testament...problema urgenta... va rog sfaturi avizate

aho

Post by aho » 09 Nov 2006, 12:41

pai x este rezervatar iar y nu poate beneficia decat cel mult de rezerva. X foloseste apartamentul deci a acceptat mostenirea.
Y nu se poate intabula pe imobilul testat la notar in absenta lui x decat daca face declaratii mincinoase.

desigur ca x daca vrea si c.d., adica 1/4 va introduce actiune in constatarea simulatiei invocand fictivitatea testamentul
se poate merge si pe constatarea n.a a testamentului .
ptr. lipsa intentiei de liberalitate fata de y

p.s.valiro este cunostinta lui y sau chiar y :?:

Melinda

Post by Melinda » 09 Nov 2006, 13:20

kynes wrote:E cert ca Y nu va putea niciodata face nimic care sa o deranjeze pe X sa foloseasca apartamentul... n-o poate da afara sau ceva de genul asta.... Y nu are (daca testamentul e valabil) decat nuda proprietate - ceea ce nu e mare lucru...
Asta e clar.... restul e mai complicat...
Y nu va urmari s-o dea afara pe X din locuinta, el va urmari (eventual) valorificarea catei sale.
Stim cu totii, ca X are sanse putine de a castiga un proces impotriva lui Y, indiferent care ar fi obiectul acestuia: nulitatea sau simulatia.
Iar dupa stabilirea cotelor de proprietate si intabulare va putea oricand sa recurga la o iesire din indiviziune sau la un imprumut(deghizat).

Melinda

Post by Melinda » 09 Nov 2006, 13:53

AHO wrote:pai x este rezervatar iar y nu poate beneficia decat cel mult de rezerva. X foloseste apartamentul deci a acceptat mostenirea.
Y nu se poate intabula pe imobilul testat la notar in absenta lui x decat daca face declaratii mincinoase.

desigur ca x daca vrea si c.d., adica 1/4
1. Y poate beneficia de cotitatea disponibila si nu de rezarva
2. Y nu trebuie sa faca declaratii mincinoase la notariat pentru a obtine cota lui de proprietate.Y nu vrea sa obtina tot imobilul.
3. cotitatea disponibila este 1/2 din imobil si nu 1/4.(inrucat rezerva fiicei este 1/2).

valiro

Post by valiro » 09 Nov 2006, 14:23

AHO wrote: p.s.valiro este cunostinta lui y sau chiar y :?:
valiro wrote:Buna ziua.
O cunostinta de-a mea (sa-i zicem X) are urmatoarea problema, poate ne puteti ajuta cu niste sfaturi.
Nu stiu de unde a reiesit faptul ca eu asi fi Y sau cunostinta lui Y. :lol:
Ar fi fost chiar diabolic acest Y sa se intereseze in felul acesta de drepturile care le are.
De fapt cum sta problema: Y a venit la X acum 2 luni si ia zis sa mearga la notar sa faca succesiunea iar dupa aia el sa vanda catre o persoana in care X avea incredere, ca el nu mai doreste sa fie implicat. X a refuzat sa faca asta pentru ca a considerat ca nu mai are rost sa plateasca un contract de vanzare - cumparare si i-a propus ca el sa faca o declaratie de renuntare la mostenire. Y a zis ca e ok, ca o face dar de doua luni tot o plimba cu vorba pe X ca ba nu are timp, ba ca vine maine, ba ca vine peste o saptamana, s.a.m.d. Normal ca te duce cu gandul ca ar avea ceva intentii necurate. De aceea am inceput sa ne interesam ce ar putea sa faca Y fara consimtamantul lui X privitor la acest apartament.
Tot de accea am apelat si la sfaturile d-voastra pentru care va multumim.
Melinda wrote: 2.isi ia un imprumut maricel si garanteza cu apartamentul (stiind de la inceput ca nu va restitui imprumutul).
Poate o banca sa dea un imprumut pe un testament de 10 randuri in care Y nu are decat dreptul la nuda proprietate ??? 8O

aho

Post by aho » 09 Nov 2006, 14:59

Melinda wrote:
AHO wrote:pai x este rezervatar iar y nu poate beneficia decat cel mult de rezerva. X foloseste apartamentul deci a acceptat mostenirea.

desigur ca x daca vrea si c.d., adica 1/4
1. Y poate beneficia de cotitatea disponibila si nu de rezarva
2. Y nu trebuie sa faca declaratii mincinoase la notariat pentru a obtine cota lui de proprietate.Y nu vrea sa obtina tot imobilul.
3. cotitatea disponibila este 1/2 din imobil si nu 1/4.(inrucat rezerva fiicei este 1/2).
:oops:
1.greseala de scriere
2. la notariat nu se poate fc.succesiunea decat dc. sunt toti mostenitorii.
3 ai dreptate, c.d. este de 1/2

Melinda

Post by Melinda » 09 Nov 2006, 16:04

valiro wrote: Poate o banca sa dea un imprumut pe un testament de 10 randuri in care Y nu are decat dreptul la nuda proprietate ??? 8O
Y nu cu testamentul ar garata imprumutul ci cu un extras de Carte Funciara.

Si nu numai bancile dau imprumut ipotecar ci si camatarii. :fluierat:

AHO @
oricine poate gresi :)

valiro

Post by valiro » 09 Nov 2006, 16:21

Melinda wrote: Y nu cu testamentul ar garata imprumutul ci cu un extras de Carte Funciara.

Si nu numai bancile dau imprumut ipotecar ci si camatarii. :fluierat:
Eu nu prea mai inteleg ....poate Y sa scoata extras de carte funciara fara acordul lui X ???? .... asta nu inteleg! Sorry!
Cat priveste camatarii....DOAMNE FERESTE!

Melinda

Post by Melinda » 09 Nov 2006, 17:17

Nu va speriati, ceea ce am descris eu sunt doar niste posibilitati.
In fond, depinde si de Y, ce anume va dori sa faca.
Din punct de vedere moral, el ar fi trebuit sa renunte de mult la mostenire.
Dar nu a facut-o, poate din lipsa de timp sau poate ca ezita. :-|

ovi_dragomir

Post by ovi_dragomir » 09 Nov 2006, 18:26

...ia uite aici cauza testamentului:Iau aceasta dispozitie testamentara, incredintata fiind ca legatarul meu ma va ingriji si intretine de buna voie cu toate cele necesare traiului pana la incetarea mea din viata, cand ma va inmormanta potrivit cu obiceiul locului...sa-mi demonstreze mie cineva ca acest testament are cauza ilicita...noi stim ceea ce este scris...restul...

jojo

Post by jojo » 11 Nov 2006, 09:33

ovi_dragomir wrote:......sa-mi demonstreze mie cineva ca acest testament are cauza ilicita...noi stim ceea ce este scris...restul...
Restul se probeaza cu martori, interogatoriul paratului, eventuale inscrisuri de la fisc.

Post Reply