Rezultate ULUITOARE dupa contestatii(EX. 21 MAI 2006)!

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
mariusms

Post by mariusms » 06 Jun 2006, 21:01

leustean wrote:Giovanni, ei vor fi procurori!
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

dem

Post by dem » 06 Jun 2006, 21:08

Sunt printre cei 3. Va informez ca la fel de costernat cum sunteti voi acum, am fost eu dupa primele rezultate, intrucat evaluand dupa baremele lor, la sange, as fi luat 7,30, si am luat sub 5.
Nu stiu exact ce s-a intamplat, dar mie mi s-a facut dreptate.
Sper ca, cel putin in ceea ce ma priveste, sa nu revina...

Pelerinul

Post by Pelerinul » 06 Jun 2006, 21:12

Felicitari celor ce au luat examenul
Bafta multa celorlalti data viitoare.
Lasand deoparte valul de consternare absolut justificat , nu pot sa nu mai ridic o problema: calitatea celor care, cu grila in mana, au corectat si au dat note care dupa contestatie s-au dublat. Aia ori nu stiau sa citeasca, ori nu stiau sa...citeasca!

ss

Post by ss » 06 Jun 2006, 22:25

Felicitari celor intrati-din partea unui procuror,acum coleg de nnbransann(ca sa spun asa).
Dem, te felicit si sper sa nu regreti profesia pe care ai ales-o-bun venit in clasa magistratilor!Ai sa vezi ,meseria asta iti va oferi o multime de satisfactii,totul este sa o faci cu placere si responsabilitate(in primul rand).
Sa nu ai pareri preconcepute,mentalitatile s-au schimbat mult(suntem mai toti tineri la primul nivel si practic subordonarea ierarhica nu mai exista-de altfel,dupa ce vor intra in vigoare modificarile la CPP va fi ca si inexistenta);este altfel ca la judecatori-noi chiar formam echipa(sub toate aspectele-si profesional si in distractie), si iesim din rutina zilnica.
Dincolo de asta, nu pot sa nu constat ca si cu ocazia acestui examen cuplul CSM-INM a dat-o iarasi in bara;au facut-o lata rau!
Intotdeauna au fost suspiciuni cu privire la modul de corectare,intotdeauna la contestatii au fost rezultate surprinzatoare(din experienta va zic ca contestatiile sunt adevarata corectura!-asa a fost intotdeauna),dar acum se pare ca cei de la prima mana si-au cam batut joc-nu-mi amintesc sa fi existat diferente asa mari.
Interesant ca au asteptat doua saptamani sa dea rezultatele definitive-si cand au facut-o au nnstersnn rezultatele initiale(probabil ca lumea sa nu observe).PENIBIL!
Ca unul care a reusit la un astfel de examen(eu am facut INM si cunosc modul de a gandi al formatorilor de acolo) va spun insa ca in maniera asta au organizat toate examenele-ei de fapt nu vor sa bage prea multi oameni;ca sa treci peste un astfel de examen(cel mai greu din Romania) iti trebuie o ambitie enorma,materia la perfectie(putini i-au din prima),rezistenta psihica si...noroc.
Cei care nu au reusit ,nu deznadajduiti-invatati si incercati;in final,este imposibil sa nu reusiti(cunosc persoane care au luat a 5-6 oara)-practic este o lupta cu nnsistemulnn.Degeaba incercati sa protestati,asta-i singura cale-numai din interior se poate face ceva.
Dem,cu siguranta meritai sa iei(nu trebuie sa te justifici)-dincolo de asta ramane problema ACESTUI EXAMEN-aici trebuie schimbat ceva.

leustean

Post by leustean » 06 Jun 2006, 22:33

Trebuie si invatat, trebuie si protestat. De ce nu, de vreme ce totul este atat de grosolan.

norocel

Post by norocel » 07 Jun 2006, 06:06

ss wrote:Degeaba incercati sa protestati,asta-i singura cale-numai din interior se poate face ceva..
Nu sunt de aceeasi parere.
Cred ca trebuie luat atitudine pentru ca nu-i normal ca oameni slab pregatiti profesional sa decida cine va fi magistrat.
Daca toata lumea tace nu stiu ce se va schimba.
Este greu sa schimbi ceva dar nici din interiorul sistemulului nu-i mai usor din moment ce aici gasesti oameni deja formati sa gandeasca intr-un anumit fel.

leustean

Post by leustean » 07 Jun 2006, 07:37

Cei care au luat nu mai au nici un sac lasat afara din caruta ca sa mai protesteze, desi ar trebui sa se simta jigniti de notele rusinoase de 3 dublate la a doua corectura.
Iar cei care nu au luat vor fi vazuti drept pateticii obisnuiti ai examenelor ratate, care isi striga nedreptatea pana le trece.
Si, uite asa, trece totul, vine alta comisie, vine alt examen.
Cei care protesteaza trebuie sa fie chiar cei admisi in urma contestatiilor, o repet, altfel nu vor exista sanse.
Dar cine isi va baga oare pielea la saramura?
"Sa ne cautam dreptatea ", asa ne-a sfatuit Dem. Pai s-o cautam...Inainte de asta insa, trebuie sa ne gasim nu atat dreptatea, cat increderea de sine, puternic zdruncinata, mizerabil batjocorita de niste unii...slujbasi la CSM, care intra si ei in aceste comisii pentru primele de vacanta.

dem

Post by dem » 07 Jun 2006, 07:56

Leustean, nu stiu daca ma crezi, dar te inteleg perfect!
Aceeasi zdruncinare a increderii in propriile posibilitati (mai ales in cele de apreciere obiectiva) am resimtit-o si eu dupa afisarea rezultatelor initiale.
Ca exemplu, la proc.civ. am scris absolut tot ce era scris in baremul lor (deci ma asteptam la 10 sau, cel putin 9,50), si ei mi-au dat 2,20 (?????).
Raman la parerea ca cei care se considera nedreptatiti (NU PRIN PRISMA FAPTULUI CA ALTII AU AVUT UN SALT MARE IN CEEA CE PRIVESTE NOTELE PROPRII, CI PENTRU CA SUNT SIGURI CA EI AR FI TREBUIT SA FIE ADMISI) TREBUIE sa isi caute dreptatea si sa nu lase impresia ca astfel de lucruri se mai pot intampla si intr-o eventuala "data viitoare".
Cei care au fost admisi nu ar mai putea justifica un interes legitim pentru a contesta, sau un eventual drept incalcat (in afara de noptile de nesomn dupa ce s-au afisat primele rezultate :( )

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 07 Jun 2006, 08:04

felicitari celor care au reusit si dupa contestatii :aplauze:

leustean

Post by leustean » 07 Jun 2006, 08:18

Nici gand sa ma apuc sa contest notele voastre. Am mai spus-o pe forum, Dem, ca va consider indreptatiti sa luati aceste note. Si eu la randul meu iti inteleg perfect situatia.
Doar ca mai sint si altii indreptatiti la aceeasi punctare, oameni carora sustin in continuare ca nu li s-a facut aceeasi dreptate, din motive pentru mine neclare.
Daca ma lupt, o fac pentru examenul viitor, pe care numai Dumnezeu din ceruri stie daca il voi mai da.
Acum iti dai seama ce lehamite am.
Nu mi-e sila sa invat.
Dar nu pot sa accept cu fruntea sus sa ma supun din nou unui chin de neinteles.
Este curata nebunie si este total contra ratiunii.
Pentru asemenea nereguli trebuie sa existe o justificare si o minima raspundere. Si trebuie luate niste masuri.
Argumentul ca voua vi s-au dublat notele vine in sustinerea ideii ca cei din prima comisie si-au batut joc. Si creeaza premisa ca la fel ca voi ar mai fi putut fi si altii. Si ca problema nu a fost tratata cu seriozitatea necesara. Si, daca s-a intamplat (nu o data si nu la un singur candidat), este posibil sa se fi intamplat in mult mai multe cazuri. Eu cred ca au mai fost si alte note de trecere, dar nu au indraznit sa admita atatea contestatii cate ar fi trebuit, numai ca sa nu isi recunoasca impostura de corectori. La aceasta concluzie, a netrebnicei lor imposturi, mi-as dori sa ajunga, dar nu pentru a va respinga pe voi (nici nu ar fi posibil), ci ca sa se ia masuri in viitor.
In privinta sustinerii venite din partea voastra, repet, era doar un gest nobil si atat.
Gesturile de acest tip nu sint obligatorii. Iti doresc succes in meserie si, crede-ma , cand stiu pentru ce posturi era bataia, nici nu imi mai vine sa plang.
Este insa vorba de nota si atat.

cyclop

Post by cyclop » 07 Jun 2006, 08:50

Stiti ce e cu adevarat dureros? Faptul ca, dupa examenele de anul trecut (si pt INM, si direct pe post), s-au facut niste rapoarte, rapoarte in care se vorbeste si despre diferentele dintre corectari (mana 1 / dupa contestatii), evidentiindu-se anormalitatea acestora. Se ajunge la concluzia ca trebuie facut ceva pentru eliminarea acestor diferente. Si cu toate astea...boooom! E mai rau! Sunt diferente mai mari!
Asta spune multe despre oamenii care organizeaza si gestioneaza examenele astea. Dupa cum mai spuneam, sunt ori incompetenti, ori rau intentionati, ori indiferenti, etc. Oricum, n-au nici un drept sa fie acolo.
E, intr-adevar, revoltator!

norocel

Post by norocel » 07 Jun 2006, 15:29

dem wrote:Ca exemplu, la proc.civ. am scris absolut tot ce era scris in baremul lor (deci ma asteptam la 10 sau, cel putin 9,50), si ei mi-au dat 2,20 (?????).( )
Tu spui ca ai luat 2,20 la pocedura civila dar, stii ce ma nedumereste foarte tare pe mine?
Faptul ca in rezultatele finale apare ca tu ai fi luat la prima corectura (adica inainte de contestatii) 9,38 iar dupa contestatii ai luat 8,38.
Cum nota initiala era mai mare (???) a ramas...9,38 la procedura civila.

Si asa s-a intamplat cu toti cei 3 candidati.
Nici unul nu apare ca ar fi luat notele mici cu care figura in primul fisier publicat in 26 mai.

Te cred ca tu nu ai nici o vina dar nu inteleg de ce au schimbat ce au publicat initial?

Daca nu crezi ce spun, da "unhide" pe fisierul publicat pe site-ul INM-ului si vezi ce ascunde.
Este foarte ciudat.

zalaura

Post by zalaura » 07 Jun 2006, 16:57

Sunt una din cele admise la acest examen de la primile rezultate. Dupa contestatie am mai obtinut 30 sutimi, iar contestatia am facut-o pentru a obtine un post mai bun.
Da sincera sa fiu, mi se pare ca-i putin spus revoltator modul in care au corectat. Si nu ma refer sub nici o forma la mine!!! Ci la ceilalti participanti!
Chiar si chestia sta, ca dupa rezultatele de la contestatii cei picati nu mai stiu ce medii au, nu mi se pare normala.Foarte bine, am picat, dar normal ar fi sa stiu si eu daca mi-a mai dat ceva punctaj dupa contestatie!!!!Zic eu!!! Macar sa stie omul cum a fost evaluat.
Ca sa nu mai pun la socoteala ca a trecut o saptamana pana la rezultatul contestatiilor.
Pot sa stau in cap, si tot nu vad o explicatie logica a modului cum au corectat, si cum au inteles sa trateze acest examen. Intr-adevar, ar trebui sa fie luati de guler si scuturati bine!
Imi pare rau pentru cei care nu au luat, si-mi pare mai rau ca la un astfel de examen functioneaza din pacate si un pic din principiul loteriei.

norocel

Post by norocel » 07 Jun 2006, 17:03

Daca intrati pe site-ul INM-ului si dati "unhide" pe fisierul in excel o sa vedeti toate notele, si de la prima corectura si de la contestatii.
Nu au disparut ci sunt doar ascunse ca sa nu se vada ca la unii au aparut alte note la prima corectura.
Nu cred ca au vreo vina cei intrati ci cred ca s-au incurcat lucrarile la prima corectura si acum nu au mai stiut cum sa rezolve problema.

dem

Post by dem » 07 Jun 2006, 17:29

Spuneti-mi si mie cum se da unhide. Eu am excel in lb.romana.

Post Reply