Sporul de stres 50% din brut - acum fara actiune in justitie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
sheeba

Post by sheeba » 10 Mar 2009, 23:04

Subscriu la cele scrise in ultimul mesaj de Ignite cu caps. A atins niste puncte esentiale si stimabililor (aviz celor abia intrati la INM )... la o analiza cu propria persoana daca aveti timp si curaj sa priviti si-n interiorul vostru... sunt convinsa ca in proportii mari sunteti de acord cu ceea ce s-a tot scris aici in ultimele zile destul de intens , dar pentru asta trebuie ceva tarie de caracter... !!!

Ma refer in primul rand la pregatirea unora care reusesc sa treaca de acest examen, pentru ca tendinta este certa...exista persoane care au o memorie foarte buna si reusesc sa treaca de acel examen dar nu au calitatile esentiale pentru practicarea unei profesii care presupune un anumit nivel, sa zicem de elita...dar avand in vedere perioada "de criza" prin care trece tara asta de ceva ani... notiunea de "elita" e deja utopie...! Iar cealalta categorie sunt aceia de care intr-adevar justitia are nevoie...dar ei sunt din ce in ce mai rari...insa tot speram la mai bine!

Eu intreb doar atat: Vi se pare normal ca la un seminar de Cedo cu Selegean cand s-a cerut ca pt urmatorul seminar sa se pregateasca X decizie cu precizarea de a motiva personal solutia pronuntata de Curte o stimabila colega sa se ridice indignata si sa spuna: " Ma scuzati..dar ce suntem noi? Judecatori? Cum putem noi motiva asa ceva din moment ce habar nu avem cum judeca Curtea...! " Profesorul foarte indignat a raspus sec " Domnisoara trebuie sa aveti o parere si in functie de ea sa sustineti motivare altfel locul dumneavoastra nu este aici" !!! Sa povestesc mai multe...? nu are sens...cei care au trecut prin acea insitutie de formare stiu ce fel de colegi au... totul suporta nuante...iar certurile de aici sunt inutile...consum de energie...!!! pentru ca oricum ritmul e deja impus!
O seara linistita!

KKK

Post by KKK » 11 Mar 2009, 14:02

de acord, principiile expuse de Ignite sunt calauzitoare si esentiale in profesia de magistrat.

de asemenea, ele ar trebui sa fie in celelalte profesii juridice, poate nu intr-o asemenea masura dar e nevoie. ar trebui aratati cu degetul si ceilalti.

PS: nu mi s-a parut ca Giovanni a sfidat sau a incercat sa impuna respect cuiva prin asta, cu atat mai mult cu cat auditorii nu beneficiaza de acele sporuri, ci numai cei ce intra direct pe post.

PS2: viata din Bucuresti e grea atunci cand vii din provincie si stai in Bucuresti cu chirie. e o reactie normala sa te gandesti si la bani, mai ales atunci cand nu ai nici cat sa-ti duci traiul de zi cu zi.
dupa cate stiu de la unele cunostinte, nu ajunge bursa primita de la INM decat pentru chirie si intretinere (gaz, caldura, curent etc). in rest, ........

giovanni

Post by giovanni » 11 Mar 2009, 20:23

Mai, ce sa zic... ideea e ca acum se vor da, incepand cu urmatorul salariu, din aprilie. E un drept castigat care, desi greu se pierde, imi vine aproape imposibil sa cred ca va ramane in picioare si in a doua jumatate a lui 2010 cand teoretic eu unul, ca tot reprezint izvorul relelor pe aici, as putea beneficia de el. Sunt multi bani la mijloc, care vor goli suficient visteria statului, si asa saraca. Om trai si om vedea.
In ce priveste afirmatia de a ma intalni cu Ignite pe pozitii cu interese contrarii, era evident ca nu de pe fotoliul de judecator s-ar putea intampla una ca asta, cel putin si ipotetic. Niciodata nu mi-am dorit sa fiu juden pentru ca nu imi place. Nu ma caracterizeaza sa intru saptamanal in sedinta si sa incep sa audiez zeci de martori cu portile deschise, iar apoi sa ma retrag pentru deliberare. Munca de procuror o vad mult mai dinamica, iar viata la parchet ti-o poti face mult mai interesanta. Doar sa iti placa ceea ce faci. Iar ca procuror de sedinta... chiar mi-ar face placere sa intru din cand in cand in sala, sa dezbatem cauza in contradictoriu cu partile. Seamana aici cu avocatura - ma rog, procurorul e un fel de avocat al societatii, al statului - avocatura care mie mi-a fost atat de draga. Ar fi, cum sa spun, ca o nostalgie a vechilor vremuri.
Nu m-ar mira sa apara acum amicul meu si sa spuna: cum, tu ai intra in sedinta din nostalgie?

KKK

Post by KKK » 12 Mar 2009, 13:56

Giovanni, stii ca procurorul e inamicul nr.1 declarat al avocatilor, nu?
Pe locul nr.2 se afla judele.

Ia zi, in ce judet vrei sa mergi dupa aceea? Poate facem niste combinatii ... :mrgreen:

jojo

Post by jojo » 12 Mar 2009, 17:29

O tot dai-nainte, Giovanni, cu oaia neagra, cum ca ai fi regele tuturor relelor, fara sa fie cazul. Si dc ai fi? extraordinar, ce-i ?

In fine, nu asta este problema mea. Observ ca multi intervenienti subscriu discursului elitist formulat de catre Ignite.
Desi inteleg intocmai ce vrea sa zica, ba eu nu ma raliez deloc, dimpotriva, acum ca niciodata :-P , imbratisez teoria simpla, seaca, tehnica a kingai. Adica, dupa munca si rasplata combinata cu ai gresit, pai plateste. Ca lacatusu’. Ai strunjit o piesa naspa ? plateste. Mai multe piese naspa ? Du-te draku la sapa, vina altul, profesionist. Nu neaparat cand ne amendeaza europenii, fiindca acolo vina se cam imparte la 2, nici legiuitorul nu-i fara de interese si pacate, in special cand sanctiunea e pe proprietate.
Dupa cum spuneam, filozofia level 20 a lui ignite, nu are aplicabilitate in speta, poate intr-o alta tara, o alta vara, cu gazonul tuns nemteste, unde soldatul lupta pana la capat alturi de al cu care a considerat de cuviinta sa se alieze, iar urmasii nu au fost nicicand indoctrinati ca intoarcerea armelor e un lucru bun.
Hai, ca o iau razna, ce vreau, de fapt, sa spun ? Ca vreau solutii, vreau efecte imediate, vreau acum, incepand de ieri o schimbare iar daca remediu sta in bani, atunci sa le dea bani, muuuulti bani.
Vreau ca judecatorul (aviz stagiarilor coborati de la inm) sa dea buna dimineata, fiindca pe la noi asa se face si nu e greu, vreau sa nu vina de acasa cu solutia gata data, sa nu admita/respinga actiunea fara NICIO proba in dosar, sa nu judece cauza in functie de avocat, vreau sa nu-si manifeste (atat de) evident fuyiunea afectiva, pe nume spus- cardasia- cu acesta, vreau sa lase cauza la a 4-a strigare daca e nevoie, sa n-o ia fara avocat atunci cand exista imputernicire la dosar. Sa inteleaga, ca asta, avocatul, lipseste nu pentru ca bea cafele pe holurile instantei, ci poate mai are 3 cauze in 5 sali sau la o instanta din alta localitate.
In paranteza, mai-nainte ca un idiot sa ma-ntrebe cat pot fi de frustrata ori dc mi-e acra viata, sa se gandeasca ca pentru astfel de tampenii, eu ori alt coleg de-al meu mai incaseaza un onorar in recurs iar marii formatori de la inm sa afle, ca nu avocatul e DISPERAT cand scrie cu caps lock (de pilda plangere la cedo), ci omul acela nenorocit, care nu-si gaseste dreptatea, libertatea si ce-o mai fi cautand in propria tara.
Ce mai vreau ? Vreau, ca instanta sa nu respinga cererile de ajutor public judiciar pe simplu motiv ca sunt…nu veti crede! imorale, fiindca de aia e ordonanta data sa permita accesul liber la justitie oricarui napastuit, vreau sa nu stabileasca taxele de timbru dupa bunul lor plac ci dupa lege, care exista si e clara, sa nu imi tina seminarii in sala sugerandu-mi pe un ton superioratotstiutoratotputernic, precizarea actiunii introductive avand ca obiect partaj cu o vanzare cumparare la un pret modic…(faceti cruci ?), doar pt a fi posibila taxarea actiunii parca in buzunare direct s-ar vira cv taxelor judiciare. A, vointa partilor e alta...nu-i bai.
Vreau sa nu respinga plangerile contraventionale formulate impotriva pv incheiate de inspectorii garzii financiare, itm sau alte organe ale statului in ciuda a cel putin 2 nulitati absolute, doar pt ca bugetul e sarac si exista dispozitii de undeva din ceruri in acest sens, sa asculte martorii cu tact, cu rabdare, fara sa-i timoreze, consemnand mot a mot ce declara…
Sper ca intelegeti, sper ca citeste din greseala si vreun magistrat postarea asta, se vrea de fapt a fi un MESAJ CATRE JUDECATORI.
Cam din astea vreau eu ; lucruri simple, elementare chiar, socotesc ca nu e mult, vedeti bine sunt modesta, n-am pretentii elitiste( fiindca nu avem elita) si, nici nu vreau sa munceasca nimeni moca. Dar nici de munca mea sa nu isi bata joc nimeni iar in caz ca o face, pai sa raspunza frate ! Disciplinar, material, penal, nu ma intereseaza in ce mod, dar sa raspunda, da ? veti zice ca generalizez. Sa stiti ca nu, nu eu generalizez, asta se intampla in general si cine e in sistem stie despre ce vorbesc,
n-am inventat nimic din ceea ce am postat, scriu din realitatea imediata simtita pe pielea mea…si in fiecare zi pierd cate-un pic din mine.

Despre procurori nimic, n-am cerinte, domle faca ce vreau, faca ce pot, ce le cere statu roman…daca instanta functioneaza ok, atunci pt mine ca si cum n-ar fi. Problema e, ca n-am vazut niciun magistrat inrolat la csm, niciun formator de opinie cu sange in instalatie care sa il scuipre fix intre ochi pe basescu cand impune procuror+ judecator= love.
In fine, ia ca am dat drumul la caini, cred ca e cea mai lunga postare de-a mea.. cine are rabdare sa citeasca pana la capat are o bomboana. :-P

KKK

Post by KKK » 12 Mar 2009, 20:48

mancatz-as eu gura ta ... ca adevar graieste!
pe cuvant de onoare ca asta vreau si eu!
cateodata esti prea ironica, cateodata prea sceptica si totusi lasi sa se vada cateodata si din puritatea sufletului tau, desi ai afirmat candva ca nu ai avea asa ceva ... :-P

kinga

Post by kinga » 12 Mar 2009, 20:50

vreau bomboana .. :lol: :lol: :lol:

si pentru ca subscriu si semnez.. vreau un pachet.. :razz:

kinga

Post by kinga » 12 Mar 2009, 21:01

KKK wrote:mancatz-as eu gura ta ... ca adevar graieste!
pe cuvant de onoare ca asta vreau si eu!
cateodata esti prea ironica, cateodata prea sceptica si totusi lasi sa se vada cateodata si din puritatea sufletului tau, desi ai afirmat candva ca nu ai avea asa ceva ... :-P
adicatelea imi furi bomboana?? :-D :-D

jojo.. exemplele ar putea continua.. din pacate...

io. care in ultima vreme am foarte multe litigii comerciale.. ce mai domle.. e criza.. :lol: :lol: :lol: a trebuit sa constat cu stupefactie.. ca desi aveam contract, factura semnata, acceptata bla.. bla..

judele sa motiveze respingerea penalitatilor asa...

este adevarat ca s-au stipulat penalitati, dar creditoarea in mod gresit
( mai sa fie Giovanni ca de aci sentinta era cu bold) a inteles sa calculeze penalitati de la scadenta facturii, ignorand ca dupa fiecare plata partiala se naste un nou termen de scadenta..

nasol e ca judele nu m-a imprumutat macar cu 1 miliard.. sa-i dau asa lunar cate 1 leu.. :lol: :lol:

mda..
vreau instante specializate..
sa stie muncii, comercial civil penal etcccccccccc
vreau... prea multe :lol: :lol:

vulpacris

Post by vulpacris » 12 Mar 2009, 22:03

Kinga, dacă îmi dai adresa, chiar şi post-restant, îţi trimit eu o cutie de bomboane că ai scris pe sufletul meu, aşa cum este el acum după ce mi-a respins acţiunea un judecator, preşedinte de instanţă de recurs, care a luat o mica “pauză” de peste cinci minute în timpul dezbaterilor, despre care a uitat complet, pentru o mică discuţie particulară cu consilierul juridic al instituţiei cu care mă judec, despre cum mai merg treburile, aşa, în general, de parcă erau la cafea, de ne uitam toţi care eram în sală şi nu ne venea să credem ce se întamplă. :( :o 8O
Dar, cel puţin am scăpat de stresul de după, când te întrebi, oare cum o fi dormit astă-noapte, sau cum o să-i trăznească să se pronunţe ?! :grin:
Aşa am ştiut sigur că o să respinga actiunea, cu atât mai mult cu cât a lăsat respectiva instituţie să rămână în proces, deşi chiar consilierul respectiv a cerut acceptarea excepţiei lipsei capacităţii procesuale a instituţiei pe care pretindea că o reprezintă, în februarie 2009, cu delegaţie semnată de fostul preşedinte, deşi instituţia respectivă a fost desfiinţată în mod legal începând cu data de 17 septembrie 2008, fiind “moartă” la data procesului, şi chiar şi la data pronunţării sentinţei recurate. :skul:
Acest judecător a avut impertinenţa chiar să respingă excepţia, deşi “mortul” a recunoscut că este mort de-a binelea, şi că este de acord cu mine să iasă din proces, dar, în acelaşi timp a admis cererea mea de a introduce în cauză “moştenitorul” mortului, aşa că s-a dus şi cu zicala “morţii cu morţii, şi vii cu vii” de acuma sunt toţi împreună, că el a pronunţat decizia, în contradictoriu şi cu “mortul”, şi cu “moştenitorul” acestuia, exact aşa după cum a cerut “mortul”, că i-a dat voie să pună şi concluzii pe fond, şi mi-a respins acţiunea fără nici o probă împotriva mea, şi împotriva unui act de expropriere semnat de ceauşescu, prin care se recunoştea dreptul de proprietate al celui expropriat, pe motivul că nu s-a făcut dovada dreptului de proprietate. :aplauze:
Aşa că acum, că nici o speranţă la contestaţia în anulare şi revizuire, CEDO scrie pe mine cu acţiunea asta, şi cine o să plătească oare, cumva judele, nuuuuu, tot noi cei de care îşi bat joc, dar vor spor de stres, că tot nu au nici unul. :razz:
Aşa că spune-mi adresa ca să-ţi trimit o cutie MARE de bobo. :floare:
Mersi. :cafea:

liloo

Post by liloo » 13 Mar 2009, 18:46

Dar despre apelanta decedata, citatata prin afisare la usa instantei, ce ziceti? :-D

kinga

Post by kinga » 13 Mar 2009, 20:49

liloo wrote:Dar despre apelanta decedata, citatata prin afisare la usa instantei, ce ziceti? :-D
1. e grefiera de vina si e eroare de redactare :-P :-P
2. are dreptate Vulpacris.. nu mai e cu mortii cu mortii :mrgreen:

Ok... io una zac sa nu generelizam
Slava Domnului sunt si exceptii.. .. intr-una din zilele astea am avut termen instanta de contencios.( tribunal) . somatia de plata reloaded.. adica ordonanta 119 din 2007..
debitoru cum ii sta bine , contesta debitu.. cu n si n motive aiurea
iar judele scurt..
domle legiutorul a instituit aceasta procedura tocmai pentru a da posibilitatea creditorilor sa recupereze creantele repede..
lasati povestile
la termenul urmator vreau pe hartie..ce factura contestati si de ce??

liniste.. juma din debit achitat ieri si era peste 2 miliarde...lei vechi

din pacate judele se pensioneaza cu 1 aprilie..
si mai am exemple pozitive...drept cam putine... un exemplu pozitiv.. zeci negative...

dar pana cand exista si pozitive.. nu ma fac dansatoare :-D :-D :-D :-D

ci merg inainte.. ca inainte era mai bine :lol: :lol:

ignite

Post by ignite » 14 Mar 2009, 21:32

noi nu suntem stat elitist. SUA sunt. Adica multi, multi prosti+una bucata elita cumparata cu bani.

din cate vad voi criticati nu neaparat prostia, ci neimplicarea.

adica ce fraier nu stie...ca judecatorul nu se uita pe sedinta decat rar...sau nu toti fac asta...ca judecatorul face doar de ochii lumii, nu intra prea tare in problema...adica face in asa fel incat sa i fie bine lui.

Adica sa nu se streseze prea tare la serviciu... fute grefieru...fute avocatu...sau il lasa sa vorbeasca pana oboseste...sa dea o hotararea care sa nu i fie casata de coegii de deasupra...

face asta...nu pentru ca el nu e elitist...ci pentru ca il doare in cur.

pentru ca vrea sa vina la serviciu si sa obtina efect maxim cu efort minim. Adica sa si castige banii ...fara prea mare implicare si fara prea multa munca...pretextul fiind volumul pe care de multe ori el il acumuleaza din cauza propriei puturosenii.

de aia vedeti numai aberatii prin cauzele voastre...nu pentru ca e judele prost...adica nu in primul rand din cauza asta...ci pentru ca el e ca un elev care vine la scoala si se fofileaza cum poate de acele dosare. Deci il doare in cot pe el de oameni, de cauze si de ce mai vreti voi. Dar sa nu te legi de el ... ca te a spart. Pai te pui tu cu nu stiu ce madama...judecatoare de o viata?

Partea proasta e ca si astia tineri...fac exact aceeasi chestie. Adica nu e mare diferenta. Intr adevar vor aplica anumite chestii invatate la INM, dar nu pe toate...vor face a doua strigare...vor da cuvantul in ordinea prevazuta de lege...chestii de genul...dar sa nu aveti impresia ca isi vor amara ficatii prea tare. De ce? pai...uite ca nu sunt foarte seriosi...faza cu banii...faza cu CEDO...COMUNITARUL. Adica ...superficialitate.

iar chestia cu CAPS ...ce invata ei acolo...sunt niste lucruri preluate ca atare din afara...fara raportare la situatia noastra...si sunt predate de niste tinere atlete...care trebuie sa faca si ele un ban...ca de cat sa stea prin instanta...prefera locul caldut de la inm...isi fac un nume...un CV.

IN LOC...sa vada dracu care e realitatea...sa si dea seama ca nu degeaba tipa toti prostii din tara asta. Dar pentru ele e usor...au tocuri de 10...tanjesc mult dupa multa...si tot asa...e misto sa fii profa...

procurorii...sunt niste adevarati jupani...asta le e mentalitatea...suna pizdos PROCUROR...adica: atentie...te ai dar dracu! Pe ei sa nu i pui sa faca rechizitorii...pune i sa dea NUP...ca e mai lejer cu NUP. Ce dracu...oricum...salariul e acelasi...si sa dai NUP e mai ieftin ca timp...pe cand sa faci un rechizitoriu ca lumea...iti ia timp...ceva implicare...administrare de probe...e ceva un pic mai greu. Rechizitoriul...e asa cum e...in instanta se ridica procurorul si vorbeste ca popa in biserica...repede si in barba. Se opune la orice proba...mai ales la expertize...considera ca ce a facut el este suficient ...si nu trebuie decat ca instanta sa faca o simpla readministrare a probelor...si gata...condamnarea a fost servita. Eu nu sunt pentru a scapa inculpatii din puscarii...insa sunt pentru a ti face munca la modul serios. Ca esti mai prost ... mai destept...nu are relevanta cat are in primul rand relevanta implicarea.

Or, daca de cand esti un mic sarpe...iti sticlesc ochii dupa bani..indiferent de chirii (sunt si camine...se inchiriaza si apartamente la comun si nu e asa scump cum cred unii) ... ce sa mai zicem cand ajungi ditamai plavanu de balaur.

uite asa..ajungi la falimente...si sa vezi ce te conversezi cu lichidatorul ...in audiente tinute prin birou...sau nu mai stiu eu pe unde. Tu il numesti pe el...el iti da tie..si uite viata!

sa fim seriosi...totul se vede cu ochiul liber...

legat de celelalte profesii juridice...criticile sunt valabile...adaptate. Tot asa...neimplicare...se fuckereste pisicu. Nu e valabil pentru toata lumea...dar...

bai..da multa vreme a trecut de cand erai avocat!...esti batran frate! Ti a crescut cioc? asculti clasica in loc de vanilla ice? ce vremuri domne!

uite asa...intervine...uitarea...blazarea...cand vine vorba despre orice...

gavril

Post by gavril » 17 Mar 2009, 11:15

imi zise Giovanni ieri sa arunc o privire pe subiect.
observ ca si-a schimbat statutul repede, de la simpatic pentru multi la antipatic majoritatii; singura diferenta, in timp, fiind faptul ca el urmeaza a face parte din sistem.
daca aceleasi afirmatii le-ar fi facut inainte, cand era avocat, sunt sigur ca reactiile nu ar fi fost de asemenea amploare si atat de inversunate.
se poate trage multe concluzii din aceste observatii ... mai mult sau mai putin intemeiate.

parerile expuse asupra relelor sistemului judiciar sunt si ele mai mult sau mai putin veridice. cauza acestor rele nu sta decat in parte asupra oamenilor din sistem. in acest sens recomand a se citi pe indelete interviul d-lui prof. C. Barsan de pe site-ul juridice.ro.
in opinia mea, spusele acestuia sunt pertinente, obiective si acopera o arie diversificata de cauze ce trebuiesc analizate inainte de a "condamna" toti oamenii unui sistem (sau aproape toti).

oana_dan

Post by oana_dan » 17 Mar 2009, 12:29

Bunica mea decedata a fost citata prin afisare la usa instantei aproape un an de zile. Acum, dupa ce s-au administrat toate probele, in contradictoriu cu bunica, ne trezim si ca suntem mostenitori in proces, dar asta e alta poveste. :lol:
Cand am intrebat colegii judecatori de ce admit citarea prin publicitate fara sa-i puna in vedere reclamantului sa formuleze o amarata de adresa la Primaria sau Consiliul dintr-un sat amarat, mi s-a raspuns ca "asa se face" in orasele mici. Iar instanta nu poate inainta adresa asta pt. ca nu are bani de timbre.
Si uite asa, ne trezim divortati, expropriati si evacuati nu pt. ca in cauza s-a produs o grava si sensibila eroare judiciara care necesita o interpretare profunda a normelor dreptului intern comparativ cu cele ale dreptului comunitar, ci pt. ca am invatat ca "noi suntem putere in stat" si "greselile nu sunt ale noastre ci ale sistemului - pentru ca intotdeauna vor fi oameni nemultumiti". Sa nu-mi spui, gavril, ca nu iti sunt familiare vorbele astea pt. ca nu te cred.
Si suntem mult prea importanti sa dispunem o masura insignifianta care i-ar asigura partii dreptul la aparare, pt. ca avem probleme mult mai importante de lamurit.
Ce e mai grav e ca toti vom face la fel, indiferent de ce profesie vom imbratisa. Pt. ca daca esti avocat vrei ca partea cealalta sa nu fie prezenta la termen, daca esti expert vrei sa fii lasat in pace fiindca sunt foarte multe expertize, si tot asa.
Morala,cred, e sa invatam putina smerenie, care inseamna a nu te mai uita atat in curtea vecinului, ci a-ti da sfaturile pe care vrei sa i le dai celuilat, tie insusi.

oana_dan

Post by oana_dan » 17 Mar 2009, 12:50

Vulpacris, mai am o intrebare. La omul despre care vorbesti i-ai facut o plangere, ceva ?
O sesizare din care tu nu castigi nimic pt. ca vei pierde dar totusi ..... ?
Pt. ca daca nu avem avocati incisivi si f. bine pregatiti care sa faca macar publice atfel de "frumuseti" putem sa dormim bine noaptea, stii ?

Post Reply