somatie de plata - retinere din salar

Discutii privind litigiile de munca
Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 27 Oct 2008, 16:47

Sper ca ai demisionat numai pentru ca nu iti mai placea acolo si nu din pricina problemelor juridice. Ca nu erau nici mari si nici insurmontabile. :mrgreen: Parerea mea.....
Oricum, iti revine o datorie de onoare: sa iti recuperezi banii pe care ti i-au retinut fara drept si sa ceri niscai daune. Si sa ne anunti si pe noi cand castigi!!!!! :cafea:

Sport la treaba.....

kinga

Post by kinga » 27 Oct 2008, 20:08

mda... demisionezi...
scuze

dar nu cred ca a fost o idee buna...
io.. daca as fi jurist a la angajator.. as intoarce totul impotriva ta... adicatelea onorata instanta.. ce dovada mai vreti ca omu era vinovat????

cum a primit citatia..... cum si-a dat demisia... :lol: :lol: :lol:

pregateste-te pentru asta... :evil: :evil: :evil: :evil:

ioos

Post by ioos » 27 Oct 2008, 20:52

da, din cauza problemelor "juridice " .
admosfera era destul de tensionata, stresanta, insuportabila etc.
azi cel de la "control" au venit cu DOUA convocari una pentru azi si doua pentru lunea viitoare.
concluzia: mi se cocea ceva :)

eu ma incercat "dezamorsarea" conflictului pe care amiabila. le-am trimis doua solicitari in scris in acest sens ... sper ca instanta nu ma va considera pe mine de rea credinta , ci pe ei

precizez faptul ca la una dintre solicitari am primit si o amenintare

:-x

eu zis ca e un aspect important care trebuie luat in considerare ...

mai ales ca eu au inceptul cu retineri abuzive din salar

NesCafe

Post by NesCafe » 27 Oct 2008, 20:54

ioos wrote:precizez faptul ca la una dintre solicitari am primit si o amenintare
de asta nu mi-ai zis :-P

kinga

Post by kinga » 27 Oct 2008, 21:10

ioos wrote:azi cel de la "control" au venit cu DOUA convocari una pentru azi si doua pentru lunea viitoare.
concluzia: mi se cocea ceva :)
de ce am io impresia.. ca nu zaci tot adevarul ... :razz: :razz: :razz:

nu arunc piatra.... :evil:

stiu ca angajatoru poa sa aplice tactica hai sa .. hartuim.. pleaca fara sa dam afara... ( nu am prafticat.. nici nu vreau.. dar exista :lol: :lol: :lol: :lol: ).....

darrrrrrr..daca procedeaza asa... macar sa faca "a la carte..."
iar daca nu e asa...
ori greseste monumental onor angajatoru..... ori tu mai ascunzi cate ceva......

aprilie

Post by aprilie » 27 Oct 2008, 21:11

te puteau sanctiona pana acum, pe chestia cu acel curs, au pierdut termenul. acu, mai pot emite decizie doar pe desfacere disciplinara CIM, dar e fortata rau daca au facut retineri si tu ti-ai inaintat frumos demisia pe alin 8.

kinga

Post by kinga » 27 Oct 2008, 21:15

aprilie wrote:te puteau sanctiona pana acum, pe chestia cu acel curs, au pierdut termenul. acu, mai pot emite decizie doar pe desfacere disciplinara CIM, dar e fortata rau daca au facut retineri si tu ti-ai inaintat frumos demisia pe alin 8.
nu inteleg cum ai ajuns la aceasta concluzie??? :x :x :x

ca doar convocare fusei.. cercetare fusei.. somatie fusei..( bani retinuti. fusei.. oelcuta nelegal.. da noa.. mai greseste si angajatoru.. :razz: ) proces.. va fi..este ... inregistrat pe rol...

aprilie

Post by aprilie » 27 Oct 2008, 21:33

pai dnaia ca fata a zis ca a fost convocata bla-bla dar ca nu s-a emis decizie de sanctionare, doar notificarea aceea pe rasp patrimoniala; si ca procesul (daca e pe rol) are ca obiect tot rasp patrimoniala si nu vizeaza vreo abatere sanctionata ca atare.

kinga

Post by kinga » 27 Oct 2008, 22:13

adevarul e dincolo de noi... :-D :-D :-D

si noa... poate ca a omis sa zaca totu..
nu te supara ioosssss... ma gandesc si io asa... :-P

ioos

Post by ioos » 28 Oct 2008, 08:30

kinga

sincer daca ai sta de vorba cu fosti angajati ai firmei nu ai fi asa de putin increzatoare in vorbele mele.
chiar saptamana trecuta o (fosta) colega in cadrul compartimentului meu o fost "impinsa" sa isi dea demisia in caz contrat i se va desface contractul de munca.
nu doar a fost "impinsa" sa isi dea demisia, ci s-a folosit un limbaj destul de vulbar si grosolan.
ea a cerut incetarea contractului de munca cu 55 lit. b si i s-a facut decizie cu 79 al.1. au procedat asa pt a i se retine "stagiul"de adaptare profesionala.
a fost la ITM si i-au spus sa faca o cerere la firma :-( halal ajutor
vrei nr. ei de telefon sa te convingi de cele afirmate de catre mine?

tu ai spus la un moment dat "exista angajatori pentru care .. "legea sunt eu" .. iar codul muncii.. ceva iscalit pe o hartie "

se pare ca adevarul e mult mai infricosator decat ne putem imagina :mad:

aprilie

se pare ca si-au dat seama ca nu au facut totul ca la carte.
si acum se incearca o chestie "in reluare"
atunci de ce una din convocari a fost facuta in baza aceluiasi art. din Regulamentul Intern, art. pe care l-am incalcat si ca atare am fost pedepsita cu retinerea sumei de XRON din baza a 270CM
poate acum vor si 61 lit. a pt aceeasi fapta

posibil sa fie doar niste ipoteze...

referitor la mesajul meu de ieri : am avut dreptate
vor sa faca AZI decizie de suspendare a CIM, dar cu data de IERI

:-?

kinga

Post by kinga » 28 Oct 2008, 08:34

mda.. Ioos..

angajatoru cand cu disperare vrea sa "scape" de un salariat.. mai greseste...
avantaj tu..
la o desfacere CIM .. aplicare sanctiune.. mai fiecare pas gresit e sanctionat de nulitate .. avantaj iar tu....

si lasati ITM-ul... ei nu se baga.. nu te ajuta... vrei ajutor??? instanta..si cateodata si pe acolo ramai cu buza umflata...
daaaaaaaaaa

zeita justitiei e legata la ochi... :lol: :lol: :lol: :lol:

ioos

Post by ioos » 28 Oct 2008, 08:59

de acord la faza cu ITM, dar nu toti dispunem de resursele financiare, de timp si/sau de oameni pentru a ne permite judecati interminabile ...

chiar nu vroaim sa se ajunga aici, dar daca pe cale amiabila nu s-a putut...
incep sa ma obijnuiesc cu ideea ...

un sut in fund poate fi un pas inainte
:-P

sunt curioasa in baza carui temei legal in voi incheia CIM (eu as paria pe 61 lit. a)

aprilie

Post by aprilie » 28 Oct 2008, 20:21

pai ai zis ca ti-ai inaintat demisia; inregistrata tot, nu ? pe alin 8, nu? deci fara preaviz. atunci ce CIM mai suspenda ? si ce CIM mai vor sa desfaca?

acuma zi-mi clar daca au trecut sau nu 30 de zile de la data cand unitatea a aflat ca nu ai facut demersurile pentru recuperarea sumelor de la X si cand a plecat x din unitate

ioos

Post by ioos » 28 Oct 2008, 20:52

da, de ieri cu 79 al. 8.

Pai decizia de suspendare pe care AZI au intregistrat-o la ITM are numar de inregistrare de IERI, si tot cu IERI se suspenda contractul (probabil dupa de au vazut demisia cu 79. al.8 ). Nu s-a adus la cunostinta, ci acun o ora cand am ajuns la poarta am vazut o chestie lipita pe poarta ca spunea sa ma duc in termen de 3 zile la o anumita adresa sa ridic un anumit plic ?!!!?!? :x

eu stiam ca o decizie isi produce efectele de la data luarii la cunostinta! e un art. in codul muncii referitor la treaba asta :grin:

Nu au trecut 30 de zile. Convocarea e din 06.10, probabil s-a descoperit de prin 3-4. ceva in genu n .

aprilie

Post by aprilie » 28 Oct 2008, 21:19

daga mea, pregateste-ti nervii de razboi. gandeste-te cum poti face dovada ca ai depus demisia anterior suspendarii CIM si ataca decizia de suspendare (ai termen de 30 de zile de la comunicare); presupun ca e suspendare pe perioada cercetarii prealabile, deci un argument ar fi acela ca unitatea ar fi trebuit sa dispuna suspendarea o data cu declansarea procedurii de cercetare (deci cand s-a emis convocarea) si nu ulterior acestei date; prin urmare decizia de suspendare s-a emis pro causa, pentru eludarea prev. art. 79 alin 8 ;
in convocare despre ce abateri se face vorbire... ma rog, sfatuieste-te cu avocatul, e altfel cand vezi si actele. din nou, succes

Post Reply