Admitere în magistratura cu 5 ani vechime. Noiembrie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
Saint-ex

Post by Saint-ex » 29 Oct 2008, 18:38

Da Nicu, ai dreptate, este vorba despre o singură infr. de tâlhărie, deoarece s-a săvârşit în aceeaşi împrejurare şi în acelaşi timp.

andreea_pa

Post by andreea_pa » 29 Oct 2008, 19:03

daca fura de la 50 cred ca da, erau 50 de talharii!

elle_cv

Post by elle_cv » 29 Oct 2008, 19:14

IGNITE wrote:Elle, cu intreita stima iti spun ca toti autorii care il contrazic pe Mitrache...nu prea sunt in regula. Intr adevar, T.T. este unul dintre ei si nu te sfatuiesc sa il folosesti. Sau foloseste l, dar incearca sa faci o intersectie (ca la matematica, unde intersectam doua multimi de numere) intre ceea ce spune in cartea lui si ceea ce zic Mitrache; Bulai si Filipas.
Asta este parerea mea. Eu am mai multe carti si iti pot spune ca gasesti tot felul de bazaconii...fiecare cu ceva. Incearca sa aduci totul la un numitor comun. TT mai are si chestia aia cu forma de vinovatie ... intentia directa calificata prin scop, unde si altii zic ca el, dar sunt autori care nu sunt de acord, printre care Cei mentionati mai sus. Cartea lui TT nici nu mi se pare completa. Dă foarte putin. Cand traia Loghin si scriau impreuna, cartea arata altfel. Inainte de a scrie cu TT, Loghin a scris cu Filipas...Asta spune ceva. Filipas are alte informatii decat are TT. Dobrinoiu are si ala niste chestii...are si foarte multe exemple, dar...o si lalaie. TT...nu are mai nimic. Asta este parerea mea si nu vreau sa deranjez pe vreunul dintre voi. Si eu am ultima carte a lui TT, o mai folosesc, dar nu imi place. Vezi de ex.
Violul sau nerespectarea hot. judecatoresti. Pai, daca ai avea sa zicem, un dosar cu un viol ceva...la ce naiba de ajuta cartea aia...la nimic.
Sau la Luare, dare de mita...nimic.
Cu intreita stima...iti dau si cartea mea de vizita in fata clientilor tai, ca sa vada si ei ca... te am facut. cu ghilimelele de rigoare. Respect maxim. :
(|) :(|) :(|) :(|) :(|) :(|)

:x :x :x :roll: Ori sunt eu prea obosita ori atata penal mi-a facut capul " taitei". Care-i intelesul ultimei fraze si ce lagatura are cu tot ce am discutat pana acum??? :?: :?: :?:
Mi se pare sau suna a provocare?
:grin: :grin:

nicu2

Post by nicu2 » 29 Oct 2008, 19:15

Chiar si in ipoteza in care talharia este savarsita in aceleasi circumstante, dar au fost vatamate mai multe persoane, Mitrache spune ca ar fi un concurs, tocmai datorita obiectului juridic complex iar argumentele lui mi se par destul de convingatoare.
In schimb, Tudorel Toader, pentru care am o stima deosebita, spune ca ar fi o singura infractiune...hmmm

Concluzia :Cine face oare subiectele la penal??? :mrgreen: :mrgreen: Stiu ca acum cativa ani a contribuit si Toader.

elle pentru tine,in mod special,am cautat lista comisiei care face subiectele.Este si Tudorel Toader.

ANUNŢ

Consiliul Ştiinţific al INM a aprobat, prin Hot. nr. 2/26.02.2008, rezultatele selecţiei de specialişti în elaborarea de subiecte de concurs/examen (anexa) realizată de comisia numită prin Hotărârea nr.1 din data de 30 ianuarie 2008 a Consiliului ştiinţific al INM.

Având în vedere:
- ultimele modificări aduse Regulamentelor concursurilor şi examenelor organizate de CSM prin intermediul INM, în temeiul cărora, în prezent, principala modalitate de examinare constă în rezolvarea de teste-grilă (cu excepţia examenului de capacitate);
- respingerea de către CSM a propunerii INM de pretestare a subiectelor dezvoltate de specialiştii recrutaţi, în cadrul concursurilor şi examenelor organizate,
Consiliul Ştiinţific al INM a adoptat următoarele hotărâri de principiu:
1. anunţarea efectuării selecţiei, prin publicare pe site şi prin e-mail, şi anunţarea faptului că încheierea contactelor de colaborare şi demararea activităţii de către specialiştii recrutaţi vor avea loc de îndată ce CSM va aproba modificarea Regulamentelor de concurs/examen, permiţând pretestarea în condiţii de concurs a subiectelor elaborate;
2. organizarea, de către INM, a unor sesiuni de formare pentru specialiştii recrutaţi;
3. specialiştii recrutaţi care au vocaţia de a participa la concursuri de promovare în funcţii de execuţie (judecători de la judecătorii şi tribunale şi procurori de la parchete de pe lângă judecătorii, tribunale şi curţi de apel) vor elabora numai speţe;
4. numirea de către Consiliu a unui titular de domeniu, pentru fiecare domeniu în care s-a anunţat efectuarea selecţiei. Acesta va efectua, după primele 6 luni de activitate, o evaluare a activităţii membrilor echipei de specialişti pe care o coordonează, cu privire la respectarea cerinţelor cantitative şi calitative stabilite prin contractul de colaborare, formulând propuneri în consecinţă. Propunerile se supun aprobării Consiliului Ştiinţific.
Nr. crt. Domenii Nr. candidaturi admise Nume, Prenume Instituţia de la care provine
1 DREPT CIVIL 15 BARAC Lidia Curtea de Apel Timişoara
Universitatea "Tibiscus" Timişoara
2 BEJINARIU Elena Silvia Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui
3 BOROI Gabriel Universitatea Nicolae Titulescu, Universitatea din Bucureşti
formator INM
4 BUNEA Dana-Cristina Parchetul d.p.l. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.I.I.C.OT.
5 DUMITRACHE Bogdan Formator INM
6 FLOREA Diana Curtea de Apel Bucureşti
7 JORA Cristian Ministerul Justiţiei
8 NESTOR Beatrice Ioana Curtea de Apel Bucureşti
9 NINU Ionica Tribunalul Bucureşti
10 PĂTRAŞC BĂLAN Ionela Diana Tribunalul Bacău
11 PIVNICERU Mona Maria Curtea de Apel Iaşi
12 RĂDUCAN Gabriela Facultatea de Drept, Universitatea "Nicolae Titulescu" Bucureşti
Avocat Baroul Bucureşti
13 RUSU Aurelia Judecător Curtea de Apel Bucureşti
14 VIDU Stelian Ioan Tribunalul Timiş
15 ZECA Dorina Judecătoria Sector 4 Bucureşti

Nr. crt. Domenii Nr. candidaturi admise Nume, Prenume Instituţia de la care provine
1 Drept procesual civil 17 ANDREI Laura Marina Tribunalul Bucureşti
2 BOROI Gabriel Universitatea Nicolae Titulescu, Universitatea din Bucureşti
formator INM
3 BUNEA Dana-Cristina Parchetul d.p.l. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.I.I.C.OT.
4 CONSTANDA Andreia Liana Curtea de Apel Bucureşti
5 DUMITRACHE Bogdan Formator INM
6 FLOREA Diana Curtea de Apel Bucureşti
7 NESTOR Beatrice Ioana Curtea de Apel Bucureşti
8 NINU Ionica Tribunalul Bucureşti
9 OPRINA Evelina Judecătoria sector 6 Bucureşti
Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir", Facultatea de ştiinţe Juridice şi Administrative
10 PĂTRAŞC BĂLAN Ionela Diana Tribunalul Bacău
11 PIVNICERU Mona Maria Curtea de Apel Iaşi
12 PUŞCHIN Corina Judecătoria sectorului 4 Bucureşti
13 RĂDUCAN Gabriela Facultatea de Drept, Universitatea "Nicolae Titulescu" Bucureşti
Avocat Baroul Bucureşti
14 RUSU Aurelia Curtea de Apel Bucureşti
15 TĂBÂRCĂ Mihaela Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
16 VIDU Stelian Ioan Tribunalul Timiş
17 ZECA Dorina Judecătoria Sector 4 Bucureşti

1 Drept penal 25 ALEXANDRU Mihaela Curtea de Apel Braşov
2 ANTI Silviu Tribunalul Bacău
3 BOGDAN Sergiu Facultatea de Drept, Universitatea Babeş-Bolyai
4 BURNEL Oana Judecătoria Sector 6 Bucureşti
5 BUZEA Monica Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi
6 CIOCLEI Valerian Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept
7 CÎRLAN Ion Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov
8 CRIŞAN Iuliana Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4
9 DIŢĂ Costică Tribunalul Vrancea
10 ECEDI-STOISAVLEVICI Claudiu Judecătoria sectorului 6 Bucureşti
11 GRIGORIE Eugen Cristian Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova
12 HERGHELEGIU Liviu Curtea de Apel Galaţi
13 ISTRATE Marcian Marius Curtea de Apel Galaţi
14 MOCANU Marcel Judecătoria Brăila
15 MOROŞANU Raluca Curtea de Apel Bucureşti
16 MOTEANU Ioana Luiza Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti
17 NICOLCESCU Victor Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova
18 PAŞCA Viorel Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Drept,
Baroul Timiş, Camera de Arbitraj C.C.I.A. Timişoara
19 PĂVĂLEANU Vasile Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava
Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava
20 PISTOL Ştefan Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
21 SÎNTION Cătălina Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti
22 STOICA Andreea Curtea de Apel Bucureşti
23 STRETEANU Florin Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Drept
24 TOADER Tudorel Curtea Constituţională
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi
25 VASIESCU Mihaela Tribunalul Mureş

elle_cv

Post by elle_cv » 29 Oct 2008, 19:22

Saint-ex wrote:Ptr. elle cv!
DA!
Este vătămat doar un patrimoniu, deoarece tâlhăria se îndreaptă împotriva magazinului - rafturi şi casierie - şi nu împotriva clienţilor din magazin.
felicitari! :grin:
My mistake.
Dar daca jaful este si impotriva persoanelor care se afla in magazin...vor exista tot atatea infractiuni.

mimi

Post by mimi » 29 Oct 2008, 19:22

parole, ziceai ceva de un concurs in primavara. cine poate participa la el?? sunt absolvent de drept 2008, si vreau sa dau in august- sept 2009 admitere la inm. stii ceva despre o pretestare??

elle_cv

Post by elle_cv » 29 Oct 2008, 19:25

Multumesc de cautare :floare:

NesCafe

Post by NesCafe » 29 Oct 2008, 19:35

mimi wrote:parole, ziceai ceva de un concurs in primavara. cine poate participa la el?? sunt absolvent de drept 2008, si vreau sa dau in august- sept 2009 admitere la inm. stii ceva despre o pretestare??
permite-mi sa-ti raspund in locul altuia :-P
pt concursul din primavara - cei cu 5 ani vechime pe post de: cj, avocat, etccc..
daca te angajezi, prin anul 2013 vei putea da examenul :-P , intre timp incearca cu inm-ul :cafea:

nicu2

Post by nicu2 » 29 Oct 2008, 19:39

elle_cv wrote:Multumesc de cautare :floare:
cu placere!

mimi

Post by mimi » 29 Oct 2008, 19:44

ms nescafe, sper totusi sa reusesc pana in 2013 8-)

luc4s

Post by luc4s » 29 Oct 2008, 20:02

mimi wrote:parole, ziceai ceva de un concurs in primavara. cine poate participa la el?? sunt absolvent de drept 2008, si vreau sa dau in august- sept 2009 admitere la inm. stii ceva despre o pretestare??
Inca un concurs pentru cei cu vechime?

Doamne ajuta

Daca nu am noroc acum, pana in primavara am timp sa ma pregatesc.
Trebuia sa ma trezesc eu din aprilie anul asta, dar niciodata nu e prea tarziu.

andreea_pa

Post by andreea_pa » 29 Oct 2008, 20:06

Uf!
data viitoare imi pun concediu prin preajma examenului, sa nu invat pe fuga si pe furate!
si-l iau pe tot!
dar, speram sa nu mai fie o data viitoare! :lol:
poate avem noroc de ne da spetele muuuult dezbatute pe forum, cine stie, poate se inspira de pe aci!
succese multe!
v-ati vazut pe sali?
e tot la politehnica!

ignite

Post by ignite » 29 Oct 2008, 20:31

Elle, nu am fost ironic, departe de mine gandul asta. Ma refeream doar la un anumit gest avocatesc, cum este si aceasta exprimare: cu respect, cu stima si toate cele.

CE INFRACTIUNI (ce natura au) CREDETI CA AU FOST SAVARSITE IN URMATOARELE EXEMPLE (cu speciala privire asupra infract la viata sexuala)

1. o femeie sechestreaza un tanar pe care il leaga si ii introduce in anus un obiect din lemn, pretinzandu i o suma mare de bani pe care el o avea si daca el spunea unde se gaseste aceasta suma, ea inceta agresiunea.

2. victimei i se introduce in anus o bucata de lemn cu un prezervativ.

elle_cv

Post by elle_cv » 29 Oct 2008, 21:18

IGNITE wrote:Elle, nu am fost ironic, departe de mine gandul asta. Ma refeream doar la un anumit gest avocatesc, cum este si aceasta exprimare: cu respect, cu stima si toate cele.

CE INFRACTIUNI (ce natura au) CREDETI CA AU FOST SAVARSITE IN URMATOARELE EXEMPLE (cu speciala privire asupra infract la viata sexuala)

1. o femeie sechestreaza un tanar pe care il leaga si ii introduce in anus un obiect din lemn, pretinzandu i o suma mare de bani pe care el o avea si daca el spunea unde se gaseste aceasta suma, ea inceta agresiunea.

2. victimei i se introduce in anus o bucata de lemn cu un prezervativ.
Ce exemplu sinistru... :x :x e nascocit de tine sau ai intalnit asa ceva in practica??? :grin:

scopul urmarit de faptuitor nu este legat de viata sexuala.
El exercita o violenta asupra corpului persoanei in scopul de a-l determina sa divulge unde tine o anumita suma de bani. In principal el urmareste un folos material iar modul prin care incearca sa obtina folosul este prin intrebuintare de violenta..... santaj??? Poate in concurs cu perversiune sexuala pt ca fapta produce scandal public, desi nici acum nu prea m-am lamurit care sunt faptele de perversiune sexuala in afara de " mangiere", "fetisism".

nicu2

Post by nicu2 » 29 Oct 2008, 21:42

2. victimei i se introduce in anus o bucata de lemn cu un prezervativ.[/quote]

Este santaj,viol si lipsire de libertate,daca durata este mai mare decat timpul necesar pentru santaj si viol.

nnPenetratia sexuala,indiferent ca se realizeaza prin conjunctie corporala intre agresor si victima sau prin folosirea unui corp strain,daca are loc prin una din formele de constrangere mentionate in art.197 alin.1 C.p.constituie violnn (Decizia nr.III/2005)

Perversiune sexuala nu este intrucat ,pentru a exista aceasta infractiune trebuie sa existe acte nefiresti privind viata sexuala prin care se urmareste obtinerea excitatiei sexuale nefinalizate (Decizia nr.III/2005-recurs in interesul legii) ori in in speta data scopul este altul.

Post Reply