Admitere în magistratura cu 5 ani vechime. Noiembrie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
mariusms

Post by mariusms » 26 Oct 2008, 01:57

Ca tot n-aveti somn, va dau 10 grile (compuse de mine).

1.A l-a determinat pe B sa sustraga bunuri apartinand uneu institutii, pe care apoi le-a cumparat de la B. A a savarsit:
a) infractiunea de instigare la furt in concurs cu infractiunea de tainuire;
b) infractiunea de complicitate la furt;
c) infractiunea de instigare la furt.

2. Fapta inculpatului de a indica locul de sustragere si de a se afla in apropiere precum si intelegerea acestuia cu ceilalti coinculpati de a asigura paza pentru a nu fi surprinsi de patrulele de politie, il desemneaza ca avand calitatea de:
a) coautor;
b) instigator;
c) complice.

3. Momentul consumarii infractiunii continuate:
a) se realizeaza odata cu efectuarea primului act din componenta activitatii infractionale;
b) se realizeaza odata cu efectuarea celui de-al doilea act din componenta activitatii infractionale;
c) se realizeaza odata cu efectuarea ultimului act din componenta activitatii infractionale.

4. Obligatia de prevedere a rezultatului, in cazul culpei simple (fara prevedere) se deduce:
a) la inceput din aprecierea in concret a posibilitatii subiectului activ de a prevedea rezultatul;
b) la inceput din aprecierea in abstract, daca orice om prudent si diligent putea prevedea rezultatul;
c) dupa criteriul subiectiv, continuandu-se cu criteriul obiectiv.

5. Daca in perioada liberarii conditionate condamnatul comite o noua infractiune pentru care pedeapsa este mai mare de un an inchisoare:
a) daca instanta mentine liberarea conditionata, atunci pedeapsa aplicata pentru infractiunea ulterioara se va executa separat;
b) se atrage starea de recidiva postexecutorie;
c) se atrage starea de recidiva postcondamnatorie.

6. Daca se descopera ca cel condamnat mai savarsise o infractiune inainte de pronuntarea hotararii prin care s-a dispus suspendarea executarii sub supraveghere sau pana la ramanerea definitiva a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa inchisorii chiar dupa expirarea termenului de incercare:
a) suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere se revoca;
b) suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere se anuleaza pentru un condamnat de 17 ani;
c) suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere se anuleaza, numai daca cel condamnat nu este minor.

7. Masura educativa a mustrarii se poate aplica:
a) numai inculpatului care la data savarsirii faptei si a judecatii in prima instanta era minor;
b) si inculpatului care la data savarsirii faptei era minor iar la data judecatii a devenit major;
c) numai inculpatului care la data savarsirii faptei si a judecatii, atat in prima instanta cat si in caile de atac era minor.

8. Inculpatului minor i se poate aplica masura educativa a libertatii supravegheate::
a) indiferent de varsta;
b) numai daca la data punerii in executare a masurii acesta nu a depasit varsta de 17 ani;
c) numai daca la data punerii in executare a masurii acesta nu a depasit varsta de 18 ani.

9. Daca se aplica masura confiscarii speciale:
a) unui minor, parintii minorului vor putea fi obligati in solidar sa plateasca cu minorul echivalentul banesc al lucrurilor supuse confiscarii;
b) participantii nu pot fi obligati solidar la plata sumelor reprezentand valorile confiscate;
c) inculpatul nu poate fi obligat la plata dobanzilor legale pana la achitarea sumei confiscate sau a echivalentului banesc al acesteia.

10. Gratierea:
a) are efecte asupra pedepselor a caror executare este suspendata conditionat, dar numai in cazul gratierii individuale;
b) are efecte asupra pedepselor a caror executare este suspendata conditionat, dar numai in cazul gratierii colective;
c) are efecte asupra pedepselor a caror executare este suspendata conditionat atat in cazul gratierii individuale cat si colective.

Succesuri!!! :mrgreen:

ignite

Post by ignite » 26 Oct 2008, 01:59

Marius, nu ai dreptate. Principiul dublului grad de jurisdictie, mai bine zis, asigurarea respectarii acestuia in dreptul nostru, inseamna crearea posibilitatii ca o cauza sa fie analizata de doua ori in fond.
De aia cand ai recurs impotriva unei hotarari date in prima si ultima instanta, acesta devolueaza fondul, nefiind limitat la motivele de recurs enumerate la art. 304 C.proc.civ. (asta este un ex.)

amitza

Post by amitza » 26 Oct 2008, 02:01

La talharie nu se pune problema de unitate infractionala, intrucat violenta se exercita impotriva persoanelor, iar pluralitatea de victime determina pluralitate de infractiuni in acest caz .exceptia e omorul deosebit de grav

mariusms

Post by mariusms » 26 Oct 2008, 02:04

IGNITE wrote:Marius, nu ai dreptate. Principiul dublului grad de jurisdictie, mai bine zis, asigurarea respectarii acestuia in dreptul nostru, inseamna crearea posibilitatii ca o cauza sa fie analizata de doua ori in fond.
De aia cand ai recurs impotriva unei hotarari date in prima si ultima instanta, acesta devolueaza fondul, nefiind limitat la motivele de recurs enumerate la art. 304 C.proc.civ. (asta este un ex.)
Asa o fi. Eu tin minte altfel. Am plecat. Noapte buna. Somnoroase pasarele, pe la cuiburi ...

amitza

Post by amitza » 26 Oct 2008, 02:23

@ IGNITE :am incercat sa iti trimi un mp , dar nu stiu de ce , dar nu ti-l trimite.mai incerc maine.Noapte buna!

ignite

Post by ignite » 26 Oct 2008, 02:38

Noapte buna si voua! amitza am primit mesajul de 2 ori. Multumesc frumos.

Noapte buna!

Cicero25

Post by Cicero25 » 26 Oct 2008, 15:19

in concurs, viol si amenintare

ignite

Post by ignite » 26 Oct 2008, 15:28

Viol si lipsire de libertate. Daca violul este repetat, viol in forma continuata.

luc4s

Post by luc4s » 26 Oct 2008, 15:38

IGNITE wrote:Viol si lipsire de libertate. Daca violul este repetat, viol in forma continuata.
Asa spun si eu.

La raspunsurile lui Marius spun ca la 1 e b, la 2 si 3 e c.
In rest nu mai spun rezultatele, ca am lasat penalul si proc penala la urma(avind in vedere ca le mai cunosc cat de cat fata de celelalte) si abia maine sau poimaine(ca am vazut ca sunt 800 grile la proc civila la Voineag), ma apuc de penal a 2 a oara.
Da si tu rezultatele :razz:

elle_cv

Post by elle_cv » 26 Oct 2008, 15:44

deci, persoana vatamata nu paraseste casa sub temerea ca ii va fi omorata familia iar de fiecare data cand incearca sa se opuna violului, faptuitorul ii " administreaza" aceeasi amenintare.
Poate fi concurs intre viol si santaj? Pentru ca ao ameninta in scopul de a obtine ceva.
Amenintare simplu, nu pt ca este absorbita atat la viol cat si la santaj
Iar lipsirea de libertate este absorbita in continutul violului atat timp cat este necesar savarsirii violului, dupa care isi recapata autonomia
Deci viol in forma continuata si lipsire de libertate.
Dar santaj, ce spuneti???
Nu pot sa fac inca o delimitare clara intre viol si santaj sub aceasta forma.... am gasit la un moment dat un exemplu la infr de santaj in forma agravata..... "inculpatul a constrans persoana vatamata la raport sub amenintarea ca va da publicitatii poze compromitatoare"...... de aici s-a rupt filmul :-x :-x :-x

elle_cv

Post by elle_cv » 26 Oct 2008, 15:47

Cicero25 wrote:in concurs, viol si amenintare
:-? amenintarea e absorbita de viol.
E posibil sa fi uitat deja????? ce faci la cursuri????? :grin: :mrgreen: sau sarbatoresti din septembrie si ai inceput sa uiti? :x

Cicero25

Post by Cicero25 » 26 Oct 2008, 16:18

tot ce se poate:))

mariusms

Post by mariusms » 26 Oct 2008, 16:25

elle_cv wrote:deci, persoana vatamata nu paraseste casa sub temerea ca ii va fi omorata familia iar de fiecare data cand incearca sa se opuna violului, faptuitorul ii " administreaza" aceeasi amenintare.
Poate fi concurs intre viol si santaj? Pentru ca ao ameninta in scopul de a obtine ceva.
Amenintare simplu, nu pt ca este absorbita atat la viol cat si la santaj
Iar lipsirea de libertate este absorbita in continutul violului atat timp cat este necesar savarsirii violului, dupa care isi recapata autonomia
Deci viol in forma continuata si lipsire de libertate.
Dar santaj, ce spuneti???
Nu pot sa fac inca o delimitare clara intre viol si santaj sub aceasta forma.... am gasit la un moment dat un exemplu la infr de santaj in forma agravata..... "inculpatul a constrans persoana vatamata la raport sub amenintarea ca va da publicitatii poze compromitatoare"...... de aici s-a rupt filmul :-x :-x :-x

Viol si lipsire de libertate (care absoarbe santajul).

mariusms

Post by mariusms » 26 Oct 2008, 16:26

Luc4s wrote:

La raspunsurile lui Marius spun ca la 1 e b, la 2 si 3 e c.
In rest nu mai spun rezultatele, ca am lasat penalul si proc penala la urma(avind in vedere ca le mai cunosc cat de cat fata de celelalte) si abia maine sau poimaine(ca am vazut ca sunt 800 grile la proc civila la Voineag), ma apuc de penal a 2 a oara.
Da si tu rezultatele :razz:
1 c; 2 a; 3 b; 4 b; 5 a c ; 6 c ; 7 b; 8 b; 9. b c; 10 b.

Cicero25

Post by Cicero25 » 26 Oct 2008, 16:30

din cate vad eu nu rezulta ca acea persoana a fost lipsita de lib, decat pe perioada violului, si apoi urmeaza o amenintare ca la carte.

Post Reply