prestari servicii consultanta juridica.

Discutii privind litigiile de munca
norocel

Post by norocel » 08 May 2005, 06:56

fanna wrote:Norocel, asta e ideea, societatile ce ofera consultanta juridica, trebuie sa aiba obiect unic de activitate, si atunci cm sa mai aiba si obiecte de actvitate precum curatenia, secretariatul....deci...ceva nu e in regula.
1. Iti multumesc fanna, asa cred si eu si de asta am intrebat.
2. Firma despre care vorbesc eu, nu are in obiectul de activitate, multe dintre activitatile pe care le presteaza.
3. Ma intreb insa daca nu cumva, contractul prin care se pune la dispozitia firmei "beneficiare" un angajat al firmei "prestatoare", angajat special in acest sens, nu reprezinta in realitate o activiate care sa poata fi prestata numai de agentii de munca temporara.
4. Daca acesti agenti nu pot fi infiintati inca, sunt totusi legale contractele incheiate?

norocel

Post by norocel » 08 May 2005, 06:59

liviu70 wrote:este foarte grav si ilegal.
RC nu este ICCJ.
sa faci comert cu consultatii juridice!
....................................................
cat priveste juristii cu societati comerciale...e de ras sa vinzi la taraba si sa dai consultatii s.a.
,
Liviu70, in timp ce tu "razi", altii isi infiinteaza astfel de societati si castiga bani.
Sa stii ca nu-i deranjeaza faptul ca tu razi. :-P

sofia

Post by sofia » 08 May 2005, 09:11

Norocel wrote:Sa stii ca nu-i deranjeaza faptul ca tu razi. :-P
Dimpotriva, cu cat mai putine astfel de societati, cu atat mai bine pentru cei isteti, care deja le-au infiintat si le si aduc bani!

liviu70

Post by liviu70 » 08 May 2005, 17:36

trepadusii raman cu trepadusii.

dinubocos

Post by dinubocos » 08 May 2005, 19:34

Contractul in sine este legal,mai putin partea de consultanta juridica unde cam incalca niscaiva prevederi din legea avocatilor.
Problema apare in partea a doua - modul in care prestatorul isi executa obligatiile. Intrebarea mea este cu ce societate incheie cim persoanele in cauaz - contabil, jurist etc - cu prestatorul sau cu beneficiarul?

liviu70

Post by liviu70 » 08 May 2005, 20:36

dinubocos, el arunca numai soparle sa vada reactia "fraierilor" de pe forum asa cum ii crede el , neconfruntandu-se cu nici o problema existentiala luand totul in ras.

serafim

Post by serafim » 22 May 2005, 14:25

:lol: parerea mea :lol:
:grin: Exista multe societati cu obiect unic de activitate CAEN 7411 dar infiintate de catre Cj. Pentru a-ti infiinta o astfel de S.C. la ORC trebuie sa faci dovada:
-studiilor juridice cu diploma de licenta;
-inscrierea in CCJ - cu legitimatia vizata la zi;
-acordul colegiului teritorial in acest sens - se elibereaza initial o adeverinta ca intrunesti conditiile ( trebuie sa ai vechime min.5 ani pt. a-ti deschide S.C.-S.R.L.) iar ulterior o decizie de catre CCJ prin care primesti codul unic de inregistrare al S.P. pe lista Societatilor profesionale din cadrul colegiului.
- astfel firmele care pe langa consultanta juridica ofera si alte servicii sunt ilegale incalca atat L.avocatului cat si L juristului.

In cazul in care am o astyfel de firma eu nu pot "imprumuta/inchiria " consilierii mei juridici pentru a presta firmei Y, ci inchei un contract de consultanta juridica, de prestatie juridica sau de reprezentare juridica cu firma Y stabilind ( prin nota interna ) care dintre juristii angajati cu C.I.M. al firmei mele va raspunde de desfasurarea contractului cu firma Y. Parerea mea. :twisted:

Serafim

botexe

Post by botexe » 23 May 2005, 14:39

contractul prin care se pune la dispozitia firmei "beneficiare" un angajat al firmei "prestatoare", angajat special in acest sens, reprezinta in realitate o activiate care sa poata fi prestata numai de agentii de munca temporara

aliosha

Post by aliosha » 23 May 2005, 21:38

Va redau mai jos franturi din raspunsul Ministerului de Justitie la memoriul Federatiei Pro Jure Romania

"Statutul profesiei de consilier juridic a fost publicat in Monitorul
Oficial al Romaniei, Partea I, fara respectarea dispozitiilor Legii
nr.202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei,
care prevede, la art.5 lit.J, ca "In Partea I se publica urmatoarele
categorii de acte: actele normative adoptate de persoane juridice -
aletele decat autoritatile publice - care au fost abilitate prin
lege sa asigure executarea unor legi". Or, Congresul Extraordinar al
Colegiilor Consilierilor Juridici este un organ neprevazut de legea
nr.514/2003, care nu a fost abilitat sa asigure punerea in aplicare
a acestora; mai mult, acest Congres extraordinar nu este reglementat
nici de statut;

Mai mult, art.21 din Statut permite consilierilor juridici sa
constituie societati profesionale, in baza Legii nr.31/1990 privind
societatile comerciale, republicata, care sa aiba ca obiect de
activitate exclusiv acordarea consultantei si reprezentarii
juridice, inclusiv in instanta. Consideram ca o astfel de prevedere
depaseste atat cadrul legal instituit prin Legea nr.514/2003, cat si
cel consacrat prin Legea nr.51/1995 privind organizarea si
exercitarea profesiei de avocat, reprezentand o modalitate de
eludare a dispozitiilor legale privind acordarea asistentei juridice
in Romania. In plus, societatea profesionala nu este reglementata de
Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale."

Ma intreb daca toate aceste semnale au vreun efect pentru cei care isi spun slujitori ai legii si nnau ezitat sa isi infiinteze astfel de societati "comerciale"

Burky

mai citeste aliosha

Post by Burky » 29 Oct 2005, 22:00

au am o astfel de scietate si nu vad care e problema. mai mult intr-o interpelare in Parlament anul acesta (am sa caut data) ministra Macovei a raspuns unui deputat ca aceste societati iau fiinta in baza L31/90. La nivel national exista inclusiv decizii finale de la diferite curti de apel care atesta valabilitatea acestor societati. Cj lor intra in toate instantele si nu au probleme. Ele lucreaza doar cu persoane juridice si seamana poate putin cu (,) contabilii care tin la mai multe societati.
Asa ca mai informeaza-te si nu mai jigni fara sa stii de ce.

Post Reply