Oare o sa fie mult mai usoare subiectele de la examenul asta?

Imi pun baza in intrebarile practice, notate cu 0,25, ca altfel n-am sanse tura asta...
nicu2 wrote:CE INFRACTIUNI (ce natura au) CREDETI CA AU FOST SAVARSITE IN URMATOARELE EXEMPLE (cu speciala privire asupra infract la viata sexuala)
1. o femeie sechestreaza un tanar pe care il leaga si ii introduce in anus un obiect din lemn, pretinzandu i o suma mare de bani pe care el o avea si daca el spunea unde se gaseste aceasta suma, ea inceta agresiunea.
2. victimei i se introduce in anus o bucata de lemn cu un prezervativ.
Nu. Altfel, orice sut in fund, cu sau fara pasul mare inainte, ar fi viol.IGNITE wrote:faza cu lemnul in ANUS, intra la nnPenetratia sexuala,indiferent ca se realizeaza prin conjunctie corporala intre agresor si victima sau prin folosirea unui corp strain,daca are loc prin una din formele de constrangere mentionate in art.197 alin.1 C.p.constituie violnn (Decizia nr.III/2005 sau nu.
Adica intra sau nu intra
Nici un faptuitor nu o sa spuna ca a dorit sa obtina o satisfactie sexuala,insa acest lucru rezulta din materialitatea faptelor.Banii putea sa-i obtina in alt mod.Daca in practica ar exista nunai vatamare corporala (4-5 zile ingrijiri medicale) fapta ar avea un pericol social foarte redus,lucru cu care eu nu sunt de acord.Ori prin infractiuinea de viol legiuitorul a urmarit sa ocroteasca libertatea si inviolabilitatea sexuala a persoanei,care in speta a fost incalcata.IGNITE wrote:elle, eu yic ca tine. nr. 1 e vatamare corporala poate si altele dar nu ma intereseaya foarte mult, ideea e ca nu e viol.
iar la 2. viol
In literatura de specialitate, cu privire la continuitatea lor exista divergente de opinie. Unii spun ca ar putea fi posibil:nicu2 wrote:Infractiunile de obicei si continuee se pot savarsi in forma continuata?
Users browsing this forum: No registered users and 15 guests