ridicare masina din loc de parcare interzis

Discutii privind Contenciosul Administrativ
allexx_d

Post by allexx_d » 07 Sep 2009, 15:21

Kinga, nu-mi permit sa pierd timp cu un proces care ar crea un precedent. Ma feresc de procese, ca orice persoana cred, cu atat mai mult de unul inceput de mine, la sfarsitul caruia, in cazul in care as castiga, m-as putea alege cu timp pierdut si stres aiurea, si cu o mica satisfactie...satisfactie care nu echivaleaza timpul pierdut si stresul acumulat, decat daca aceasta consta in taierea mainii cu care s-a furat sau echivalente (inchiderea activitatii firmei, sanctionarea cu o amenda consistenta sau cel putin monitorizarea activitatii firmei pentru a preintampina astfel de evenimente). Acest lucru nu se va intampla, asadar incerc sa evit pe cat posibil ridicarea viitoare si in timpul asta fac demersurile pentru emigrare. Cel putin pentru mine aceasta e alegerea optima. Si nu, nu sunt un patriot, parasesc aceasta tara fara remuscari si nici nu vreau sa ma lupt cu unul pentru care as fi o piedica la fel de mare ca o groapa in fata Q7-lui sau. ;)

vulpacris

Post by vulpacris » 07 Sep 2009, 15:46

allexx_d wrote:in timpul asta fac demersurile pentru emigrare. Cel putin pentru mine aceasta e alegerea optima. Si nu, nu sunt un patriot, parasesc aceasta tara fara remuscari si nici nu vreau sa ma lupt cu unul pentru care as fi o piedica la fel de mare ca o groapa in fata Q7-lui sau. ;)
:aplauze: :aplauze: :aplauze:

Asta este cea mai buna alegere. Sa ramana ei cu ei si sa se mituiasca reciproc.

:cafea:

agenda

Post by agenda » 07 Sep 2009, 21:46

allexx_d wrote:nici nu vreau sa ma lupt cu unul pentru care as fi o piedica la fel de mare ca o groapa in fata Q7-lui sau. ;)
e mai bine ca nu lupti...cu atitudinea asta deja ai pierdut ... inainte de a incepe
atitudinea asta arata de fapt ca ei au castigat ... au reusit sa induca o astfel de gandire ... trist
succes in demersurile de emigrare :razz:

floryxsx

Post by floryxsx » 16 Sep 2009, 12:44

Uitati ce zicea un utilizator in sectiunea comentarii:

Vreau sa va spun ca prin intrarea in vigoare a OUG nr. 195 / 2002, republicata, dispozitiile art. 2 din HG nr 147 / 1992 si anume cele referitoare la dreptul primarilor si imputernicitilor acestora de a constata si sanctiona contraventii privind circulatia pe drumurile publice, au devenit caduce. OUG 195/2002 spune clar ca numai politia poate constata contraventii pivind circulatia pe drumurile publice, insa neexistand nici un act normativ care sa abroge expres HG 147/1992, aceasta produce in continuare efecte juridice. Mai mult decat atat am avut o exceptie de nelegalitate a acestui act normativ, insa instanta a concluzionat ca exceptia este nefondata.
Am scris acest comentariu deoarece mie mi s-a intamplat sa mi se blocheze masina in Brasov in baza unui PV intocmit de un lucrator al firmei de blocari, fara a exista un PV din partea unui agent al politiei rutiere. Am contestat pe motivele de mai sus insa am pierdut din cauza HG 147/1992.
Raman la ideea ca daca nu exista un PV intocmit de un agent de politie se poate face plangere penala pentru furt calificat.
Hai sa auzim de bine !!!

Asta cu privire la crearea unui precedent despre care se vorbea mai sus. Dar se pare ca onorata nu doreste sa se creeze precedent :lol: :mask:

vulpacris

Post by vulpacris » 16 Sep 2009, 14:06

:aplauze: :floare:

Are dreptate autorul articolului.

Pentru ca ai revenit, si pentru ca sa lamurim total aceasta problema si a vedea ce motive invoca scumpii nostri alesi am sapat si eu, dar putin mai adanc decat autorul articolului, am mers la izvoare. :grin:

Nu de alta, dar ca sa vedem ce spun ei si ce articole de lege invoca, precum si care sunt de drept competentele lor acordate prin lege.

Am gasit proiectul de modificare a Hotararii Consiliului Local Craiova pe net, si cum este unul , asa sunt toate, ca se invata unii pe altii. :-D

"HOTĂRÂREA NR. _____
Consiliul Local al Municipiului Craiova, întrunit în şedinţa ordinară din data de 31.01.2007;
Având în vedere raportul nr.3487/2007 al Direcţiei Tehnică, Investiţii şi Gospodărie Comunală prin care se propune modificarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.219/2005 referitoare la aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de ridicare, transport şi depozitare vehicule staţionate neregulamentar;
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobată prin Legea nr.49/2006 şi Hotărârii de Guvern nr.1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr.195/2002;
În temeiul art. 38 alin. 2, lit. c şi art. 46 alin. 2 1 din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, modificată şi completată prin Legea nr.286/2006;

HOTĂRĂŞTE:

Art.1. Se aprobă modificarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.219/2005 referitoare la aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de ridicare, transport şi depozitare vehicule staţionate neregulamentar, după cum urmează:

art.2 – va avea următorul conţinut:
"Operatorul/operatorii care desfăşoară activitatea de blocare/deblocare roţi, precum şi ridicarea şi transportul vehiculelor staţionate neregulamentar pe raza municipiului Craiova, îşi desfăşoară activitatea în baza prevederilor Hotărârii Guvernului nr.147/1992 privind blocarea, ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea autovehiculelor sau remorcilor staţionate neregulamentar pe drumurile publice, cu respectarea Legii nr.49/2006 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi Hotărârii Guvernului nr.1391/2006 de aprobare a Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002."

art.4 va avea următorul conţinut:
"Vehiculele cărora le sunt aplicabile prevederile acestui regulament sunt:
Vehiculele care staţionează în locuri interzise, prevăzute de art.142 din Hotărârea Guvernului nr.1391/2006;
Vehiculele care se află în situaţiile prevăzute la pct.114 din Legea nr.49/2006".

art.26 alin.(1) va avea următorul conţinut:

"Prevederile prezentului regulament se completează cu prevederile Legii nr.49/2006 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi Hotărârii Guvernului nr.1391/2006, de aprobare a Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002; Ordonanţei Guvernului nr.2/2001 privind regimul contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare."

Art.2. Serviciul Administraţie Publică Locală şi Direcţia Tehnică, Investiţii şi Gospodărie Comunală vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

INIŢIATOR,
PRIMAR,
Ec. Antonie SOLOMON

AVIZAT,
SECRETAR,
Nicoleta MIULESCU
"

Deci articolele de lege invocate in fraudare legii, de catre :pig: sunt, art. 142 din HG nr. 1391/2006 si pct 114 din Legea nr. 69/2006, care spun asa:

Art. 142 din H.G. nr. 1391/2006:

"Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
a) în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă”;
[...]
"

Punctul 114 din Legea nr. 49/2006:

"Articolul 117 va avea urmatorul cuprins:
Art. 117. - (1) Imobilizarea unui vehicul se dispune de catre politistul rutier in cazul savarsirii de catre conducatorul acestuia a uneia dintre urmatoarele fapte: [...]
"

acesta fiind mentionat ca temei legal numai pentru blocarea rotilor.

Frauda la lege, si falsul intelectual, ca este facut in acte publice si produce efecte juridice si, ceea ce este mai important, gaura in buzunarul contribuabililor, cetateni de buna credinta, care iau de bune temeiurile legale invocate de autoritati si puse in practica de politisti, este data de faptul ca se mentioneaza:

"ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea autovehiculelor sau remorcilor staţionate neregulamentar pe drumurile publice"

prin creerea unei aparente de drept conform competentelor acordate prin lege, dar, in fapt, competenta acordata de legiuitor prin art. 113 din OUG 195/2002 aprobata prin Legea 69/2007, si cum apare la pct. 123 cu privire la art. 113 din OUG, folosindu-se de similitudinea termenilor folositi in redactarea textului de lege cu cea din textul de hotarare:

art. 113 alin. (1) din OUG 195/2002:

"Consiliile Judeţene, Consiliile locale şi Consiliul general al municipiului Bucureşti au următoarele atribuţiuni:

g) iau măsuri pentru ridicarea şi depozitarea, în spaţii special amenajate, a autovehiculelor, remorcilor, caroseriilor sau subansamblurilor acestora, devenite improprii din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice, abandonate sau părăsite pe domeniul public
"

Deci turma de :pig: :pig: :pig: , alesii nostrii din toata tara, impreuna cu ceilalti :pig: :pig: :pig: , din politia romana, care le acorda tot concursul, prin schimbarea cuvintelor:

devenite improprii din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice, abandonate sau părăsite

care nu prea le conveneau cu:

staţionate neregulamentar

care sunt pe placul lor, au savarsit cat se poate de linistiti asa un mare fals intelectual ca nici nu-ti trecea prin minte, fiind intr-o ditamai Hotararea de Consiliu Local, care, asa cum sutin ei, are caracter de lege, de parca ar fi pe feuda mamiticii lor.

Aroganta lor fara de margini reiese cu claritate din:

«art.26 alin.(1) va avea următorul conţinut:

"Prevederile prezentului regulament se completează cu prevederile Legii nr.49/2006 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi Hotărârii Guvernului nr.1391/2006, de aprobare a Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002; Ordonanţei Guvernului nr.2/2001 privind regimul contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare."
»

Cand in lege scrie clar, dar probabil ca numai pentru categoria mentionata de veronica:

art. 77 alin. (1)din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative:

"La elaborarea proiectelor de hotărâri, ordine sau dispoziţii se va avea în vedere caracterul lor de acte subordonate legii, hotărârilor şi ordonanţelor Guvernului şi altor acte de nivel superior."

si prin alin. (2):

"Reglementările cuprinse în hotărârile consiliilor locale şi ale consiliilor judeţene, precum şi cele cuprinse în ordinele prefecţilor sau în dispoziţiile primarilor nu pot contraveni unor prevederi din acte normative de nivel superior."

Mai clar de atat nu se poate, ca este interzis ca un regulament aprobat printr-un HCL sa se completeze cu prevederile unor legi si hotarari de guvern, de unde reiese chiar si recunoaterea explicita a :pig: :pig: :pig: ca regulamentul lor cuprinde cu totul alte prevederi decat cele din legi si alte acte normative superioare.

Si uite asa, cum prin schimbarea numai a catorva cuvinţele din textul legii, cu cele care iţi convin, creezi si aparenta de legalitate, si te si imbogatesti peste noapte si nici nu trebuie sa alergi sau sa-ti deschizi propria firma, curg banisorii singuri, cum spune Badea "numai din pix". :-D :-D :-D

Last edited by vulpacris on 16 Jan 2010, 19:42, edited 1 time in total.

vulpacris

Post by vulpacris » 16 Sep 2009, 14:42

floryxsx wrote:insa neexistand nici un act normativ care sa abroge expres HG 147/1992, aceasta produce in continuare efecte juridice. Mai mult decat atat am avut o exceptie de nelegalitate a acestui act normativ, insa instanta a concluzionat ca exceptia este nefondata.
Avocat slab pregatit = proces pierdut gratuit. :grin:

Punctul 130 din Legea nr. 49/2006 de aprobarea a OUG nr. 195/2002:

"La articolul 118, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:

Art. 118. - (1) Prezenta ordonanta de urgenta se aplica incepand cu data de 1 februarie 2003. Pe aceeasi data se abroga Decretul nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice, cu modificarile ulterioare, republicat in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 49 din 28 iunie 1984, precum si orice alte dispozitii contrare prezentei ordonante de urgenta
."

Art. 63 alin. (1) din Legea nr. 24/2000:

"În cazuri deosebite, în care la elaborarea şi adoptarea unei reglementări nu a fost posibilă identificarea tuturor normelor contrare, se poate prezuma că acestea au făcut obiectul modificării, completării ori abrogării lor implicite."

ART. 2 din HG nr. 147/1992:
"Constatarea stationarii neregulamentare a autovehiculelor sau remorcilor se efectueaza de ofiterii sau subofiterii de politie, de primari, precum si de imputernicitii consiliului local pe raza caruia s-a petrecut fapta contraventionala, care aplica si sanctiunea, conform prevederilor legale in vigoare. "

ART. 2 din OUG nr. 195/2002 aprobat prin Legea nr. 69/2006:
" Indrumarea, supravegherea si controlul respectarii normelor de circulatie pe drumurile publice se fac de catre politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, care are obligatia sa ia masurile legale in cazul in care constata incalcari ale acestora."

Deci era, si este, abrogata si HG nr. 147/1992, mai explicit nu se poate, pentru ca este abrogata tot cu respectarea aceleiasi legi, pe care nu o prea baga nimeni in seama.

angel

Post by angel » 16 Sep 2009, 15:00

:aplauze: :aplauze: :cafea:

quod erat demonstrandum :fluierat:

floryxsx

Post by floryxsx » 16 Sep 2009, 15:16

Wow ! Inm speechless 8O 8O 8O

razman

Post by razman » 16 Sep 2009, 16:26

Si totusi.....articolul 63 di L 24 contine formula magica ,,se poate prezumann adica nu i ,,se va prezumann(chiar si daca era imerativ, tot un drac, ca onorata i independenta si ...numai independenta),...adica se poate...atunci cand trebuie, atunci cand nu i musai.....nu se poate, fiinca nu se incadreaza la ,,in cazuri deosebitenn.
Zic si io, ca inca i greva.

vulpacris

Post by vulpacris » 16 Sep 2009, 16:53

De ce ma intarati.

Vrei sa fac si demonstratia nelegalitatii si, mai ales neconstitutionalitatii lui, a HG-ului, de la data emiterii lui !?

Este HG 147/1992, deci este din 1992, deci este dupa adoptarea Constitutiei in 1991.

Art. 108 alin. (1) Constitutia Romaniei:

"Guvernul adopta hotarari si ordonante"

si alin. (2):

"Hotararile se emit pentru organizarea executarii legilor".

Iar aici este hotarare integrala asa cum este postata pe http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... ?idt=13263

"HOTARIRE NUMAR: 147 DIN 26/3 /92 privind blocarea, ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea autovehiculelor sau remorcilor stationate neregulamentar pe drumurile publice

EMITENT: GUVERN

APARUT IN MONITORUL OFICIAL 59 DIN 6 /4 /92
Guvernul Romaniei hotaraste:

ART. 1
Autovehiculele sau remorcile stationate neregulamentar pot fi blocate sau ridicate, transportate si depozitate in spatii de parcare fixate de primarii, pina la eliberarea acestora proprietarilor.

ART. 2
Constatarea stationarii neregulamentare a autovehiculelor sau remorcilor se efectueaza de ofiterii sau subofiterii de politie, de primari, precum si de imputernicitii consiliului local pe raza caruia s-a petrecut fapta contraventionala, care aplica si sanctiunea, conform prevederilor legale in vigoare.
Agentii constatatori prevazuti la alin. 1 dispun in scris masurile de blocare sau ridicare a vehiculelor prevazute la art. 1 si asista la aceste operatiuni.

ART. 3
Blocarea, ridicarea, transportul si depozitarea autovehiculelor se efectueaza de unitatile autorizate prin dispozitia primarului.

ART. 4
Unitatile autorizate potrivit art. 3 raspund pentru eventualele avarii cauzate autovehiculelor, in conditiile prevazute de lege.

ART. 5
Deblocarea ori restituirea autovehiculelor sau remorcilor se efectueaza de unitatile autorizate, dupa ce se face dovada achitarii amenzii contraventionale si a taxei speciale stabilite de consiliul local, potrivit legii, precum si a cheltuielilor reprezentind contravaloarea operatiunilor efectuate.
PRIM-MINISTRU THEODOR STOLOJAN Contrasemneaza:
------------------Ministrul de interne, Victor Babiuc Secretari de stat in Departamentul pentru Administratia Publica Locala, Doru Viorel Ursu Teodor Mircea Vaida
"

Daca esti amabil , ca dau si o cafea :cafea: , zi-mi si mie pentru organizarea carei legi a fost data aceasta HG, ca de la mine nu prea se vede care este legea, probabil ca era la vremea respectiva aceeasi prin care acelasi prim-ministru a confiscat toata valuta din conturi, si a stabilit un cur leu- dolar de la 900/1 la doar 300/1, ca sa nu dea nici prea multi lei celor carora le-a luat valuta.

Ori, legea bunului plac a lui Stolo nu cred ca este un temei pentru ca aceasta hotarare sa fie considerata, nici legala si, nici constitutionala, ca nici nu se uscase cerneala bine.

Daca vrei sa gasesti legea in vigoare la acea data, este aceeasi care a fost abrogata prin nominalizarea ei in mod explicit in OUG, deci, si actele subsecvente acesteia, date in organizarea executarii ei, nu pot ramane in vigoare fiind abrogate si acestea, de drept.

:-D Dar stiu ce vrei sa faci, ca de regula, te-ai mai gandit la niste puncte slabe si le-ai dat spre rezolvare si pe astea. :cafea:

Cand ti-au ridicat masina ?! :roll: :-D

razman

Post by razman » 16 Sep 2009, 17:00

:-D :-D :-D

Acuma nu i cazul.
De data asta ..te am vazut foarte linistit si mi am zis..hai sa... ca la uzucapiuni cam bate vantu...deci aci e momentul

Ce numa altii?

:cafea: :cafea:

razman

Post by razman » 16 Sep 2009, 17:10

vulpacris wrote:
...probabil ca era la vremea respectiva aceeasi prin care acelasi prim-ministru a confiscat toata valuta din conturi, si a stabilit un cur leu- dolar de la 900/1 la doar 300/1, ca sa nu dea nici prea multi lei celor carora le-a luat valuta.
:-D :-D si de acelasi autor.....hotararea de guvern care limita si adaosul comercial la 30%, respectiv indiferent prin cate maini trecea marfa, de la producator/importator si pana la comerciantul cu amanuntul adaosul comercial cumulat nu trebuia sa fie mai mult de 30%.

vulpacris

Post by vulpacris » 16 Sep 2009, 17:16

Multumesc, :-P mi-a bagat in faliment, si magazinul, si restaurantul, ca eu si asociatul meu aveam profitul net pe care il imparteam intre noi, cat avea salariul doar un singur angajat al nostru, si in conditiile in care cumparam totul de la producator. :-D

angel

Post by angel » 22 Sep 2009, 10:48

da. cine cauta...gaseste. :grin: :floare:
dar, eu n-am "pricipit"de ce se pune in discutie un HCL Craiova si...competenta o are Tg.Mures?! :roll: ...e drept c-am citit-o mai mult fotografic hotararea, insa asta m-a sesizat...dar poate gresesc...

kinga

Post by kinga » 22 Sep 2009, 10:58

angel wrote:da. cine cauta...gaseste. :grin: :floare:
dar, eu n-am "pricipit"de ce se pune in discutie un HCL Craiova si...competenta o are Tg.Mures?! :roll: ...e drept c-am citit-o mai mult fotografic hotararea, insa asta m-a sesizat...dar poate gresesc...
Targu Mures???? da chiar.. tu ce ai citit???? :x :x

Tribunalul Satu Mare o judecat.. pentru ca- vezi sentinta.. e atasata la sfarsitul articolului - contravenientul are sediul in Satu Mare..

si nu caut.. nu am timp .. primesc zilnic newsletter-u de la avocatnet, reteau legalnet si juridice..

Post Reply