Admitere în magistratura cu 5 ani vechime. Noiembrie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 17 Oct 2008, 19:46

au respins solicitarea de suplimentare a posturilor formulata de instante! de ce sa nu mai ia ei niste bani organizand un nou examen, in timp ce bietii judecatori intra si cu 150 de dosare pe sedinta?!?!?!?

elle_cv

Post by elle_cv » 19 Oct 2008, 07:42

ce trebuie invatat la mijloacele de individualizare judiciara a pedepsei????
Nu imi dau seama din Mitrache.

nicu2

Post by nicu2 » 19 Oct 2008, 08:48

criterii generale de individualizare a raspunderii penale (dispozitiile partii generale ale C.p.,limitele de pedeapsa fixare in partea speciala,gradul de pericol social al faptei si persoana infractorului) si imprejurarile care atenueaza sau agraveaza raspunderea penala (circumstantele atenuante si agravante).

elle_cv

Post by elle_cv » 19 Oct 2008, 20:34

nicu2 wrote:criterii generale de individualizare a raspunderii penale (dispozitiile partii generale ale C.p.,limitele de pedeapsa fixare in partea speciala,gradul de pericol social al faptei si persoana infractorului) si imprejurarile care atenueaza sau agraveaza raspunderea penala (circumstantele atenuante si agravante).
pai oricum astea le inveti, pt ca sunt prevazute ca capitole distincte in tematica.
De ce ar trebui sa mai le prevada odata pe toate impreuna sub denumirea de mijloace de individualizare judiciara a pedepsei???
Dar executarea pedepsei la locul de munca si executarea intr=o inchisoare militara, trebuie invatat?

nicu2

Post by nicu2 » 19 Oct 2008, 20:46

Executarea pedepsei la locul de munca si intr-o inchisoare militara nu trebuie invatate pentru examen.Pentru examenul din aprilie era prevazuta executarea pedepsei la locul de munca dar acum nu mai este prevazuta.In privinta circumstantelor atenuante si agravante la un capitol se enumera care sunt si se explica continutul lor iar la mijloacele de individualizare se explica efectele aplicarii acetora,situatiile cand exista in acelasi timp si circumstante atenuante,agravante,recidiva,etc.

luc4s

Post by luc4s » 19 Oct 2008, 20:47

elle_cv wrote:
nicu2 wrote:
Dar executarea pedepsei la locul de munca si executarea intr=o inchisoare militara, trebuie invatat?
Eu nu le-am invatat, pt ca nu sunt trecute.
Si celelalte 2 sunt specificate expres.

elle_cv

Post by elle_cv » 20 Oct 2008, 08:33

concursul intre circumstante agravante si atenuante este tratat tot la capitolul " circumstante atenuante si circumstante agravante"
Merci oricum.

luc4s

Post by luc4s » 20 Oct 2008, 10:07

La drepotul de proprietate privata nu gasesc in curs caracteristicile si prerogativele .
Prima data cand am trecut nu am dat mare atentie, dar e pacat sa imi pice ceva de aici si sa nu stiu pt ca nu am stiut de unde sa citesc.
Caracteristicile banuiesc ca sunt invers fata de dr de propr publica, adica alienabile, prescriptibile si sesizabile, dar prin prerogative la ce se refera ?

nicu2

Post by nicu2 » 20 Oct 2008, 10:32

Caracteristici:este un drept absolut,exclusiv si perpetuu,iar prerogative:posesia,folosinta(dreptul de a-l folosi si de a-i culege fructele) si dispozitia.

KDCYES

Post by KDCYES » 20 Oct 2008, 16:29

apropos de Streteanu, caci, cineva, mai sus, l a mentionat. Eu nu il cunosc personal, am citit doar anumite chestiuni scrise de el. Sunt ok. Insa ce am observat, este ca acest om este obsedat sa vina cu chestiuni din dreptul spaniol, frantuzesc, belgian.Asta intelege el prin noutate.Dar ma tem ca se limiteaza la a i copia pe autorii straini. Cam asa este Deleanu la procedura civila sau civil.
La penal sunt chestiuni pe care Dongoroz le trateaza si emite anumite opinii, iar el vine cu alte chestii, de afara. Streteanu este bun la a aduna opinii, pareri, dar nu stiu cat e bun la a emite opinii. Asta este de fapt tendinta in literatura juridica actuala. Asta: copiem de la straini, tot.
Iar in ceea ce priveste culegerile de jurisprudenta: cum se fac ele? Foarte simplu: mergem frumos la mapa de hotarari a instantei si luam de acolo o traista de hotarari, pe care le mai pieptanam nitel, punem grefierul sa le aranjeze frumos, ducem materialul la editura, ne trecem toti (judecatorii) pe coperta si iote culegerea de referinta (de referinta pentru ca de pe coperta sunt 10 judecatori). Nu dati banii pe tampenii. Asa se fac acum culegerile. Luati o culegere la intamplare, alegeti o decizie (o hotarare), luati nr. si mergeti la instanta si verificati la mapa de hotarari sa vedeti daca lucrurile stau in realitate cum sunt in hotarare. Incercati sa apreciati efortul intelectual al celor care fac culegerile de jurisprudenta si nu uitati numarul impresionant de culegeri aparute pe piata in ultimii 2 ani.

A mai zis cineva de Voineag. L ati vazut vreodata? Vederea lui ma intarata!
Am fost in practica, undeva intr o instanta unde si a inceput acest istet cariera. Acolo fosti colegi, fosti grefieri mi au explicat cum a fost realizata culegerea de spete (ORIGINALA RAU DE TOT). mI a pierit cheful sa o mai folosesc. Omul ala nu are nici o contributie, totul este o complilatie, totul este luat din alte culegeri. La ora actuala nici macar nu se sinchiseste sa se uite pe ea sa vada dracului cate greseli are pe acolo. De ani de zile se tipareste si se vind mii de exemplare, iar toti dobitocii o cumpara ca pe paine calda, dar el nu rectifica greselile. De ce? Pentru ca il doare in curul lui albinos.

SFATUL meu este sa cititi cat mai multa literatura juridica, cat mai multe monografii juridice. Asta inseamna sa inveti si sa stii. A invata nu inseamna a memora ca prostul si a face mii de grile. De aceea cei care ajung la INM, fac RECUPERARE la greu. Ei nu invata chestii noi acolo. Acolo invata de la 0 pentru ca nu vin cu nimic de acasa cu exceptia celor catorva carti memorate. Totul este o incercare disperata de a recupera! CE E AIA COMUNITAR? NU SE PLIAZA ACEASTA MATERIE PE STRUCTURA MEA!
Dar odata ajuns acolo nu poti vedea lucrurile asa pentru ca esti cu capul prea in nori si fumuri, iar tot ce ti se preda, ti se pare ca fiind chestiuni pe care numai acolo le faci si pe care numai tu cel de la INM le stii.

elle_cv

Post by elle_cv » 20 Oct 2008, 17:33

pana a ajunge la monografii si literatura juridica trebuie sa ai cunostinte temeinice de drept ca sa iti poti forma propria ta parere.
Si asta nu se face decat invatand si iarasi invatand materia " ca prostul" si verificandu-ti cunostintele prin grile.
Cat despre Voineag, eu nu il cunosc cum arata ca si persoana si sincer nici nu ma intereseaza, poate sa aiba si un 1,30m, 150 kg si 3 fire de par colorate diferit, important e ca grilele lui sunt Ok....pt o recapitulare a materiei
Nu inteleg revolta ta impotriva celor care ajung toba de carte la INM dar fara experienta.
De unde sa o acumuleze? Vorbesti din prizma celui care are acum cativa ani de practica si se simte in masura sa comenteze dar nu uita ca ai trecut si tu pe acolo.
Sau oare te-ai nascut practicand dreptul?
Poate putin respect pentru toti cei care incearca si ei sa ajunga " la nivelul tau" nu ar strica....

NesCafe

Post by NesCafe » 20 Oct 2008, 18:35

KDCYES wrote:A mai zis cineva de Voineag. L ati vazut vreodata? Vederea lui ma intarata!
Am fost in practica, undeva intr o instanta unde si a inceput acest istet cariera. Acolo fosti colegi, fosti grefieri mi au explicat cum a fost realizata culegerea de spete (ORIGINALA RAU DE TOT). mI a pierit cheful sa o mai folosesc. Omul ala nu are nici o contributie, totul este o complilatie, totul este luat din alte culegeri. La ora actuala nici macar nu se sinchiseste sa se uite pe ea sa vada dracului cate greseli are pe acolo. De ani de zile se tipareste si se vind mii de exemplare, iar toti dobitocii o cumpara ca pe paine calda, dar el nu rectifica greselile. De ce? Pentru ca il doare in curul lui albinos.
..............................
Dar odata ajuns acolo nu poti vedea lucrurile asa pentru ca esti cu capul prea in nori si fumuri, iar tot ce ti se preda, ti se pare ca fiind chestiuni pe care numai acolo le faci si pe care numai tu cel de la INM le stii.
mai baiete, baga-ti mintile in cap :mrgreen:
ai un vocabular cam .. colorat. de ce nu-i spui domnului Voineag ce te framanta ? (legat de culegerea lui) daca tot il cunosti

luc4s

Post by luc4s » 20 Oct 2008, 18:55

Apropo de Voineag, unele grile de la el sunt f tampite :?

mazgalici

Post by mazgalici » 20 Oct 2008, 18:58

Grilele lui Voineag nu sunt pline de greseli. Doar extrem de complicate si te invata sa rationezi logic. Sunt extrem de folositoare.
Uita-te mai atent prin ele si rezolva-le abia dupa ce ai materia foarte bine pusa la punct si ai sa vezi ca iti schimbi complet parerea. Mai mult, daca ti se pare ca sunt gresite, mai citeste-le inca o data si inca o data, si ai za vezi ca intr-un final vei descoperi ca de fapt tu aveai o lacuna undeva.

Cicero25

Post by Cicero25 » 20 Oct 2008, 19:40

da cam asa e, dar unele sunt si gresite:))

Post Reply