primul termen in penal

Examene, rezultate, pareri, etc
rudareanu

Post by rudareanu » 02 Mar 2006, 00:32

prima cauza a mea in penal a fost cand a uitat maestrul de cauza, mi-a dat telefon si mi-a pus cauza in brate. nici macar nu am azut dosarul. norocul meu cu lipsa de procedura. :)
nu mi-a fost tot una la umatoarele doua termene, iar acum ... e ok.
mai ales la oficii, unde spre rusinea mea ca trebuie sa recunosc, citesc doar rechizitoriul, ultima incheiere si verifica daca inculpatul are antecedente. In functie de aceste lucruri, imi formulez si concluziile.
Daca este un angajament in schimb, se schimba un pic lucrurile si devin mai silitor.
btw .. sunt in al doilea an de stagiu.
Bafta la toti!

elecktra

Post by elecktra » 02 Mar 2006, 12:35

Femme, ne-ai adus aminte de primele noastre dosare :) .......
Si eu am patit ceva asemanator cu maestrul meu (ca si tine, rudareanu) doar ca nu a fost amanare, ci am audiat martori in contradictoriu cu o avocata de renume (practic am crescut cu numele ei). PPPFFFFFF nu pot sa va spun ce emotii am avut, ma simteam exact ca in Ally MCBill...mica, mica :-P si credeam ca o sa ma faca praf. A fost super! si experienta mi-a dat multa incredere in mine.

norocel

Post by norocel » 02 Mar 2006, 13:23

rudareanu wrote:mai ales la oficii, unde spre rusinea mea ca trebuie sa recunosc, citesc doar rechizitoriul, ultima incheiere si verifica daca inculpatul are antecedente. In functie de aceste lucruri, imi formulez si concluziile.
Si ai incasat onorariul de fiecare data? :mrgreen:
Nu ti s-a intamplat sa-ti spuna judecatorul sa-ti faci treaba daca vrei sa-ti iei banii? :evil:

bozo

Post by bozo » 02 Mar 2006, 17:58

Daca vor treaba mai multa si mai buna, atunci sa plateasca si bani mai multi. Oricum, pentru sumele alea derizorii multi isi fac treaba chiar neasteptat de bine. La un moment dat devine o rutina.

Nu stiu cum e in alte parti, dar in Bucuresti judecatorul nici macar nu are respectul sa-ti dea termen ca sa pregatesti apararea, avand in vedere ca delegatiile de la Barou le ridici cu o zi inainte de termen. De fapt, este chiar un mare tupeu sa ceri termen pentru pregatirea dosarului. Te lasa, in schimb, vreun sfert de ora cu dosarul in brate. Si ma intreb, mai ales daca e vreo caramida, la ce oare sa te uiti mai intai?

norocel

Post by norocel » 02 Mar 2006, 18:16

Multi sau putini sunt bani platiti din fonduri publice.
Eu nu as fi de acord ca avocatul care nu-si face treaba sa incaseze banii.
Ba, mai mult, as spune ca o prestatie slaba echivaleaza cu neasigurarea asistentei juridice si ar trebui sesizat imediat baroul.

rudareanu

Post by rudareanu » 02 Mar 2006, 18:53

Norocel wrote:Multi sau putini sunt bani platiti din fonduri publice.
Ba, mai mult, as spune ca o prestatie slaba echivaleaza cu neasigurarea asistentei juridice si ar trebui sesizat imediat baroul.
Nu sunt de acord cu tine.
Sagiarul nu poate refuza daca i se pune un oficiu in brate.
Sincer sa fiu, m-as lipsi de ele daca s-ar putea, dar nu vreau sa deranjez colegii mai in varsta pana nu imi dau definitivatul.
De aici si prestatia mea nu tocmai "stralucita"

sechmet

Post by sechmet » 02 Mar 2006, 19:56

meri wrote:dvs."noii" stagiari ar cam trebui sa stati in bancuta domniilor voastre pana vi se da decizia de numire. altfel ingrosati randurile la oficii, care si asa sunt putine.:P
Uite ca Meri se plange ca nu primeste destule dosare, asa ca daca nu te descurci mai renunta si tu Rudareanu ca faci un bine celor care stau la rand. :evil: :evil: :evil:

Serios vorbind, un avocat de calitate isi va face treaba indiferent daca este platit de client sau de barou (din bani publici, evident :mrgreen: ).
Am vazut chiar pe forum un avocat care se lupta cu toate armele intr-un dosar in care fusese numit avocat din oficiu. Cred ca era Giovani. :aplauze:

luciflor

Post by luciflor » 02 Mar 2006, 19:56

Norocel wrote:Multi sau putini sunt bani platiti din fonduri publice.
Eu cred ca ati inteles foarte bine ce vrea sa spuna norocel. Iar ce a facut femme a fost extraordinar. S-a pregatit (adica a citit dosarul) chiar daca e "doar un oficiu". Si a fost bine. Si pentru ea si pentru cel care a crezut in ea.
Iar increderea creste, mai ales cand ai castig de cauza pentru ca te-ai pregatit. :floare:

rudareanu

Post by rudareanu » 03 Mar 2006, 01:00

nu o tot intoarceti mai fratilor pe toate partile cu frumusetea meseriei si cu vrajeli de incepator.
nu zic ba, e frumoasa, dimineata abia astept sa merg in sala daca am ceva cauze in ziua respectiva, dar ...
de arestatii care se dau in judecata aproasta si la care uneori trebuie avocat din oficu nu mai amintiti?
de inculpatul impotriva caruia sunt o caruta de proba si el nu recunoaste?
de arestatul care doreste ca tu sa propui ca proba un martor in circumstantiere si dupa aceea nu mai ia nimeni legatura ci tine si judecatorul te face de ras in fata salii ca nu ai depus "diligentele necesare"?
de clientii care abia asteapta sa iti faca o plangere pentru orice chestie?
de parintii inculpatilor care vin, semneaza un contract, dau 1/4 din bani si restul nu ii mai vezi si tu totusi iti faci treaba?
vreti sa va mai enumer?
si atunci nu veniti sa imi spuneti mie cat de viteji sunteti voi intr-un oficiu si ca eu nu imi fac treaba.
eu imi fac treaba la modul decent pentru un oficiu, dar nu o sa ma pun sa alerg dupa practica si probe pentru o cauza pierduta din start.
faceti voi meserie la modul ideal, ca in judetul meu asa ceva nu se prea poate.
Salntare si bafta la toti!

rudareanu

Post by rudareanu » 03 Mar 2006, 01:07

ah .. asta am uitat sa amintesc:
cand procurorul pune concluzii de "condamnare conform rechizitoriului" si nici macar nu are bunul simt sa isi motiveze concluziile, eu de ce m-as rupe in doua ??? ca doar el are salar din banii contribuabililor de 25 de milioane (are doar cativa ani vechime)!
Salntare

sofia

Post by sofia » 03 Mar 2006, 11:25

rudareanu wrote:cand procurorul pune concluzii de "condamnare conform rechizitoriului" si nici macar nu are bunul simt sa isi motiveze concluziile, eu de ce m-as rupe in doua ???
Pentru ca tu esti interesat sa atragi clientela.
Sau tu nu de asta te-ai facut avocat?

femme

Post by femme » 04 Mar 2006, 13:59

Sunt deja la al patrulea oficiu . O evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste 1.5 mld. Poate isi ia aparator. Voi vedea pe 9 martie.
Nu stiu cum le nimeresc. Nu am si eu o liberare conditionata :-x .
Mi-am facut deja rost de actele importante de la dosar si sa vad ce pot sa fac pt d-l inculpat .
In general, am timp cam o saptamana sa studiez un ds pana la termen. Nu mi s-a intamplat niciodata sa primesc un oficiu si a doua zi sa am termen.

Multumesc pt aprecieri. Imi dau tot interesul sa fie bine, cu toate ca la termene sunt coplesita de emotii.
Si nu banii ma motiveaza!!!!

bozo

Post by bozo » 06 Mar 2006, 16:22

Nici n-ar avea cum sa te motiveze banii. Sunt alte lucruri care conteaza la inceput de drum, cum ar fi experienta, prestigiul, sa devii cunoscut, iar increderea in tine o capeti numai atunci cand vezi ca poti fii de folos altora si nu ai ingurgitat degeaba tone de carti. Cu timpul, insa, cresc si pretentiile.

giovanni

Post by giovanni » 07 Mar 2006, 15:18

Sechmet wrote: Am vazut chiar pe forum un avocat care se lupta cu toate armele intr-un dosar in care fusese numit avocat din oficiu. Cred ca era Giovani. :aplauze:
Da, intr-adevar, am si nota de concluzii de 4 pagini aparare pentru a se primi o suspendare conditionata la un accident fara permis + stare de ebrietate + parasirea locului faptei. Dar cred ca imi cam piere cheful, dat fiind ca instanta e la 25 km de oras si pana acum am avut 3 termene si am si studiat dinainte dosarul. In total 4 drumuri de du-te vino, matematic 200 km. Ca nu mai merita milionu de la stat, dat fiind ca in curand il cheltui tot pe motorina. Si cu ce raman? Experienta, cred...

sebi77

Post by sebi77 » 07 Mar 2006, 16:20

Giovanii!! ia autobuzul! :grin:

Post Reply