Abuz de drept procesual - ignorarea apararii avocatului
Intre timp m-am mai linistit; m-am resemnat oarecum. Azi am fost cu referatul (ala pt. incasat banii) la procuror sa il semneze si mi-a zis ca s-a dispus arestarea pe 30 zile. Iar la prezentarea mat. de urm pen. ma vor chema iar. M-am bucurat oarecum, dar cred ca nici atunci nu prea am ce face (sper sa ma insel) deoarece in legatura cu ce sa pun concluzii???? Oricum va fi dat pe mana instantei. Chiar, ce trebuie sa faca avocatul atunci?
Eu as fi vrut sa il asist la dispunerea arestarii si la dezbaterea in fond a pricinii. Ma simt in cazul meu a avea un rol mai mult decorativ, sau altfel spus mic pestisor in aparare printre rechinii care urmaresc condamnarea.
Decizia baroului nu o am, cand o sa fac rost de ea o s-o postez. Parca prea mult am scris in legatura cu aceasta decizie, incat nici nu mai vreau sa o mai comentez.
Eu as fi vrut sa il asist la dispunerea arestarii si la dezbaterea in fond a pricinii. Ma simt in cazul meu a avea un rol mai mult decorativ, sau altfel spus mic pestisor in aparare printre rechinii care urmaresc condamnarea.
Decizia baroului nu o am, cand o sa fac rost de ea o s-o postez. Parca prea mult am scris in legatura cu aceasta decizie, incat nici nu mai vreau sa o mai comentez.
Re: Abuz de drept procesual - ignorarea apararii avocatului
Giovanni wrote:Dar nu trebuia consemnata intr-un proces verbal intreaga mea aparare??? Ca nu ma simt impacat cu mine, mai ales ca e primul caz concret pe care il am.
Deci eu consider ca este absolut de neimaginat ce ti s-a intamplat. Pana cand o sa continue porcii astia de procurori cu abuzurile astea?

Auzi, tu, sa formulezi o aparare si, totusi, procurorul sa mearga cu hotu la arestare

Colac peste pupaza, judecatorul a venit de acasa sa judece propunerea de arestare inainte de a expira termenul de 24 de ore

Bine ai venit in lumea reala a "cazurilor concrete", ca de teorii suntem satui 8O
mai baltazar tu nu ai fost stagiar?
nu ai avut niciodata un "prim dosar"? ai trecut direct la al doilea?
nu fii afurisit.
peste un an va fi si Giovanni la fel de imun ca si noi la diverse lucruri.
Pana una alta... fiti si voi mai ingaduitori.
cat despre decizia baroului eu zic ca merita atacata pe undeva. Imi pare nelegala.
nu ai avut niciodata un "prim dosar"? ai trecut direct la al doilea?
nu fii afurisit.
peste un an va fi si Giovanni la fel de imun ca si noi la diverse lucruri.
Pana una alta... fiti si voi mai ingaduitori.
cat despre decizia baroului eu zic ca merita atacata pe undeva. Imi pare nelegala.
Din pacate nu am ce ataca. M-am interesat azi. M-a dezinformat procurorul cand a spus ca exista o decizie a baroului in acest sens. Si ea era se pare in ceata. Mi s-a spus ca am fost delegat aparator doar pt. faza de urmarire, mandatul meu neextinzandu-se si asupra dezbaterii propunerii arestarii, iar la final, la prezentarea mat. de urm. pen. ma vor rechema. In acea noapte, la ora 1 m-au luat asa, ca din oala, nestiind nici eu cat de restranse imi sunt atributiile. De aceea m-am razvratit. Stiti ce e fain?attorneyatlaw wrote: cat despre decizia baroului eu zic ca merita atacata pe undeva. Imi pare nelegala.
Ca inculpatul a facut recurs asupra arestarii, si nu m-as mira sa intre in actiune un al 3-lea avocat (sa ia si el 1.000.000 lei). Daca am dreptate cu asta, atunci, sa ma ierte Dumnezeu, dar sistemul nostru "pute" rau de tot iar omun ala cu catusele la maini si fara fonduri banesti ca sa-si angajeze pe cineva n-are nici o sansa.
Faptele pentru care e acuzat sunt de competenta judecatoriei. Nu m-ar mai mira ca atunci bietul inculpat sa fie dat pe mana unui al 4-lea av. Daca va indrazni si un recurs, vine no. 5 si tot asa...AHO wrote:Giovanni prea esti patimas !
la trib oricum nu-l poti asista pennca din cate am inteles esti stagiar.
140 ind. 3 recursul impotriva inch. se judeca de instanta sup. adica de tribunal; a nu se confunda cu recursul impotriva h date in judecarea fondului.Giovanni wrote: Ca inculpatul a facut recurs asupra arestarii, si nu m-as mira sa intre in actiune un al 3-lea avocat (sa ia si el 1.000.000 lei).
Fara suparere, si nu m-ar deranja sa ma insel, dar cred ca le cam incurci. eu nu ma stiu pe penal si nu indraznesc sa am pareri, totusi o incursiune prin cpp si eventual un curs te-ar ajuta sa te lamuresti
Nu ne-am prea inteles. Cand am zis ca la jud. recursului asupra arestarii va veni probabil un al 3-lea av. m-am referit la faptul ca nu m-ar mai mira ca cel care l-a asistat la dispunerea arestarii initiale sa nu mai apara. Evident ca nu am voie ca stagiar sa il asist in aceasta faza (recurs la arestare), insa il pot asista, dupa cum spuneam la judecarea in fond a cauzei (desi nu cred ca ma vor mai numi). Aici cred ca nu m-am facut inteles.