Interceptari telefonice

Discutii privind procedura penala
Kihgri

Re: Interceptari telefonice

Post by Kihgri » 22 Apr 2006, 18:36

Kihgri wrote: Apare clar faptul ca procurorul s-a sesizat din oficiu cu noua infractiune- Y, despre care a aflat cu ocazia cercetarilor facute in cauza X.

Ma intreb insa daca ascultarea telefoanelor poate fi folosita ca mijloc de proba pentru a dovedi fapta Y
Lawprofile : totusi sa nu facem confuzie intre posibilitatea organului de a se sesiza din orice sursa si folosirea acelei surse ca si proba.
ihim...ma gandesc ,ma gandesc...

Kihgri

Post by Kihgri » 22 Apr 2006, 18:46

bog28 wrote:kihgri, eu n-am inteles raspunsul tau :?: 8O
lawprofile a sintetizat bine intr-o fraza mai sus
posibilitatea organului de a se sesiza din orice sursa si folosirea acelei surse ca si proba.

medeea

Post by medeea » 23 Apr 2006, 04:50

"din orice sursa" care nu contravine legii, se intelege. altfel....

kihgri e ok, n-am pus la indoiala cunostintele tale despre probe. vroiam doar sa subliniez ca politia nu si-a facut jobul, iar ca norma de control i-as aplica una foarte severa pentru ca e foarte grava pasivitatea ei.

dan stiti ce, eu propun sa trimitem toti cate un mic denunt pe la politie si parchet asa de fun. ce ziceti? tipii astia "pun" un mic micro pe la telefon si gata jobul! timpul trece, leafa merge, parca asa suna nu? poate mai descopera o infractiune ceva, vreun adulter etc :lol:

scuze ca-s malitioasa, dar... nu ma pot abtine.
din curiozitate intreb, se mai foloseste metoda batutului cu saci de nisip ca sa nu lase urme? de fapt se mai foloseste metoda batutului ca "tehnica" de interogare?
si mai e in vigoare prevederea aia din Codul de procedura care interzice contactul avocatului cu detinutul ?

inca o data imi cer scuze pentru ca-s ironica, dar sunt lucruri care cam scartaie si scartaie rau.
oricum, poate nu-i treaba mea....

Generalul

Post by Generalul » 23 Apr 2006, 16:25

scuza-ma Medeea ca sunt si eu malitios. Dar daca nu stii ce prevede Codul de procedura penala, ce cauti pe sectiunea asta? Asta asa ca fun. 8O

medeea

Post by medeea » 23 Apr 2006, 18:33

buna intrebare!

pentru ca mi-a placut dreptul si as vrea in limita timpului avut la dispozitie sa mentin contactul cu comunitatea juridica romaneasca.

Kihgri

Post by Kihgri » 23 Apr 2006, 20:32

medeea wrote:scuze ca-s malitioasa, dar... nu ma pot abtine.
din curiozitate intreb, se mai foloseste metoda batutului cu saci de nisip ca sa nu lase urme? de fapt se mai foloseste metoda batutului ca "tehnica" de interogare?
si mai e in vigoare prevederea aia din Codul de procedura care interzice contactul avocatului cu detinutul ?
.
nu mai este in vigoare
cat priveste metodele mai putin ortodxe de are vb , probabil se mai practica izolat... :?
mentalitatea si metodele s-au mai schimbat totusi, in bine :-|

medeea

Post by medeea » 24 Apr 2006, 00:07

ceea ce este un lucru bun.

imi amintesc ca in vara lui 2001 maestra mea a fost angajata de parintii unui baiat acuzat de o crima in jud constanta. hai sa mergem la constanta sa vedem ce-i cu baiatul asta si cam ce contine dosarul.
sorry! dispozitia cu 5 zile....dar procurorul nu-i de acord sa luam contact cu acuzatul si nici nu ne lasa sa ne uitam pe dosar. prefera sa ne spuna el ce piese contine, rasfoindu-l pe sub nasul nostru...

Generalul

Post by Generalul » 24 Apr 2006, 17:58

Aici intervine, cred, profesionismul si respectul fata de actul de justitie al procurorului sau politistului. Cazurile izolate nu pot fi generalizate.

danamay

Post by danamay » 30 May 2006, 17:26

SE POT INTERCEPTA CONVORBIRI INTRE PARTI ???? ADICA : DE EX: PARTEA VATAMATA INREGISTREAZA PE INVINUIT PENTRU A-SI PREGATI SI ADMINISTRA MAI MULTE PROBE ........SI IN ACEST CAZ TREBUIE INCUVIINTARE PENTRU INREGISTRARE CONVORBIRI ...INTRE PARTI ??VA ROG ....IMI RASPUNDE-TI ......

Post Reply