Admitere în magistratura cu 5 ani vechime. Noiembrie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
gavril

Post by gavril » 13 Oct 2008, 21:11

Voineag e baza.

Daca vrei sa te simti complexat iti recomand sa rezolvi grilele facute de Florin Streteanu (pen. gen) sau Mihaela Ciobanu (Teste grila pentru admiterea in magistratura Editura Universul Juridic)

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 13 Oct 2008, 22:22

exista un curs selectiv de procedura civila a lui Ciobanu si Boroi, care la final are teste grile. Mapa lui Neagu de la Rentrop & Straton care e beton (are si spete comentate) si tot pentru procedura civila de la Editura C.H.Beck - autori Ciobanu, Briciu si Constantin Dinu - Indreptar pentru seminare si examene (grile si spete comentate). Ultima e aparitie recenta, am luat-o acum o luna de la Diverta. Spor la treaba!

misa

Post by misa » 14 Oct 2008, 09:02

Posibila suplimentare nr.posturi pt examen admitere magistgratura, 2 noiembrie 2008. Se va discuta in sedinta din 16 oct. a Plenului CSM, pct.8.

misa

Post by misa » 14 Oct 2008, 10:46

Cory, de unde se poate procura mapa lui Neagu, cea de la Rentrop & Straton? E chiar asa buna? Am mai auzit pareri...unele pro...unele contra.
Se cealalta de la Diverta- te-ai dus personal sau comanzi online? Mersi de raspuns.

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 14 Oct 2008, 10:57

mapa e foarte bine sistematizata, nu se compara cu tratatul. am luat-o de la tarabele cu carti, l-am rugat pe vanzator sa-mi faca comanda. iti pot da nr de telefon - 0212094545 sau adresa de mail. pentru cealalta pe care am luat-o de la libraria Diverta, tot un nr de telefon iti pot da -0214100847 - Editura C.H. Beck. Fa totusi un tur prin librarii, poate o mai gasesti. in legatura cu suplimentarea posturilor - slabe sperante! au mai existat solicitari din partea unor instante, si au fost respinse. Probabil ca tin posturile pentru un nou examen. Spor la invatat!

misa

Post by misa » 14 Oct 2008, 11:20

Multumesc frumos . :floare: O sa dau telefoane .

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 14 Oct 2008, 12:18

cu placere!

nicu2

Post by nicu2 » 15 Oct 2008, 15:20

In privinta unor infractiuni savarsite cu intentie am gasit unele controverse,unii autori considerand ca acestea pot fi savarsite numai cu intentie directa iar altii considerand ca se pot savarsi atat cu intentie directa cat si cu intentie indirecta.Infractiunile aspra carora am gasit controversele sunt:abuzul de incredere,tainuirea,abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor-savarsita prin inactiunennneindeplinirea cu stiintann,abuzul in serviciu prin ingradirea unor drepturi,primirea de foloase necuvenite si denuntarea calomnioasa.Care e parerea voastra?

luc4s

Post by luc4s » 15 Oct 2008, 19:20

Gavril wrote:Voineag e baza.

Daca vrei sa te simti complexat iti recomand sa rezolvi grilele facute de Florin Streteanu (pen. gen) sau Mihaela Ciobanu (Teste grila pentru admiterea in magistratura Editura Universul Juridic)
Dupa ce citisem prima oara faceam punctaj mic si la Voineag. :)
Sper sa se schimbe treaba dupa ce trec la repetare.
Dar oricum astea de la Voineag sunt mai grele decat cele de la concursul din aprilie.

cory_pisycutz06 wrote:exista un curs selectiv de procedura civila a lui Ciobanu si Boroi, care la final are teste grile. Mapa lui Neagu de la Rentrop & Straton care e beton (are si spete comentate) si tot pentru procedura civila de la Editura C.H.Beck - autori Ciobanu, Briciu si Constantin Dinu - Indreptar pentru seminare si examene (grile si spete comentate). Ultima e aparitie recenta, am luat-o acum o luna de la Diverta. Spor la treaba!
Alea de la procedura Civila de la Boroi le-am facut, dar sunt usoare, cu doar 1 raspuns corect.
Daca s-ar da intrebari dintr-astea ...
O sa caut ce mi-ai recomandat. Merci

gavril

Post by gavril » 15 Oct 2008, 20:54

@Lucas, daca imi aduc aminte bine, la Voineag in civil si penal aveam un procentaj mediu de grile corecte de 75%-80%. Cand am rezolvat din Mihaela Ciobanu procentajul meu a scazut la 45-50%. Iti dai seama ca imi venea sa rup cartea si s-o arunc pe geam. La fel si Streteanu. Mi se pareau cazute din cosmos grilele alea.
Sincer, nu le recomand nimanui.
Dupa ce am rezolvat vreo 100 grile am renuntat. N-am mai rezolvat nimic. Nici nu mai vreau sa aud.

PS: Streteanu imi e formator acuma. :mrgreen:

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 16 Oct 2008, 17:01

domnii judecatori si procurori stagiari sustin examenul de definitivat cu codurile pe masa!!!!!!!!!!!!!!

andreea_pa

Post by andreea_pa » 16 Oct 2008, 17:16

Si promovarea a fost cu codurile pe masa!!!

Off - servus pisy :)

mazgalici

Post by mazgalici » 16 Oct 2008, 17:30

Pai e oarecum justificat. Nu s-a cerut niciodata la examenul de admitere in INM sa se cunoasca informatii de genul art...alineatul....Intotdeauna s-a pus accent pe informatia continuta in coduri si nu numarul articolului.
Un magistrat care a trecut de astfel de examene, stie cu siguranta continutul articolelor, dar mai greseste la incadrare, cum e si firesc, doar nu sunt roboti. Probabil ca de accea li se permite sa stea cu codurile pe masa.
Si oricum, subiectele sunt in asa natura concepute, incat nu se promoveaza un astfel de examen scriind din coduri.

Nu am ajuns sa sustin un astfel de examen, dar banuiesc ca acesta ar fi rationamentul.

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 16 Oct 2008, 18:42

pai daca e oarecum justificat, de ce pentru cei cu 5 ani vechime se face opinie separata? de ce fara sa se modifice regulamentul, se interzic codurile?

luc4s

Post by luc4s » 16 Oct 2008, 18:50

In jumatate din posturile tale numai de codurile astea scrii. Care e problema daca nu sunt permise?
Vorba unui coleg de-al meu , e alunecos terenul pentru toata lumea.

Post Reply