Cum definim faptuitorul?

Discutii privind procedura penala
excalibur

Post by excalibur » 25 Nov 2005, 15:48

Citez din Horararea Bursuc c. Romaniei, pentru a arata care este momentul in care o persoana trebuie sa beneficieze de garantii pentru desfasurarea echitabila a procedurii:

"113. Guvernul sustine ca momentul inceperii procedurii penale impotriva reclamantului este 27 februarie 1998, data la care a fost inceputa urmarirea penala impotriva acestuia, dupa ce Parchetul Militar Bacau a pronuntat neinceperea urmaririi penale cu privire la politistii acuzati de rele tratamente.
......
115. Curtea reaminteste ca, in materie penala, "termenul rezonabil" prevazut de art. 6 alin. 1 mentionat mai sus incepe din momentul la care o persoana este "pusa sub acuzare". Acesta poate fi un moment anterior sesizarii instantei, in special acela al arestarii, inceperii urmaririi penale sau al cercetarilor. "Punerea sub acuzare" in sensul art. 6 alin. 1 din Conventie poate fi definita, prin urmare, ca fiind "comunicarea oficiala, din partea autoritatii competente, a invinuirii de a fi savarsit o infractiune", idee care corespunde si notiunii de "consecinte importante asupra situatiei" persoanei suspecte (a se vedea Hotararea Reinhardt si Slimane-Kaid impotriva Frantei din 31 martie 1998, Recueil 1998-II, pag. 660, - 93). "

krisstina

Post by krisstina » 25 Nov 2005, 16:21

Pai si nu este vorba de momentul cand persoana devine invinuit?

wittmann

Post by wittmann » 25 Nov 2005, 16:48

Krisstina, stiu ca esti suparata, dar totusi nu se poate reveni la pictura lui Boticelli?
Am scris bine Boticelli? :oops:

comisar

Post by comisar » 25 Nov 2005, 18:15

Krisstina o sa ai probleme cu titularul de drept al avatarului care trebuie informat si in acelasi timp cred ne duci si in eroare.
Excalibur: S-a ales praful de faptuitorul nostru l-ai invirtit pe toate fetele si nici tu numai stii ce este un faptuitor.Ia sa vii pana la mine sa-ti prezint un faptuitor in carne si oase si nu ma mai ameti cu teoriile ...........bursucului.

krisstina

Post by krisstina » 25 Nov 2005, 22:05

wittmann wrote:Krisstina, stiu ca esti suparata, dar totusi nu se poate reveni la pictura lui Boticelli?
Am scris bine Boticelli? :oops:
Wittmann, mersi de intrebare si nu te mai rusina asa.
O sa-mi revin pana la urma.

Comisare, nu ai vazut ce mi-a facut el mie titularul asta de drept.

Ce l-o fi apucat sa-mi studieze avatarul?

mariusms

Post by mariusms » 25 Nov 2005, 23:34

Krisstina, fara suparare, dar voi "victimele" sunteti de vina. Cu afirmatii gen "am nevoie de tine" sau "el nu greseste niciodata" sau "este profesorul nostru" ......... omul a crezut ca asa va place sa fiti "tratati".
Oricum, ai fost tare simpatica sa-ti pui acest avatar. Mai ramane ca Dricarutzu sa-si puna avatarul tau.
Parerea mea. :grin:

PS Dricarutzu, vezi ca mai ai scame, dar nu pot sa te periez. :mrgreen:

excalibur

Post by excalibur » 26 Nov 2005, 10:01

comisar wrote:Excalibur: S-a ales praful de faptuitorul nostru l-ai invirtit pe toate fetele si nici tu numai stii ce este un faptuitor.Ia sa vii pana la mine sa-ti prezint un faptuitor in carne si oase si nu ma mai ameti cu teoriile ...........bursucului.
Ai dreptate, de cand tot citesc hotarari CEDO si interpretari de prin reviste, nu mai stiu nici lucrurile de baza. :oops:
Totusi, cer ajutorul celor cu mintea mai limpede sa-mi spuna daca putem vorbi despre faptuitor si nu despre invinuit in faza cercetarilor?

excalibur

Post by excalibur » 26 Nov 2005, 11:15

Luciann wrote:Cam asa e Wittman, dar e o chestiune doar de terminologie. Legea il numeste "faptuitor" pe cel care, riguros vorbind, este doar suspect. Mai corecte apar notiunile de "invinuit" sau "inculpat", dar nu vad o problema in faptul ca "faptuitor" in lege poate sa insemne ceva diferit de vorbirea curenta. e doar o conventie.
Si cand o persoana nu este nici invinuit si nici inculpat, dar exista indicii ca a savarsit o fapta prevazuta de legea penala, nu trebuie sa-l numesti cumva?
Crezi ca in "lege" faptuitorul este numai invinuitul sau inculpatul?
Nu ramane o zona neacoperita de notiunile astea doua?

dricaru

Post by dricaru » 27 Nov 2005, 10:36

Comisare...am citit si al 2-lea raspuns al tau in care ai incercat sa transezi problema cu o trimitere la practica.
Nu pot decit sa fiu in totalitate de acord cu spusele tale.

Observatiile cu spetza Bursuc (in care ag guv s-a aparat penibil si ar tb sa plateasca el daunele la care a fost obligat statul si apoi sa-si dea demisia) nu au legat cu intrebarea initiala.

Krisstina... schimba-ti avatarul.
Ma induci in eroare chiar si pe mine. Sau vrei sa-ti arogi carisma mea???
Pune-ti inapoi avataru cu pictura aia cu duduca de la pansion. Angelico...
Oricum, avind in vedere ca ai declarat ca esti nasolutza si imposibila(asa ai scris in mes de raspuns la atacul meu fin si elegant) tb sa recunosc ca ti s-ar potrivi si acest avatar. Dar mai bine gaseste altul. Ex...ia unul din desenele Manga! :floare: :pig:

krisstina

Post by krisstina » 27 Nov 2005, 10:49

:cafea:

Tu, cel ce-ti etalezi un caracter sumbru si vrei sa sochezi cu orice pret, m-ai prins, habar n-am cine-i Manga asta, nu m-au invatat la pension, zi-mi si mie.

Voiam sa ma fac ca te ignor, dar mai bine te invit la o cafea. Hai ca-mi schimb avatarul.

wittmann

Post by wittmann » 27 Nov 2005, 10:50

Luciann wrote:Cam asa e Wittman, dar e o chestiune doar de terminologie. Legea il numeste "faptuitor" pe cel care, riguros vorbind, este doar suspect.
Problema e ca nu-l numeste in nici un fel.

dricaru

Post by dricaru » 27 Nov 2005, 10:59

St niste desene animate f violente dar mishto, in care duducile mai apar si dezbracate citeodata si destul de des in lenjeria intima! :evil:

minodora

Post by minodora » 27 Nov 2005, 11:03

Desene japoneze - Manga.

krisstina

Post by krisstina » 27 Nov 2005, 13:02

dricaru wrote:Oricum, avind in vedere ca ai declarat ca esti nasolutza si imposibila(asa ai scris in mes de raspuns la atacul meu fin si elegant) tb sa recunosc ca ti s-ar potrivi si acest avatar. Dar mai bine gaseste altul. Ex...ia unul din desenele Manga! :floare: :pig:
Aoleu, Driq, de unde ai dedus ca am declarat asa ceva? Am spus ca sunt super si numai un :pig: nu ar vedea asta. Sa nu te simti vizat, cumva, stiu ca faci parte din simpatizantii mei. :cafea: :evil: :evil: :evil: :skul: :skul: :skul: mrrrrr :-x :-x :-x

PS Zi-ne cand e ziua ta, sa-ti trimita Nicuvar niste bebeluse, am vazut ca-ti plac.

Post Reply