Stabilire program vizitare minori

Familiei
leustean

Post by leustean » 23 Oct 2006, 08:48

Si dupa tine cum ar trebui ?
"I : TARZAN ! "
YOU : JANE !" ? :(|) :(|)
Scuze dar, spre deosebire de tine, am deapsit de mult Neanderthalul!

Samurai

Post by Samurai » 23 Oct 2006, 10:27

leustean wrote:Si dupa tine cum ar trebui ?
"I : TARZAN ! "
YOU : JANE !" ? :(|) :(|)
Scuze dar, spre deosebire de tine, am deapsit de mult Neanderthalul!
Daca reduc toate palavrele tale, totul se reduce la ce zisasi mai sus. Oi fi depasit tu epoca aia, dar vad ca te-ai suit la loc in pom.

leustean

Post by leustean » 23 Oct 2006, 10:38

Ia te uita cine critica palavrele...
Te racaie intotdeauna la tastatura sa imi dai un raspuns.
Younre pathetic...

Samurai

Post by Samurai » 23 Oct 2006, 11:33

Hai recunoaste ca dai mp-uri la diversi uzeri ca sa aiba o atitudine contra mea. Probabil ca vrei sa iasa de aci unii ca sa potzi sa infectezi tu forulul asta in liniste.

norocel

Re: Stabilire program vizitare minori

Post by norocel » 30 Oct 2006, 17:34

Amy wrote:Am divortat acum cinci ani, baitelul in varsta de 7 ani mi-a fost incredintat mie, iar fetita in varsta de 10 ani a fost incredintata fostului sot. Nu am stabilit in instanta un program de vizitare. Problema este ca baiatul merge in fiecare vacanta la tata, pe cand fata nu este lasata sa vina la noi. Eu, ca mama, pastrez legatura cu fiica mea telefonic, aproape zilnic, si cam o data pe luna o vizitez in timpul saptamanii in localitatea unde invata, care este alta decat cea de domiciliu. Desi fetita ar dori sa vina in vacante nu indrazneste sa-si supere tatal. Nu locuim in aceeasi localitate, distanta fiind de peste 200km. Intrebare: pot deschide o actiune de stabilire program de vizitare a minorei? Unde?Se poate pronunta instanta daca solicit judecarea in lipsa insa trimit probe (ancheta sociala, declaratii martori, caracterizari locul de munca..)?
1. Poti introduce o cerere pentru stabilirea unei modalitati concrete pentru exercitarea dreptului de a avea legaturi personale cu fiica ta.
Vezi Legea nr. 272/2004
2. Actiunea o introduci la judecatoria in circumscriptia careia locuieste minora;
3. Judecata se poate face si in lipsa dar nu este recomandabil pentru ca transmiti un mesaj negativ.
Ce poate fi mai important decat copilul tau?

avdoo

Post by avdoo » 30 Oct 2006, 19:39

Este cunoscut ca parintele caruia nu i s-a incredintat copilul are dreptul, potrivit prevederilor art. 43 alin. 3 din Codul Familiei, sa aiba legaturi personale cu acesta precum si dreptul de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala.
Intrucat existenta unor legaturi personale intre parinte si copil sunt de esenta ocrotirii parintesti dreptul prevazut de art. 43 alin. 3 C. Fam, nu poate fi contestat parintelui caruia nu i-a fost incredintat minorul.

sunt de acord cu norocel ca "nu ar da bine la instanta" daca nu te-ai prezenta la proces.

si ai grija ca teoretic ii poti impune fostului sa te consulte atunci cind e vorba de deplasarea copilului in tara sau strainantate. Si atunci e la mina ta.....
Art. 18, alin. 2 Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului prevede ca: "Deplasarea copiilor in tara si in strainatate se realizeaza cu instiintarea si cu acordul ambilor parinti; orice neintelegeri intre parinti cu privire la exprimarea acestui acord se solutioneaza de catre instanta judecatoreasca."

Amy

Post by Amy » 31 Oct 2006, 13:16

Ce regim ar putea avea un asemenea proces? Cu siguranta ca fostul sot va incerca sa tergiverseze si se va impotrivi pe toate caile. Intreb: care sunt probele admise? Eu am toate atuurile posibile: locuinta corespunzatoare, loc de munca, prezint garantii morale...... Cu ce ar putea sa-mi puna bete-n roate? Desigur ca judecarea in lipsa nu da bine la instanta insa daca se amana la infinit nu imi pot permite sa ma prezint la toate termenele, nefiind in aceeasi localitate.

norocel

Post by norocel » 31 Oct 2006, 13:26

Singura situatie in care cererea ta ar putea fi respinsa ar fi aceea in care s-ar dovedi ca nu este in interesul copilului sa stabileasca relatii cu tine.
Mai exact, daca tatal ar dovedi ca duci o viata imorala sau ca ai probleme psihice, tulburari de comportament etc, care ar putea afecta dezvoltarea fizica, morala, spirituala etc, a copilului.

De regula in astfel de procese se face ancheta sociala, este ascultat minorul si se audiaza martori.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 02 Nov 2006, 09:08

Amy wrote:Ce regim ar putea avea un asemenea proces? Cu siguranta ca fostul sot va incerca sa tergiverseze si se va impotrivi pe toate caile. Intreb: care sunt probele admise? Eu am toate atuurile posibile: locuinta corespunzatoare, loc de munca, prezint garantii morale...... Cu ce ar putea sa-mi puna bete-n roate? Desigur ca judecarea in lipsa nu da bine la instanta insa daca se amana la infinit nu imi pot permite sa ma prezint la toate termenele, nefiind in aceeasi localitate.
E bine sa ai in vedere si faptul ca, desi ar trebui ca un astfel de proces sa nici nu existe si lucrurile sa se rezolve corect si civilizat intre parinti, totusi daca fostul sot se opune o astfel de actiune nu va fi deloc "o formalitate".
Cum fetita are deja 10 ani, ea va fi in mod obligatoriu audiata de instanta in camera de consiliu.
Avantajul ar fi ca de principiu nu poti fi o mama buna pentru unul dintre copii si una rea pentru celallalt, imprejurare in care mi-e greu sa cred ca se va gasi o insdtanta care sa respinga actiunea si sa nu-ti dea dreptul de a avea legaturi personale cu minora.
In general e bine sa te prezinti la termene insa poti cere si judecarea in lipsa. Daca faci astfel insa iti asumi riscul de a nu avea habar ce s-a intamplat in dosar.

Post Reply