Vom vedea, in legatura cu achitarea.TudorB wrote:Instanta o sa achite oricum...fie si prin procedee balcanice.
mariusms> stai sa vad daca am inteles: am voie sa impusc hotun cand sare gardun (resping patrunderea), dar daca deja a sarit nu mai am voie sani fac nimic?
daca si in cazul al 2(1) este nevoie de atac material etc. atunci care afost scopul introducerii acestui nou alineat pt ca se putea folosi foarte bine al 2;chiar nu observati detaliul asta?chiar nu observati ca nu se spune nimic de atac ci doar de patrundere,de simpla prezenta fara drept in locuinta?in plus,chiar v-ati propus sa ignorati verbul "se prezuma" din al 2(1) fata de vb-ul "este" din al 2?nu vreti sa-mi spuneti care este efectul acestei prezumtii?chiar nu observati ca legiuitorul a urmarit sa creeze o situatie mai buna propietarului fata de al 2,pe care voi o compromiteti intorcandu-va obsesiv la "atacul material etc"?LOGICA TA,GSTEFAN5,ESTE CA AL2(1) RECLAMA 2 CONDITII INTRUNITE CUMULATIV:ATAT "PATRUNDEREA" CAT SI "ATACUL MATERIAL DIRECT ETC" CEEA CE ESTE FALS PT CA(DACA MERGEM PE LOGICA TA)E NEVOIE DOAR DE "ATACUL MATERIAL ETC" CARE POATE FI FOLOSIT ATAT IN AFARA LOCUINTEI CAT SI IN LOCUINTA(DECI AR FI NEVOIE DOAR DE AL 2).ATUNCI MA INTREB:CARE MAI ESTE SCOPUL AL 2(1)?gstefan5 wrote:(cine stie poate e ratacit omu).
legea penala in general e de stricta interpretare asa ca ceea ce zici tu e inutil.logica ta este ca propietarul e in leg aparare doar cand il surprinde pe intrus in timp ce patrunde.daca acceptam logica ta,acceptam ca legiuitorul i-a creeat o situatie mai dificila propietarului in situatia in care intrusul este deja in casa(pt ca propietarul n-a fost atent) decat in situatia in care il respinge in timp ce intra,ceea ce este absurd,deci ipoteza ta e falsa.gstefan5 wrote:Deci, patrunderea trebuie sa fie in desfasurare in momentul faptei celui in legitima aparare, si mai trebuie sa fie exercitata prin unul din mijloacele exemplificate de lege.
Dan ceni casa mea? Gara? In plus, eu pun pusca pe hot, si la prima miscare trag! De ce? Pai in momentul in care se misca inseamna ca patrunde. Patrunde din sufragerie in hol, de exemplu. Iar daca a intrat pe geam, sigur nu s-a ratacit...gstefan5 wrote:
In legatura cu patrundere, asa e cum ai zis, daca e deja in incinta nu ai voie sa-i faci nimic de vreme ce hotul nu a declansat nici un fel de atac asupra ta (cine stie poate e ratacit omu). In cazul nostru atacul este asimilat faptului ca la ora 3 noaptea hotu era in casa, numai ca acest atac nu mai poate indeplini conditiile: direct si iminent- pt. ca hatu fugea. Sa nu mai vorbim de proportia atac aparare: maini goale vs pusca.
wow!! usor,usor! calmeaza-te! trage aer in piept si expira usor!TudorB wrote: Dan ceni casa mea? Gara? In plus, eu pun pusca pe hot, si la prima miscare trag! De ce? Pai in momentul in care se misca inseamna ca patrunde. Patrunde din sufragerie in hol, de exemplu. Iar daca a intrat pe geam, sigur nu s-a ratacit...
Toate fotomodelele fac dreptun si nu degeaba. Nuni o facultate care stimuleaza prea mult activitatea intelectuala, se pare.
Users browsing this forum: No registered users and 25 guests