Perchezitie
justitiabile, norocel a stiut ce spune, dar probabil nu a fost suficient de explicit. In cazul incheierii prin care se dispune luarea masurii perchezitiei la urm. pen., aceasta se da intr-un dosar cu numar distinct de cel de fond, (in care se procedeaza la judecarea faptei); aceasi situatie ca si in cazul luarii masurii arestarii, dosarul are un nr. distinct.
Citez:"Acum, vorbind serios, nu mai fii impulsiv in raspunsuri. Incearca sa meditezi mai mult."
Citez:"Acum, vorbind serios, nu mai fii impulsiv in raspunsuri. Incearca sa meditezi mai mult."
Este clar ca este un alt numar de dosar la obtinerea autorizatiei de perchezitie.
Dar a ataca incheierea odata cu fondul inseamna ca ataci hotararea instantei prin care s-a dispus condamnarea inculpatului. Deci apel sau recurs, declarat fata de hotararea de condamnare, in care faci referire si la legalitatea obtinerii autorizatiilor de perchezitie.
Iar urmarirea penala vizeaza fondul cauzei, asa incat a spune ca in urmarirea penala nu are fond este o naivitate, daca nu chiar ignoranta.
Si, wittman, sunt sigur ca imi vei da dreptate, pentru ca am vazut ca ai capacitatea sa intelegi argumentele logice.
Dar a ataca incheierea odata cu fondul inseamna ca ataci hotararea instantei prin care s-a dispus condamnarea inculpatului. Deci apel sau recurs, declarat fata de hotararea de condamnare, in care faci referire si la legalitatea obtinerii autorizatiilor de perchezitie.
Iar urmarirea penala vizeaza fondul cauzei, asa incat a spune ca in urmarirea penala nu are fond este o naivitate, daca nu chiar ignoranta.
Si, wittman, sunt sigur ca imi vei da dreptate, pentru ca am vazut ca ai capacitatea sa intelegi argumentele logice.
Si daca nu se dispune trimiterea in judecata?justitiabilul wrote: Dar a ataca incheierea odata cu fondul inseamna ca ataci hotararea instantei prin care s-a dispus condamnarea inculpatului. Deci apel sau recurs, declarat fata de hotararea de condamnare, in care faci referire si la legalitatea obtinerii autorizatiilor de perchezitie.
Si discutia era in legatura cu incheierea prin care s-a incuviintat expertiza (act procesual) si nu cu autorizatia (act procedural subsecvent actului procesual).
Partile nu au cunostinta de modul ca s-a autorizat efectuarea perchezitiei. Cel putin persoana careia trebuie sa i se perchezitioneze locuinta. Si atunci cum sa atace incheierea ? Pe de o parte. Pe de alta parte incheierile nu pot fi atacate decat odata cu fondul. Si atunci cum ? fiindca intr-adevar dosarul in care se autorizeaza perchezitia poarta un numar distinct.
Am un bun amic procuror si intr-o discutie pe tema perchezitiei mi-a spus ca a cautat sa atace incheierea prin care solicitase emiterea unei autorizatii de perchezitie iar solicitarea a fost respinsa. Nu a gasit un mijloc de rezolvare decat a doua zi cand a facut o noua cerere si s-a intocmit un nou dosar, diferit de primul. De asta ce parere aveti ?
Am un bun amic procuror si intr-o discutie pe tema perchezitiei mi-a spus ca a cautat sa atace incheierea prin care solicitase emiterea unei autorizatii de perchezitie iar solicitarea a fost respinsa. Nu a gasit un mijloc de rezolvare decat a doua zi cand a facut o noua cerere si s-a intocmit un nou dosar, diferit de primul. De asta ce parere aveti ?
numere diferite de dosar
AM vrut sa nu mai revin asupra acestor probleme. Dar vad ca se continua pe o anumita idee care mi se pare gresita. Faptul ca o cauza este inregistrata sub numere diferite nu inseamna ca acea cauza are mai multe fonduri. Atribuirea unor numere de inregistrare este o chestiune administrativa. Nu are legatura cu existenta fondului cauzei.
Oricum, subliniez ca dosarele inregistrate la instanta pentru obtinerea autorizatiei de perchezitie contin si dosarul de urmarire penala, care se restituie parchetului dupa solutionarea cererii de emitere a autorizatiilor.
Referitor la calea de atac a procurorului.. asa cum am mai aratat.. incheierea instantei se ataca o data cu fondul. Asadar, in apelul formulat la hotararea instantei se poate mentioona nelegalitatea si netemeinicia incheierii de autorizare sau de neautorizare a perchezitiei. Dar nu inainte de solutionarea fondului.
Desigur, pentru procuror ramane deschisa calea unei a doua cereri, pe baza unor probe noi.
Oricum, subliniez ca dosarele inregistrate la instanta pentru obtinerea autorizatiei de perchezitie contin si dosarul de urmarire penala, care se restituie parchetului dupa solutionarea cererii de emitere a autorizatiilor.
Referitor la calea de atac a procurorului.. asa cum am mai aratat.. incheierea instantei se ataca o data cu fondul. Asadar, in apelul formulat la hotararea instantei se poate mentioona nelegalitatea si netemeinicia incheierii de autorizare sau de neautorizare a perchezitiei. Dar nu inainte de solutionarea fondului.
Desigur, pentru procuror ramane deschisa calea unei a doua cereri, pe baza unor probe noi.
Si atunci sa spunem ca nu exista o cale de atac !!!!
Dupa ce s-a efectuat perchezitia ce rost mai are sa atac incheierea prin care s-a autorizat odata cu fondul ? Pentru reparatie ??? in ideea in care nu s-a gasit nimic.
Si daca nu s-a autorizat se face perchezitia dupa judecarea fondului ? Poate fi o solutie
Dupa ce s-a efectuat perchezitia ce rost mai are sa atac incheierea prin care s-a autorizat odata cu fondul ? Pentru reparatie ??? in ideea in care nu s-a gasit nimic.
Si daca nu s-a autorizat se face perchezitia dupa judecarea fondului ? Poate fi o solutie
logic
incheierea prin care instanta autorizeaza efectuarea unei perchezitii (desi nu veti gasi in Codul de procedura penala ca ar fi vorba despre o incheiere) nu stiu cum poate fi atacata. Cu siguranta insa, procesul-verbal intocmit de catre cei care efectuueaza perchezitia poate fi atacat, fiind un act de urmarire penala, cu plangere conform art. 275-278 Cpp. De remarcat ca, spre deosebire de incheierile instantei relative la masurile preventive ori cele de siguranta, valabile pentru faza de urmarire penala, pentru actul de dispozitie al instantei despre perchezitie, nu se mentioneaza nimic.
ce rost mai are sa ataci incheierea...
Interesul este o cerinta esentiala pentru a putea promova o cale de atac. Daca nu justifici un interes, atunci nu se justifica apelul sau recursul!
Asadar, ti-ai raspuns singur la intrebare.
Asadar, ti-ai raspuns singur la intrebare.