Admitere în magistratura cu 5 ani vechime. Noiembrie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
KDCYES

Post by KDCYES » 24 Oct 2008, 03:30

pentru LUC

"La drepotul de proprietate privata nu gasesc in curs caracteristicile si prerogativele .
Prima data cand am trecut nu am dat mare atentie, dar e pacat sa imi pice ceva de aici si sa nu stiu pt ca nu am stiut de unde sa citesc.
Caracteristicile banuiesc ca sunt invers fata de dr de propr publica, adica alienabile, prescriptibile si sesizabile, dar prin prerogative la ce se refera?"

Spre ex. I. Adam are Cap.II Teoria generala a proprietatii... acolo trebuie sa te uiti, iar la Cap. IV Proprietatea privata. Se exprima altfel, iar nu asa cum este tematica: zice caractere, iar nu caracteristici, spre ex.

La fel, in L. POP: Teoria generala a proprietatii cu definitia si continutul dreptului de proprietate, caracterele dreptului de p., structura generala a dreptului de proprietate...Acolo trebuie sa citesti.

luc4s

Post by luc4s » 24 Oct 2008, 12:18

De la biblioteca mi-am luat majoritatea cursurilor, dar nu mai calc pe acolo, ca sunt in criza de timp.
Am facut rost de cursul CEDO al lui Selegean .
Era caractere intr-adevar, am gresit eu cand am scris.
Merci

ignite

Post by ignite » 24 Oct 2008, 16:51

Cate grade de jurisdictie poate parcurge un proces de divort?

luc4s

Post by luc4s » 25 Oct 2008, 00:40

Inca o problema care ma macina, cu toate ca e vorba aia din batrani: "nu spune hop pana nu sari".
Daca intra vreunul din voi si prinde la repartitie Strehaia in Mehedinti sau Darabani in Botosani, va duceti acolo sau renuntati si dati alta data(in conditiile in care nu esti sigur ca intri si la anul sau cand o fi concursul)
Va sacrificati 3 ani din viata sa stati izolati, in cine stie ce conditii? (imi inchipui ca nu gasesti apartamente bune de inchiriat in orasele dintr-astea)

ignite

Post by ignite » 25 Oct 2008, 01:48

Eu am prieteni care lucreaza in Huedin, Carei, Barlad care sunt tot orase mici si sunt foarte multumiti de conditii. Casele sau apartamentele sunt bune. Exista si locuinte de serviciu (in special, in Transilvania). Preturi mici, aer curat...instantele si parchetele nu sunt incarcate si asta este un aspect foarte important. Mai cunosc in Filiasi, Baia de Arama. Nimeni nu se plange. Cunosc in schimb si fata care a fost repartizata in Pitesti la dorinta sa expresa si cu toate ca este municipiu, resedinta de judet este suparata si vrea sa se transfere pentru ca nu are timp liber. A crezut ca acolo o sa aiba o viata sociala mai bogata decat intr un orasel, dar acum regreta alegerea facuta.

ignite

Post by ignite » 25 Oct 2008, 01:48

Eu am prieteni care lucreaza in Huedin, Carei, Barlad care sunt tot orase mici si sunt foarte multumiti de conditii. Casele sau apartamentele sunt bune. Exista si locuinte de serviciu (in special, in Transilvania). Preturi mici, aer curat...instantele si parchetele nu sunt incarcate si asta este un aspect foarte important. Mai cunosc in Filiasi, Baia de Arama. Nimeni nu se plange. Cunosc in schimb si fata care a fost repartizata in Pitesti la dorinta sa expresa si cu toate ca este municipiu, resedinta de judet este suparata si vrea sa se transfere pentru ca nu are timp liber. A crezut ca acolo o sa aiba o viata sociala mai bogata decat intr un orasel, dar acum regreta alegerea facuta.

ignite

Post by ignite » 25 Oct 2008, 01:49

luc4s

Post by luc4s » 25 Oct 2008, 03:10

Nu le am f mult cu geaografia dar parca sunt municipii astea.
Sunt unele judecatorii si parchete in orasele de care spui ca sunt comune :)

ignite

Post by ignite » 25 Oct 2008, 03:26

Nu inteleg ce vrei sa spui. Oboseala. Nu este atat de important ca sunt municipii sau nu.
Nu am auzit pe nimeni sa renunte dupa ce a trecut de examen.

mariusms

Post by mariusms » 25 Oct 2008, 13:11

Sechestrul asigurator se aplica:
a) in cazul in care obiectul litigiului de fond este numai o suma de bani;
b) in cazul in care obiectul litigiului de fond este si un bun mobil corporal;
c) si daca nu este declansat litigiul de fond.

NesCafe

Post by NesCafe » 25 Oct 2008, 14:43

b)

mariusms

Post by mariusms » 25 Oct 2008, 17:23

Am formulat aceasta intrebare, pentru ca intr-o lucrare (din 2003) am vazul ca se precizeaza ca obiectul litigiului pe fond este o suma de bani. Daca ai o carte mai noua, ti-as fi recunoscator daca mi-ai spune si o opinie recenta.

ignite

Post by ignite » 25 Oct 2008, 17:31

o creanta ... constand in ... bani.

amitza

Post by amitza » 25 Oct 2008, 18:05

Suspendarea conditionata a executarii pedepsei produce efecte atat asupra pedepsei principale cat si a pedepselor complementare si a celor accesorii.Concluzia reiese din interpretarea textului de lege care se refera la pedepse si nu doar la pedepsele principale, iar ubi lex non distinguit , nec nos distinguere debemus.Daca in termenul de incercare nu se savarseste o noua infractiune , intervine reabilitarea de drept , care nu numai ca exclude executarea oricarui fel de pedeapsa , dar face sa inceteze si interdictiile, decaderile si incapacitatile ce decurg din condamnare.
Important este faptul ca suspendarea conditionata a executarii pedepsei nu produce efecte asupra masurilor de siguranta si nici asupra obligatiilor civile prevazute in hotararea de condamnare.

gavril

Post by gavril » 25 Oct 2008, 18:08

codul de procedura civila nu distinge. doctrina da, in sensul dat de Marius.
codul comercial (art.907) vorbeste, in terminis, de sumele de bani datorate creditorului.

Post Reply