schimbare din functie de conducere
nu merge nici asta. s-a pus problema desfiintarii respectivei subunitati, insa masura ar afecta si alti oameni care n-au nici o vina. nu pot sa desfiintez postul lui. e sef de subunitate. iar codul muncii cand esti de partea angajatorului sucks total.
am precizat ca are in actul aditional prevederea asta ca e de acord sa fie schimbat. el a depus un plan de redresare economica, care a fost analizat de o comisie. aceasta a stabilit ca domnul in cauza bate campii cu gratie, ca n-are nici o sansa de redresare, ba mai mult dupa ce depus planul de redresare a mai facut niste gauri mari in buget.......
situatie e extrem de complicata cu cat avea dreptate maxxim.deja e procesoman individu......am avut o gramada de dosare cu el....
am precizat ca are in actul aditional prevederea asta ca e de acord sa fie schimbat. el a depus un plan de redresare economica, care a fost analizat de o comisie. aceasta a stabilit ca domnul in cauza bate campii cu gratie, ca n-are nici o sansa de redresare, ba mai mult dupa ce depus planul de redresare a mai facut niste gauri mari in buget.......
situatie e extrem de complicata cu cat avea dreptate maxxim.deja e procesoman individu......am avut o gramada de dosare cu el....
deci ..fa actul aditional de schimbare de functie.
NU ..NU DECIZIE .. act aditional... daca nu semneaza ... incepi sa -l hartuiesti tu.
Revezi fisa postului ..baga la clauze ..obligatii sa urle.... il dai in judecata pentru pagubele pricinuite societatii ..in fiecare saptamana gasesti un motiv sa-l cercetezi disciplinar.... mai aplici cate o sanctiune sa usture la buzunar....
sef de subunitate ..bineeeeeeee....
Daca nu se satura si nu pleaca ...alta subunitate nu ai??? detasezi ..dar in conditii mizerabile pe cat posibil... hai noa ..ca posibilitati exista....
NU ..NU DECIZIE .. act aditional... daca nu semneaza ... incepi sa -l hartuiesti tu.
Revezi fisa postului ..baga la clauze ..obligatii sa urle.... il dai in judecata pentru pagubele pricinuite societatii ..in fiecare saptamana gasesti un motiv sa-l cercetezi disciplinar.... mai aplici cate o sanctiune sa usture la buzunar....
Daca nu se satura si nu pleaca ...alta subunitate nu ai??? detasezi ..dar in conditii mizerabile pe cat posibil... hai noa ..ca posibilitati exista....
hmm, esti chiar pe gustul meu, kinga. zici sa fac act aditional? dar actul aditional in baza a ce il emit? eu zic ca o decizie tot trebuie sa-i dau.buna ideea cu mai multe sarcini... ultima idee e sa ii dam o functie de executie, dar sa-i pastram salariul avut ca sef, bineinteles fara sporul de conducere. tot ca sa nu ajungem in instanta. chiar daca ajungem instantele sunt mai sensibile la faptul ca nu i-am luat din bani. vb din experienta.
i-am mai aplicat sanctiuni pecuniare, da omu are de unde. ca doar n-a fost sef degeaba.
. ce zici merge sa-i dau o deizie in baza art. din actul aditional si a tuturor celorlalte rapoarte, sanctiuni pe care le-a primit care demonstreaza ca nu e bun de sef?
a mai fost sef si la alte subunitati si a facut varza si pe acolo. deja multi parteneri nu mai vor sa lucreze cu respectiva subunitate.
i-am mai aplicat sanctiuni pecuniare, da omu are de unde. ca doar n-a fost sef degeaba.

a mai fost sef si la alte subunitati si a facut varza si pe acolo. deja multi parteneri nu mai vor sa lucreze cu respectiva subunitate.
hai noa..sa terminam cu decizia.
deci, in lumina noilor reglementari toate modificarile la CIM se negocieaza.
Nu stiu care este practica la voi ... ma refer la ITM..dar la noi nu mai accepta decizii ..ci act aditional, incheiat intre angajator si salariat ..care in baza consimtamantului lor foarte expres si liber exprimat incheie urmatorul act aditional ( maine trimit un model de act aditional daca vrei ....)
TRIMIT VREI NU VREI sa vezi ce fain suna.....
dupa ce semneaza nu mai are cale de intoarcere ...
deci se modifica cap X si Y si ati negociat ca.... lasa decizia.
Decizia este un act unilateral ..semnatura este doar de luare la cunostinta nu de acord.
Pe cand la act aditional el exprima acordul pentru modificarea CIM. Acu este oleaca mai clar??? Cuvantul cheie este NEGOCIERE....
si da poti sa motivezi schimbarea de funcite tinand cont de nerespectarea clauzei x din actul aditional precedent...
si sincera sa fiu
vroiam sa scriu sa nu-i schimbi salariul..asa nu prea are ce sa conteste ...cel putin acum ..nu schimbi salariul....cu timpul mai vezi cate si cate se intampla.....
Deci ramanem asa ca maine primesti actul aditional.... modifici oleaca ..si uit de decizia aia enervanta .. bine??????

deci, in lumina noilor reglementari toate modificarile la CIM se negocieaza.
Nu stiu care este practica la voi ... ma refer la ITM..dar la noi nu mai accepta decizii ..ci act aditional, incheiat intre angajator si salariat ..care in baza consimtamantului lor foarte expres si liber exprimat incheie urmatorul act aditional ( maine trimit un model de act aditional daca vrei ....)

deci se modifica cap X si Y si ati negociat ca.... lasa decizia.
Decizia este un act unilateral ..semnatura este doar de luare la cunostinta nu de acord.
Pe cand la act aditional el exprima acordul pentru modificarea CIM. Acu este oleaca mai clar??? Cuvantul cheie este NEGOCIERE....
si da poti sa motivezi schimbarea de funcite tinand cont de nerespectarea clauzei x din actul aditional precedent...
si sincera sa fiu

Deci ramanem asa ca maine primesti actul aditional.... modifici oleaca ..si uit de decizia aia enervanta .. bine??????
Odata semnat cim-ul si comunicata fisa postului eu cred ca nu-i chiar asa de simplu sa i-o modifici. Imi suna tot a schimbare a conditiilor de munca si vezi ce zice Codul Muncii despre asta.kinga wrote:deci ..fa actul aditional de schimbare de functie.
Eu zic sa incepi sa aplici cim-ul si roi-ul la sange. Sanctioneaza tot ce prinzi, de cate ori prinzi. Ca intarzie, ca pleaca mai devreme, ca vorbeste urat cu colegii, ca nu respecta curatenia la locul de munca etc etc
Asa ori se satura si cedeaza ori aduni tu "material" pentru sanctiuni mai dure, ajungand la desfacerea cim.