Furt sau talharie ?

Discutii privind Dreptul Penal
dricaru

Post by dricaru » 18 Aug 2005, 17:41

Fara discutzie...e tilharie
In rest, numai de bine. Si ador povestioarele cu furtul...ma amuza. :-x

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 18 Aug 2005, 17:43

dricaru wrote:Fara discutzie...e tilharie
tocmai, ca exista discutii!!! :)

dricaru

Post by dricaru » 18 Aug 2005, 17:46

In practica nu exista nici o discutie, la nici o instanta, de orice nivel.
Singurele discutii st deschise de avocatii care incearca sa creeze clientilor o situatie mai buna.
Si nu st acceptate de practica(si asta pe drept cuvint) :-x

student_com

Post by student_com » 18 Aug 2005, 17:55

Sansiro , te contrazici putzin . Dupa ce afirmi ca "Elementul determinant la talharie este o constrangere" tot tu consideri ca nu va fi talharie desi elementul determinant , constarngerea exista in cazul relatat de tine."insa daca nu va apuca sa se opuna la actiunea mea sau nu va avea curajul sa o faca din cauza amenintarii mele, nu pote fi vorba de talharie"
Iar "fara discutzie " nu e un argument Dricaru. Lumineazanne.

student_com

Post by student_com » 18 Aug 2005, 17:58

Pe drept cuvant afirma si penalistii de la Bucuresti , de scriu carti . Pe cine sa credem :?:

dricaru

Post by dricaru » 18 Aug 2005, 18:02

Plz nu mi-o lua in nume de rau, dar la chestiuni teoretice raspund doar la obiect.
Daca vreo pers obisnuita, care nu era jurist, avea o astfel de problema ii explicam pe indelete. Nu e cazul de fata.

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 18 Aug 2005, 18:05

in cartea pe care mi-o recomandai la un alt subiect, respectiv Loghin, scrie ca e furt 8)

student_com

Post by student_com » 18 Aug 2005, 18:05

De ce sa fie talharie daca eu , profitand de neatentzia fetei, pe la spate, pe la spate (vorba poetului ) ii smulg lantzisorul de la gat fara sa simta mare lucru? Cred ca e echivalent cu smulsul din mana , caci nici nu o amenintz nici nuni fac alt rau decat paguba patrimoniala. Undeni talharia aci ??

dricaru

Post by dricaru » 18 Aug 2005, 18:09

Hihhihihihh:)))
E tilharie Roxaniko. Nu lua si tu tot ce scrie prin carti de bun...:P

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 18 Aug 2005, 18:21

dricaru wrote:Hihhihihihh:)))
E tilharie Roxaniko. Nu lua si tu tot ce scrie prin carti de bun...:P
noi ne-am spus parerile "umile", am scris "tampenii" ,totusi nici tu nu ne-ai luminat catusi de putin. crezi ca daca spui "e talharie" eu o sa iau de bun ceea ce ai zis tu? :-P

student_com

Post by student_com » 18 Aug 2005, 18:30

"Roxaniko", daca Dricaru zice cani talharie ... astani ! Ce tot comentezi ? Si ma rog , cineni Loghin asta de tzia sucit mintzile ? :grin:

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 19 Aug 2005, 13:14

eu ma mai gandesc la un aspect oarecum umanitar. poate fi bagat in aceeasi oala cel care smulge lantisorul de la gat cu cel care loveste victima cu pumn, picior, diferite obiecte pentru a-l deposeda de un anumit bun?

am mai intrebat insa niste avocati si un judecator si mi-au spus..talharie. :roll:

virtual

Post by virtual » 19 Aug 2005, 14:47

Roxana, de aceea exista art. 72 C. pen.... sa faca diferenta in cazul descris de tine.

sansiro

Post by sansiro » 19 Aug 2005, 15:28

Pai normal. Cum indrazniti sa credeti ce scrie in carti cand Stimabilul Dricar spune explicit exact contrariul. Nu va e rusine? In plus de asta, cum de aveti tupeul nemasurat si nerusinarea de proportii epice sa criticati o practica judiciara a carui caracter sacrosant si intangibil este dincolo de orice controversa ridicata de umili muritorii, indiferent cate doctorate sau alte asemenea lucruri insignifiante au dobandit in stersa lor existenta?
Haidade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pt. student_com:
Cred ca din greseala nu ai observat dubla negatie din formularea mea, ce-i drept, cum nu se poate mai alambicata. Ideea era aceeasi: nu exista constrangere (relatie de la mijloc la scop) intre cele doua actiuni, nu exista talharie.
Numai bine

mariuca

Post by mariuca » 19 Aug 2005, 21:19

mai pana una alta io zic sa dati cu banu sa vedeti ce pica ....... :lol: :lol:

Post Reply