propunere - grile
Esti f dragut ca imi porti de grija.Cicero25 wrote:elle_cv wrote:mda....se apropie![]()
Am intrat in linie dreapta....
si nu mai ai nicio nelamurire, nimic,
nu de alta, dar ma plictisesc pe aici prin casa, de citit pana maine la 7, neam

Stai linistit... mai am mult de invatat...ca sa nu mai zic ca nu am repetat nici din urma.
Oricum, te felicit ca rezisti pana la 7 dimineata, eu nu as putea.
Cand faci pauze...mai posteaza cate o intrebare...doar ne-am obisnuit sa ne razboim.

Matahari, nu este nici pe departe rautacios comentariul meu. E doar eronat. Am verificat cu ceva mai multa atentie decat cu o privire fugitiva lista celor inscrisi si mi-am dat seama ca de fapt nu-i acolo. :-| Cred ca am vazut stele verzi de la prea multa concentrare.MataHari wrote:Gavril, daca e adevarat rautaciosul comentariu al lui parole, te felicit pentru decizia ta. Cu punctajele pe care le-ai scos, daca ar fi fost limita de anul asta ai fi fost admis de mult timp. Sa ai multa bafta ! La fel si celorlalti.

La conflict pozitiv , nu cred ca se poate pt ca acesta exista numai in caz de competenta teritoriala alternativa, deci cand avem doua instante deopotriva competente, care se declara competenteCicero25 wrote:poate exista conflict de competenta intre o/un judecatorie/tribunal si o curte de epel?
cum intrerpretati art.22CPC, in sens restrictiv?
La conflict negativ se poate pt ca in realitate nu sunt ambele necompetente ( judecatorie si tribunal de ex) dar ele se considera necompetente si atunci hotaraste instanta ierarhic superioara care din ele e competenta si care nu.
b- sigur.Cicero25 wrote:marturisirea:a)poate fi facuta cu privire la drepturi care nu pot forma obiectul unei tranzactii
b)este, lasata in toate cazurile, la libera apreciere a instantei
c)poate fi facuta cu incalcarea normelor juridice de ordine privata
La c, nu imi aduc aminte sa fi citit ca se poate face o marturisire cu incalcarea unor astfel de norme.
Dar daca totusi s-ar intampla asa ceva iar partea interesata nu ar invoca nulitatea, cred ca marturisirea ar ramane valabila.

pentru ca avem art,270CPC, asta ar fi o explicatie ascunsa prin subsol a VMC-ului, si instanta e obligata la cerere sa pronunte hotararea partiala.
iar in legatura cu art,22CPC nu cred ca m-ai inteles, e vorba de o decizie ca CSJ, sectia comerciala, unde se arata intr-o opinie separata(opinia majoritara e ca regulatorul de competenta il pronunta curtea de apel. in cazul in care conflictul intrevine intre ea si tribunal) ca regulator va fi ICCJ, iar Boroi e de acord cu opinia separata,
si acum citeste art respectiv si da-ti si tu cu pararea,mai mult de amorul artei, ptr ca in mod normal nu ar trbui sa faca subiecte din probleme controversate in practica
iar in legatura cu art,22CPC nu cred ca m-ai inteles, e vorba de o decizie ca CSJ, sectia comerciala, unde se arata intr-o opinie separata(opinia majoritara e ca regulatorul de competenta il pronunta curtea de apel. in cazul in care conflictul intrevine intre ea si tribunal) ca regulator va fi ICCJ, iar Boroi e de acord cu opinia separata,
si acum citeste art respectiv si da-ti si tu cu pararea,mai mult de amorul artei, ptr ca in mod normal nu ar trbui sa faca subiecte din probleme controversate in practica
mda...la marturisire ai dreptate. Trebuia sa fi gandit atunci cand am vazut " in toate cazurile"Cicero25 wrote:pentru ca avem art,270CPC, asta ar fi o explicatie ascunsa prin subsol a VMC-ului, si instanta e obligata la cerere sa pronunte hotararea partiala.
cat priveste conflictul de comp....sincer in perioada asta nu pot sa retin decat strictul necesar pt examen...discutiile de " amorul artei"le lasam dupa ex.