLE (cu speciala privire asupra infract la viata sexuala)

1. o femeie sechestreaza un tanar pe care il leaga si ii introduce in anus un obiect din lemn, pretinzandu i o suma mare de bani pe care el o avea si daca el spunea unde se gaseste aceasta suma, ea inceta agresiunea.

2. victimei i se introduce in anus o bucata de lemn cu un prezervativ.

Este santaj,viol si lipsire de libertate,daca durata este mai mare decat timpul necesar pentru santaj si viol.

nnPenetratia sexuala,indiferent ca se realizeaza prin conjunctie corporala intre agresor si victima sau prin folosirea unui corp strain,daca are loc prin una din formele de constrangere mentionate in art.197 alin.1 C.p.constituie violnn (Decizia nr.III/2005)

Perversiune sexuala nu este intrucat ,pentru a exista aceasta infractiune trebuie sa existe acte nefiresti privind viata sexuala prin care se urmareste obtinerea excitatiei sexuale nefinalizate (Decizia nr.III/2005-recurs in interesul legii) ori in in speta data scopul este altul.[/quote]

cred ca ai dreptate :cafea:

ignite

Post by ignite » 29 Oct 2008, 23:04

Nu sunt foarte pus la punct cu RIL urile (rilu...rilu crocodilu), dar unde am citit despre viol si unde am intalnit aceste exemple se vorbea cam asa Exista o deosebire intre nr. 1 si nr. 2.

se face deosebirea intre existenta infractiunii de viol si inexistenta acesteia in functie de intentia avuta de faptuitor. In legatura cu primul ex. s a spus ca nu exista viol, pentru ca, desi este infractiune care poate fi considerata agresiune, intentia faptuitorului nu a fost aceea de a obtine satisfactie , ci a fost alta, aceea de a obtine suma de bani.

In legatura cu ex. 2 s a spus ca este infractiune de viol in forma consumata si este un act de orice natura, pentru ca tinde la satisfacerea a faptuitorului, lucru rezultand, ATENTIE, DIN FOLOSIREA PREZERVATIVULUI. Aceasta este o proba care arunca o lumina aspura laturii subiective.
Deci...uneori, actele care constituie elementul material al faptei nu au legatura cu notiunea de raport , ci cu starea de satisfactie urmarita de faptuitor. Intotdeauna ceea ce lamureste totul este latura subiectiva, nu latura obiectiva. Actul material comis de faptuitor nu te ajuta sa lamuresti ce a urmarit el, ci numai sa deduci in sensul scopurilor urmarite, a starii psihice pe care el a incercat sa o aiba in timpul faptelor. Fenomenele obiective sunt neutre.

In primul ex. este o vatamare corporala (grava), in al doilea, viol.
Prin apreciere judiciara si pe propria raspundere (ACOLO UNDE CODUL O PERMITE, tin sa adaug, IAR NU UNDE NU PERMITE, CI DIN CONTRA ITI OFERA O RETETA, deci, nu inseamna ca judecatorii, isi dau cu parerea oriunde si oricum, pentru simplul motiv ca ei sunt cei care dau o hotarare) si cu expertize medico legale suficiente, trebuie sa existe convingerea ca violentele care s au exercitat asupra victimei aveau ca scop satisfacerea.

ignite

Post by ignite » 29 Oct 2008, 23:07

nnPenetratia sexuala,indiferent ca se realizeaza prin conjunctie corporala intre agresor si victima sau prin folosirea unui corp strain,daca are loc prin una din formele de constrangere mentionate in art.197 alin.1 C.p.constituie violnn (Decizia nr.III/2005)

mie treaba asta mi se pare o mare tampenie. Exista si alte ril uri care sunt super criticate. nu de mine...ca eu sunt...caca maca...altii le critica...prin carti...aia de la inm.

ignite

Post by ignite » 29 Oct 2008, 23:20

RILU RILU ...

1. prin ACT DE ORICE NATURA, susceptibil de a fi incadrat in infractiunea de viol prevazuta de art. 197 din c.p, se intelege orice modalitate de obtinere a unei satisfactii sexuale prin folosirea SEXULUI sau actionand ASUPRA SEXULUI, intre persoane de sex diferit sau de acelasi sex, prin constrangere sau profitand de imposibilitatea persoanei de a se apara ori de a si exprima vointa.

2. prin ACTE DE PERVERSIUNE , in acceptiunea prevederilor art. 201 din C.pen., se intelege orice alte modalitati de obtinere a unei satisfactii sexuale decat cele aratate la pct. 1.

ignite

Post by ignite » 29 Oct 2008, 23:23

faza cu lemnul in ANUS, intra la nnPenetratia sexuala,indiferent ca se realizeaza prin conjunctie corporala intre agresor si victima sau prin folosirea unui corp strain,daca are loc prin una din formele de constrangere mentionate in art.197 alin.1 C.p.constituie violnn (Decizia nr.III/2005 sau nu.

Adica intra sau nu intra

elle_cv

Post by elle_cv » 29 Oct 2008, 23:52

Adica, vb unui cunoscut " cu cine votezi??? :grin: :grin:
nu prea reusesc sa pricep, la ora asta, ce incadrare retii tu?
Si enuntul 2 nu e legat de 1? ca mie asa mi s-a parut :x :x :x
:-x :-x

mariusms

Post by mariusms » 30 Oct 2008, 00:46

IGNITE wrote:faza cu lemnul in ANUS, intra la nnPenetratia sexuala,indiferent ca se realizeaza prin conjunctie corporala intre agresor si victima sau prin folosirea unui corp strain,daca are loc prin una din formele de constrangere mentionate in art.197 alin.1 C.p.constituie violnn (Decizia nr.III/2005 sau nu.

Adica intra sau nu intra
Nu. Altfel, orice sut in fund, cu sau fara pasul mare inainte, ar fi viol. :-D

ignite

Post by ignite » 30 Oct 2008, 00:51

bai marius tu trebuie sa fii mare figura. Esti comic rau de tot. Dar ai dreptate. asta am vrut sa spun si eu.

ignite

Post by ignite » 30 Oct 2008, 00:59

elle, eu yic ca tine. nr. 1 e vatamare corporala poate si altele dar nu ma intereseaya foarte mult, ideea e ca nu e viol.
iar la 2. viol

nicu2

Post by nicu2 » 30 Oct 2008, 07:32

IGNITE wrote:elle, eu yic ca tine. nr. 1 e vatamare corporala poate si altele dar nu ma intereseaya foarte mult, ideea e ca nu e viol.
iar la 2. viol
Nici un faptuitor nu o sa spuna ca a dorit sa obtina o satisfactie sexuala,insa acest lucru rezulta din materialitatea faptelor.Banii putea sa-i obtina in alt mod.Daca in practica ar exista nunai vatamare corporala (4-5 zile ingrijiri medicale) fapta ar avea un pericol social foarte redus,lucru cu care eu nu sunt de acord.Ori prin infractiuinea de viol legiuitorul a urmarit sa ocroteasca libertatea si inviolabilitatea sexuala a persoanei,care in speta a fost incalcata.

nicu2

Post by nicu2 » 30 Oct 2008, 10:59

Si totusi nu se actioneaza asupra sexului...pt a avea o incalcare a inviolabilitatii sexuale.[/quote]

nnIn cazul actelor sexuale savarsite intre persoane de acelasi sex,infractiunea de viol se realizeaza prin constrangerea victimei la oricare dintre relatiile ce se practica in acest scop intre barbati sau intre femei,cum sunt sodomia etcnn (Decizia III/2005).

nicu2

Post by nicu2 » 30 Oct 2008, 11:01

Infractiunile de obicei si continuee se pot savarsi in forma continuata?

mazgalici

Post by mazgalici » 30 Oct 2008, 11:05

Eu as incadra fapta la talharie: prin punerea victimei in imposibilitatea de a se apara. Scopul faptuitoarei a fost ala de a-i sustrage banii prin orice mijloace, nu? Ori nu cred ca cineva care are ceva bine indesat in popou mai poate sa zica "nu", ori se poate apara impotriva oricaror agresiuni.
Stiu ce raspuns a dat Ignite in final, dar cum priviti solutia asta? :twisted:

Ps: Cum vi se incarca avocatura? Mie imi e aproape imposibil sa stau pe forum, ca imi pierd rabdarea pana se afiseaza ceva. Si pe Explorer si pe Mozilla am problema asta. Si culmea, nimeresc mereu acelasi server.

mazgalici

Post by mazgalici » 30 Oct 2008, 11:25

nicu2 wrote:Infractiunile de obicei si continuee se pot savarsi in forma continuata?
In literatura de specialitate, cu privire la continuitatea lor exista divergente de opinie. Unii spun ca ar putea fi posibil:
ex: cel care fura curent electric (infractiune continua) si care se opreste pe timpul cat dureaza un control, iar apoi continua furtul, in baza aceleiasi rezolutii. Desigur, este important si timpul care a trecut intre cele doua acte. Mi se pare pertinent exemplul.

In ce priveste infract de obicei, teoretic ar fi posibi, practic...eu cam am reticente in ce priveste explicatia celor care sustin urmatorul exemplu: in baza unui plan de cersetorie, dupa ce faptuitorul a practicat cersetoria intr-o localitate timp de o luna, inceteaza activitatea, si o reia dupa acelasi plan, peste cateva luni in alta localitate.

Post Reply