Admitere în magistratura cu 5 ani vechime. Noiembrie
iar agravanta de care vorbesti tu, se aplica la act savarsit cu un minor sub 15 ani de tutore, curator, etc. chiar daca acesta nu se foloseste de calitatea sa pe cand eu intrebam daca tuturele, curatorul, etc savarseste acte de perversiune folosindu-se de aceasta calitate asupa minorului mai mic de 15 ani
La momentul cand am postat intrebarea nu stiam care ar putea fi incadrarea, dar cu ajutorul tau, mi-am dat seama.Saint-ex wrote:Păi, dacă eşti aşa de dăşteaptă, de ce te mai bagi în seamă pe Forum?
Mai bine ai sta mai mult cu codul penal în faţă decât pe forum, că oricum, tu le ştii pe toate.
CORECT?
Sa inteleg ca te-ai "ofuscat" pt ca ti-ai dat seama ca ai gresit?
Mai bine ai renunta la tonul acid..... e nejustificat
Corect?
Mă bucur că, totuşi, ţi-am fost şi eu de folos cu ceva.
Şi, apropos, eu sunt un tip f.f.f calm, care nu mă supăr decât f.f. rar, barem să mă "ofusc".
Oricum, mult succes în continuare şi, dacă doreşti, poţi să-mi trimiţi şi mesaje pe privat - poate mă mai pricep şi eu - pe ici, pe colea, în punctele esenţiale - la ştiinţele juridice.
Şi, apropos, eu sunt un tip f.f.f calm, care nu mă supăr decât f.f. rar, barem să mă "ofusc".
Oricum, mult succes în continuare şi, dacă doreşti, poţi să-mi trimiţi şi mesaje pe privat - poate mă mai pricep şi eu - pe ici, pe colea, în punctele esenţiale - la ştiinţele juridice.
„Stimate Coleg Saint-Ex/ INM/„Saint-ex wrote:Păi, dacă eşti aşa de dăşteaptă, de ce te mai bagi în seamă pe Forum?
Mai bine ai sta mai mult cu codul penal în faţă decât pe forum, că oricum, tu le ştii pe toate.
CORECT?

Elle, tu de cate ori ai reusit sa treci pana acum prin materie?
Cory banuiesc ca a trecut de cateva ori prin materie, daca aincercat si in aprilie, ca nu se uita materia in cateva luni.
Eu maine poimaine termin a 2 a oara si sper sa trec si a 3 a oara mai fugitiv, la chestiile pe care s-a pus accentul in concursurile anterioare.
Cory banuiesc ca a trecut de cateva ori prin materie, daca aincercat si in aprilie, ca nu se uita materia in cateva luni.
Eu maine poimaine termin a 2 a oara si sper sa trec si a 3 a oara mai fugitiv, la chestiile pe care s-a pus accentul in concursurile anterioare.
Stimată Colegă Corrine sau Coleg Corrine sau Colegă - Coleg Corrine!
Nu înţeleg care este problema ta, asta în situaţia în care ai avea vreo problemă.
Eşti cumva administrator de site?
Dacă nu, atunci ai la dispoziţie posibilitatea unui mesaj adresat administratorilor, ptr. încălcarea Regulamentului.
Oricum, vreau să fiu foarte clar:
1. Respectul meu, deci stima şi consideraţiunea au fost, sunt şi vor fi adresate întotdeauna persoanelor care, la rândul lor, mă respectă;
2. Nu înţeleg care este leg. Saint-ex cu INM?
Cu stimă.....şi în modul cel mai sincer...un simplu muritor.
Nu înţeleg care este problema ta, asta în situaţia în care ai avea vreo problemă.
Eşti cumva administrator de site?
Dacă nu, atunci ai la dispoziţie posibilitatea unui mesaj adresat administratorilor, ptr. încălcarea Regulamentului.
Oricum, vreau să fiu foarte clar:
1. Respectul meu, deci stima şi consideraţiunea au fost, sunt şi vor fi adresate întotdeauna persoanelor care, la rândul lor, mă respectă;
2. Nu înţeleg care este leg. Saint-ex cu INM?
Cu stimă.....şi în modul cel mai sincer...un simplu muritor.
Sincer, prin unele chestii nu am mai trecut din primavara...dar sper sa am timp sa le repet.Prin penal, am mai trecut de vreo doua ori...dar abia acum simt ca se lipescLuc4s wrote:Elle, tu de cate ori ai reusit sa treci pana acum prin materie?

Oricum in ansamblu....nu sunt multumita :( :(
o intrebare: Mitrache spune ca in cazul talhariei, pluralitatea de persoane asupra carora se exercita violentele determina o pluralitate de infractiuni care se afla inconcurs pe cand Tudorel Toader spune ca exista o singura infractiune de talharie chiar daca au fosta vatamate mai multe persoane.
Voi cum ati invatat?
Voi cum ati invatat?
Stimată Colega Elle_cv!
După cum ştii, infracţiunea de tâlhărie este o infracţiune complexă, deci are un obiect juridic complex, deoarece se aduce atingere atât relaţiilor sociale privind persoana, cât şi patrimoniului.
În ipoteza în care am trata separat relaţiile sociale cărora li se aduce atingere prin infracţiune, în situaţia în care sunt vătămate mai multe persoane, câte persoane vătămate sunt, tot atâtea infracţiuni există, aflate în concurs.
Dacă tratăm problema plecând de la atingerea adusă patrimoniului, indiferent câte persoane au fost vătămate prin infracţiune, există o singură infracţiune.
Revenind însă la faptul că tâlhăria este o infracţiune complexă prin voinţa legiuitorului, acesta - legiuitorul - a plasat infr. de tâlhărie în Cap. IV al C. pen. - la infracţiuni contra patrimoniului, deci, după Cap.III -. Infracţiuni contra persoanei.
Având în vedere cele expuse mai sus, rezultă că obiectul juridic principal al infr. de tâlhărie îl constituie atingerea adusă patrimoniului şi, prin interpretare logică, rezultă că indiferent de nr. -ul persoanelor vătămate prin infr., aceasta este o singură infracţiune şi nu un concurs de infracţiuni.
Cu stimă şi consideraţie.
După cum ştii, infracţiunea de tâlhărie este o infracţiune complexă, deci are un obiect juridic complex, deoarece se aduce atingere atât relaţiilor sociale privind persoana, cât şi patrimoniului.
În ipoteza în care am trata separat relaţiile sociale cărora li se aduce atingere prin infracţiune, în situaţia în care sunt vătămate mai multe persoane, câte persoane vătămate sunt, tot atâtea infracţiuni există, aflate în concurs.
Dacă tratăm problema plecând de la atingerea adusă patrimoniului, indiferent câte persoane au fost vătămate prin infracţiune, există o singură infracţiune.
Revenind însă la faptul că tâlhăria este o infracţiune complexă prin voinţa legiuitorului, acesta - legiuitorul - a plasat infr. de tâlhărie în Cap. IV al C. pen. - la infracţiuni contra patrimoniului, deci, după Cap.III -. Infracţiuni contra persoanei.
Având în vedere cele expuse mai sus, rezultă că obiectul juridic principal al infr. de tâlhărie îl constituie atingerea adusă patrimoniului şi, prin interpretare logică, rezultă că indiferent de nr. -ul persoanelor vătămate prin infr., aceasta este o singură infracţiune şi nu un concurs de infracţiuni.
Cu stimă şi consideraţie.
Daca s-a furat un singur bun (sau mai multe, dar apartinand unei singure persoane), atunci va fi o talharie. Daca s-au furat mai multe bunuri, apartinand mai multor persoane, atunci normal ca vor fi mai multe talharii.elle_cv wrote:o intrebare: Mitrache spune ca in cazul talhariei, pluralitatea de persoane asupra carora se exercita violentele determina o pluralitate de infractiuni care se afla inconcurs pe cand Tudorel Toader spune ca exista o singura infractiune de talharie chiar daca au fosta vatamate mai multe persoane.
Voi cum ati invatat?