Mesaj pe hubul de DC++ de la "Pustiulica"

Discutii privind Dreptul Penal
gavril

Post by gavril » 22 Sep 2006, 22:12

:-D

tare .. recursul !!

PS:
Pe mine Tribunalul Bucuresti m-a obligat, cu nonsalanta, sa depun contr. de privatizare .. intr-un proces cu Sindicatul .. chiar daca exista clauze de confidentialitate in el.

Generalul

Post by Generalul » 23 Sep 2006, 10:08

Sa revenim la subiect. De ce sa ai strangere de inima cand "tragi" un film piratat de pe dc++. Este cumva downloadarea infractiune? Sau punerea la dispozitie in sistem file-sharing de opere protejate?

luc4s

Post by luc4s » 23 Sep 2006, 11:31

Generale, dar atunci cand descarci in calculatorul tau un film nu reproduci ilegal acea opera? :grin:
Chiar daca e stocata pe hard e o reproducere ilegala a acelei opere, reprroducerea fiind realizata fara acordul titularilor dreptului :-P
Intr-adevar, nu merge 139 mind 9, dar nu merge 140 alin 1 lit a? :grin:
Cat sa te mai invat? :evil:

gavril

Post by gavril » 23 Sep 2006, 12:55

exagerezi Lucas. E ca si cum ai spune ca as fi vinovat de vreo infractiune daca mi-ai imprumuta un dvd cu vreun film original .. sa-l vad.

De unde stiu eu ca filmul de pe DVD-ul lui Pustulica nu e cumparat cu acte in regula. Prin share am accepul lui tacit sa-l iau si sa-l vad.

Generalul

Post by Generalul » 23 Sep 2006, 13:24

Lucas, esti cam nesigur pe materie. Nu merge art. 140, ali. 1 lit. a. Citeste art. 81 din Legea nr. 8/1996, modifiocata de Legea nr. 329/2006. Sunt convins ca ai auzit de copia privata. Reproducerea neautorizata se refera doar la programele de calculator.

luc4s

Post by luc4s » 23 Sep 2006, 16:27

Nu am modificarile din 2006 la programul meu pt legi, cu toate ca am licenta la el :mrgreen:
Oricum, Flaviusnet sigur nu a descarcat numai filme, ci si softuri :razz:
Dar il iertam ca e forumist de-a nostru si viitor parchetar :)
Iar pe Gavril ca e presedinte :-D

luc4s

Post by luc4s » 23 Sep 2006, 16:48

Revin : :grin:
Copia privata e admisa doar pentru uzul normal al unei familii, nu sa o dea pe net.
Si pentru asta, ar trebui sa fi cumparat si originalul, ca sa justifici existenta copiei private.

denominatus

Post by denominatus » 23 Sep 2006, 19:52

1. Iar daca pierzi/instrainezi originalul, trebuie sa distrugi si copia ;)

2. Acuma nicaieri nu zice ca trebuie sa incui originalul si/sau copia cu lacatul si sa le aplici sigilii... si nimeni nu reglementeaza unde si cum trebuie pastrata copia. ;-)

Drept pentru care omul a cumparat originalul original, a facut o copie de siguranta, iar copia a pus-o, spre pastrare, in loc sigur si neincuiat, pe raftul lui virtual de pe server. :mrgreen: Acuma ce e el vinovat ca oameni indiscreti isi baga nasul si ii citesc copia? :grin: vinovat e indiscretul care citeste copia, si nu cel ce isi pastreaza copia de siguranta pe un spatiu inchiriat dintr-un server... ;-)

daca am admite altfel, ar insemna ca nu mai avem voie sa ne tinem lucrurile pe spatii virtuale, sau nu mai avem voie ca spatiile noastre virtuale sa se intalneasca cu spatiile virtuale ale celorlalti..
daca e asa, va rog frumos sa tastati singuri in command prompt "c:format c: /q /ntfs /x" ;-)
si dupa aceea scoateti cablul de internet si sa nu va mai prind ca umblati prin internet fara aprobare de la procoror. :-P

la urma urmei, daca noi nu dam un exemplu de bunacredinta, atunci cum sa mai asteptam si de la ceilalti? :fluierat:

:-D :-D :-D

luc4s

Post by luc4s » 23 Sep 2006, 20:01

Denominatus wrote: a facut o copie de siguranta, iar copia a pus-o, spre pastrare, in loc sigur si neincuiat, pe raftul lui virtual de pe server. :
Raft care l-a selectat din setarile de la odc sa fie trecut la share. ;-) (ma gandesc ca nu i-a spart unul calculatorul si a intrat sa vada ce are in toate directoarele :P )
Automat , daca nu are consimtamantul titularilor drepturilor(si nu il are :evil: ), savarseste infractiunea prevazuta de art 139 ind 9
punerea la dispozitia publicului de opere......fara consimtamantul titularilor dreptului)
Si e infractiune chiar daca el a cumparat discul original.
El a platit doar pt a se folosi de disc el si familia sa, nu tot cartierul legat la reteaua de dc++ :-D

denominatus

Post by denominatus » 23 Sep 2006, 20:21

zau? :-P

bineinteles ca tu ai dreptate, eu doar imi dezmorteam carcoteala :)

ar fi de discutat insa ce semnificatie are si cum trebuie interpretata sintagma "a pune la dispozitia publicului", mai ales in conditiile de azi...

daca eu imi fac copiile de siguranta si le pun intr-un spatiu stiut doar de mine, fara sa-l public pe motoare de cautare, etc, fara sa acord accesul nimanui, dar nici sa-l restrictionez in vreun fel, care-i baiul?
nu le-am pus la dispozitia publicului... ele sunt accesibile, insa accesul este interzis de lege. deci greseste cel ce se uita, nu cel ce isi pastreaza, cu buna credinta, copiile intr-un spatiu virtual privat.

n-am textul de lege la mine, fii atat de amabil si baga-mi si mie un mp cand ai vreme si dispozitie... :cafea:

luc4s

Post by luc4s » 23 Sep 2006, 21:07

Denominatus wrote:

bineinteles ca tu ai dreptate, eu doar imi dezmorteam carcoteala :)
M-am gandit si la asta :razz:
Denominatus wrote: baga-mi si mie un mp cand ai vreme si dispozitie... :cafea:
Pun aici, sa vada toata lumea :)
Articolul 139^8 va avea urmatorul cuprins:
"ART. 139^8
Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amenda de la 2.500 lei (RON) la 40.000 lei (RON) punerea la dispozitie publicului, inclusiv prin Internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor ori a produselor purtatoare de drepturi conexe sau de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel incat publicul sa le poata accesa in orice loc sau in orice moment ales in mod individual."
Daca nu ar fi fost ce e ingrosat de mine, ar fi mers la orice.
Asa e mai greu, mai ales la torrente, unde trebuie invitatie, si atunci s-ar da nup pe litera "d"

gavril

Post by gavril » 24 Sep 2006, 11:10

iar pe dc++ iti trebuie calculator, net, share, adresa hubului si numele utilizatorului :D Prin urmare nu e direct la dispozitia publicului. :-D

Iar ce zicea Pustulica ... in cazuri extreme... eu as incerca si apararea lui :grin: Ce cauta ala pe calc. meu ?? Eu i-am zis sa nu intre !!!

denominatus

Post by denominatus » 24 Sep 2006, 15:24

;-) Exact, Gavrile.

"Mesaj de la Pustiulica:
Acesta este calculatorul meu.
Vedeti ca pe-aici am si niste filme si niste muzica. Sunt ale mele, copii private, si nu aveti voie la ele.
Desi dpdv tehnic este posibil sa puteti accesa aceste fisiere, fiindca am dat share la tot discul dur, (asta insa numai ca sa poata prietenii mei sa vada ce poze tari am facut asta vara la mare), va interzic cu desavarsire sa accesati, copiati, etc, muzica si filmele care se gasesc in directorul c:pustiulicamedia....
deci, ca sa nu existe discutii si sa fie totul clar, nu vi le pun la dispozitie, ci dimpotriva, va interzic in mod expres si categoric accesul.
Si daca esti politist sau in relatie cu organele, te rog frumos ca in secunda asta sa iesi de-aici, da?
Semnat, Pustiulica."

Samurai

Post by Samurai » 24 Sep 2006, 15:58

Vezi si art 15 din L 8/96 si o sa te potolesti.

denominatus

Post by denominatus » 24 Sep 2006, 19:27

(EDIT)
@Samurai
Am vesti proaste pentru tine.
Niciodata n-o sa ma potolesc sa rad cand cineva "comite" o gluma buna, voluntar sau involuntar,
Niciodata n-o sa ma potolesc sa fac misto de infumuratii obtuzi si fara simtul umorului, sau misto cu oamenii inteligenti, care stiu sa aprecieze, si
Niciodata n-o sa ma potolesc sa flituiesc mojicii. :grin: :-P
Pana acum am ras si am facut misto. Despre flit nu vreau sa fie cazul.

On topic si strict juridic,
Daca citeai ce-am scris mai sus lui Luc4s, ai fi vazut ca, in speta, am achiesat la opinia lui. E distributie ilegala de opera protejata. Dar m-a amuzat "disclaimerul" lui pustiulica si in acelasi spirit am "comis" o completare. daca nu te-ai prins, nu-i bai. afli acum.

Post Reply