pensie alimentare mai mult pentru mama ???
Draga Deno, Marisms a pus punctul pe "I" de la "ironic" si excelent a facut.mariusms wrote:Castigi 10.000 Ron si inca nu ti-ai angajat avocat? 8O
Dar omul raspunde ca el vrea doar asa, o mica parere, nevinovata chipurile, dupa care cere amanunte :cum sa scrie cererea - cu "i" din "i" sau cu "a" din "a", sa scrie "nicio" sau "nici o" pensie, sa ceara adeverinta de venituri sau sa nu o ceara... si de unde...si cand...si cum sa formuleze fraza...
Chiar ti se pare ca aceleasi parari le-am cerut eu pe forum?
Chiar ti se pare ca discutiile intre profesionisti (adica cei care muncesc in domeniu, ca sa nu imi scoti pe nas ca ma umflu in pene ca as fi "profesionist") sint de aceeasi categorie cu intrebarile si sfaturile cerute de neprofesionisti forumistilor?
Stau si ma intreb...
Eu observ ca exista aici doua tabere: unii sint pentru ajutarea tuturor (indiferent de motivele pentru care nu apeleaza la un avocat), altii sint pentru ajutarea nimanui, chiar si a celor pe care problemele financiare ii impiedica sa apeleze la sfatul unui profesionist.
Eu ma incadrez la mijloc (si nu zbier la tine, by the way).
Eu ajut (daca stiu, bineinteles) cand am chef si timp si cand omul nu iti ia toata mana si poti intui ( fara pretentii de maxima certitudine, desigur) ca ii sfaraie buza si nu are alte posibilitati.
Poate ati primit si voi mesaje pe mp de genul "disperare", sau "Bula a facut si a dres" sau "idiotul de judecator mi-a facut cutare"...
Nu am raspuns la aceste mesaje niciodata, dupa cum nici unor astel de oameni, care se scalda in bani, nu am a le arata decat obrazul.
Iar omul asta pare sa fie din aceasta ultima categorie si uite asa am tinut si eu sa apas pe ideea pe care a exprimat-o Mariusms, ca poate de data asta intelege.
Ar fi bine sa inteleaga...
Nu el in mod special, nu am nimic cu omul, ci toata aceasta categorie de oameni ar fi nemaipomenit sa intelegea odata ca asa stau lucrurile : trebuie sa platesti pentru sfatul unui bun avocat, mai ales daca iti permiti.
MAI ALES DACA ITI PERMITI !!!
Altfel, nu ma pot gandi decat la hoardele de turisti romani care pleaca in strainatate la hoteluri de 3-4 stele si mananca seara din cumparaturile de la supermarket-uri (fiindca dimineata isi fac sandvisuri de la bufetul suedez, care este inclus in pret).
Cat despre impacarea celor doi : mi-e perfect egal.
Am zis si eu o vorba, ca sa nu tac, ca ma gandeam ca totusi, o fi printre primele neintelegeri in casnicie (daca ala micu -sa-i traiasca!- are doar 9 luni) si sa nu fie asa impetuos (ca mine) de la prima cearta.
Retractez : divorteaza, man, ca cica asa e la moda iar eu nu sint decat un retrograd.
In rest, Denominatus, observ ca ai boala ultimului cuvant.
Eu nu pot sa trec peste acest drept al tau : ti se cuvine prin CPP.
Deci ma retrag de pe acest subiect, scrie tu, poftim, fa-ma terci, ca aici vorba cuiva : nu intra decat cei "addicted" si avocatii care nu prea are procese, fiindca aia care are procese nu are timp...
Si foloseste si mp-urile pentru mesajele cu tenta personala pe care tii sa le transmiti (chiar daca ti le permit, ai zis bine).
Nu de alta, dar se duce de rapa toata discutia profi...