sa vorbim despre barou

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
adi_avo

Post by adi_avo » 26 Oct 2005, 11:39

Se pare ca sectiunea din forum INM are o valabilitate "estivala"....cum nu mai este in perioada ante sau post examinatorie, INM moare :-D :aplauze:
poate cei de acolo isi vor mai scrie impresiile...mai ales ca noi auditori ;)

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 26 Oct 2005, 18:51

ai dreptate!...abia prin luna mai anul viitor va mai fi animatie pt INM

razvan_c

Post by razvan_c » 07 Nov 2005, 20:42

Poate ma lamureste cineva in legatura cu urmatoarele:

De ce apare de ex. subiectul "executarea pedepsei la locul de munca"?
Ce as putea scrie la "comparatie intre infractiunile de serviciu si cele similare, prevazute in legea nr.78/2000"
"Consumul de droguri prevazut de legea 143/2000"

vetabeta

Post by vetabeta » 08 Nov 2005, 09:29

La subiectul "executarea pedepsei la locul de munca" iei codul penal si citesti art. 86 indice 7 pina la 87 indice 11. Eu zic ca e suficient cat sa-ti ajunga sa scrii acest subiect in examen. Iar la celelalte e simplu, pe legea dorgurilor ai de fapt de parcurs 3 articole, daca nu ma insel. Art 2, 3 privind traficul de droguri sia rt. 4 privind consumul. Mai poti completa cu informatii din art. 13,14, 15, 16 si 17, care se aplica tuturor infractiunilor prevazute in lege. la subiectul privind comparatia intre infr. de serviciu din cod si cele din legea 78/2000 trebuie sa urmaresti ca in lege se arata si alte persoane care pot fi subiecti activi ai infr. de serviciu, cam asta ar fi principala completare pe care o aduce legea, evident alte circumstante agravante si sanciuni diferite.

razvan_c

Post by razvan_c » 08 Nov 2005, 11:33

Imi pare rau, dar tu ma ghidezi dupa vechiul Cod Penal. Codul Penal actual revoca "executarea pedepsei la locul de munca" iar in privinta traficului de droguri, tot noul Cod Penal reproduce articole din 143/2000, dar nu am vazut nimic despre consum, de asta intrebam. 8O

femme

Post by femme » 08 Nov 2005, 12:36

Care nou cod penal? Codul penal nou, cica intra in vigoare abia la anul in septembrie.S-a amanat intrarea in vigoare din iunie 2005 pana in sep 2006. Pana atunci ramane codul vechi , evident cu modificarile ulterioare-chiar anul asta s-au facut cateva modificari.
Care cod? :?: :?:

razvan_c

Post by razvan_c » 08 Nov 2005, 14:46

E bine de stiut. Mersi.

vetabeta

Post by vetabeta » 09 Nov 2005, 13:56

Intr-adevar, am facur si eu gafa sa invat noul cod penal, dar asta inainte de a se amana intrarea lui in vigoare. Consumul de droguri il gasesti reglementat in art. 4 din legea referitoare la traficul de droguri

razvan_c

Post by razvan_c » 09 Nov 2005, 17:55

Lasa, tot raul spre bine, daca imi pica subiectul la examen ii fac o paralela intre vechea ,reglementere, cea actuala, cea viitoare si mai vedem... :-D :-( :-D :-(

bog28

Post by bog28 » 09 Nov 2005, 20:41

nu ma pot abitne sa nu-l felicit pe adi_avo si fanfanlatulpe pe aprecierea fata de INM :aplauze: :aplauze: :aplauze: :aplauze: :aplauze:

cred ca IMN e subiectul estival favorit al forumului, cum asteptam vara sa mergem sa mare si sa ne bronzam, vom astepta vara sa vb si despre INM

intrucat pe 1 mai se merge la mare, propun ca tot de la acea data sa vb de INM...cu un suc rece si o umbrela de soare alaturi :grin: .... nu de alta dan sa nu ne mai "ardem" in spetembrie. :grin:

femme

Post by femme » 10 Nov 2005, 09:22

La Iasi s-a stabilit ordinea examenelor . Se incepe cu organizarea iar examenul e de la ora 13 ca de altfel si civilul.

Domnule

Post by Domnule » 12 Nov 2005, 17:29

Dar examenul scris incepe la ora 14 nu?

mjustin

Post by mjustin » 12 Nov 2005, 22:44

femme wrote:La Iasi s-a stabilit ordinea examenelor . Se incepe cu organizarea iar examenul e de la ora 13 ca de altfel si civilul.
procedurile cum se dau la Iasi?
scris sau oral?
organizarea e oral?

femme

Post by femme » 13 Nov 2005, 15:34

Toate probele se dau scris. Pimele trei ( organizare , civ si pr civ ) incep de la 2. Restul de la 10.
Am vazut ca cei de Bucuresti dau civ/pr civ in aceeasi zi ca de altfel si pen/pr pen. Cum vi se pare?

mjustin

Post by mjustin » 13 Nov 2005, 19:48

se pare ca la GL procedurile se vor da oral, restul scris.

Post Reply