Pensie alimentara

Familiei
smith

Post by smith » 17 Jan 2006, 17:36

"Ce vrea juniorul Smith? El vrea sa i se majoreze pensia de intretinere avand in vedere aceasta sulta (dreptul tatalui sau, altminteri caci a muncit si el o viata si a contribuit la dobandirea bunurilor comune), asa incat lunar de acun inainte (caci asa se plateste pensia de intretinere) sa mai ia de la tatal sau si ce nu a reusit sa ia soata dumisale la partaj. "

attorneyatlaw asta ai spus tu mai sus...asani ?
Daca tu nu stii care este situatia reala ,nu te apuca sa faci ipoteze, cel putin pe seama mea. Stii tu cine si cat a muncit mai mult in familia mea? Ma cunosti cumva ?
Din cate am observat tu la interbarea mea nu ai raspus ,dar ai inceput sa faci ipoteze de ce am pus intrebarea!
Nu uita ca asta este un site de avocatura, nu sa judeci oamenii dupa aparente, sau dintrnun post de cateva randuri. Sau tu esti asa de perspicace sa citesti oamenii si viata lor din cateva randuri.
Daca vrei sa mai imi transmiti ceva, fii ontopic.

diaboliq

Post by diaboliq » 17 Jan 2006, 17:43

Draguta cu nume ienglej, de ce ieshi din rand???? 10 flotari!
in degete..... :evil:

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 17 Jan 2006, 17:49

esti sigur ca nu am raspuns la intrebarea ta?
ia vezi mai jos raspunsul la intrebarea ta, dat chiar de mine
nu
pensia alimentara a fost stabilita intr-o vreme in care tatal tau avea deja acesti bani numai ca sub alta forma (cota parte din bunurile comune).
faptul ca in rma partajului cota lui parte s-a transformat in bani (sulta) nu va indreptateste pe voi la nimic suplimentar.

smith

Post by smith » 17 Jan 2006, 17:56

Nunl vazusem printre chestiilea celelalte scrise despre mine. Vb de parca mnai cunoaste sau ai cunoaste situatia mea ...
Am observat ca ai drept de moderator pe forumul asta (daca nu ma insel); ar trebui ca tu sa ai grija ca discutiile sa fie ontopic, cu atat mai mult sa "te iei de utilizatori".

insolit

Post by insolit » 17 Jan 2006, 19:40

problema e interesanta si poate deschide o perspectiva asupra ratiunii pensiei de intretinere.
Trec peste faptul daca majorii sunt indrituiti sa ceara pensie de intretinere
majorarea pensiei se poate solicita daca au crescut nevoile si, proportional, au sporit mijloacele debitorului. Intrucat pensia consta intr-o prestatie succesiva este necesar ca nevoile si mijloacele sa se bucure de o anumita permanenta, continuitate. Altfel spus, sa existe suficiente imprejurari din care sa rezulte ca nevoile si mijloacele nu vor fi pasagere.
cat priveste sursa sporului acestor mijloace, nu intereseaza doar veniturile din munca:de exemplu, dividendele pot fi avute in considerare. dar, sumele de bani obtinute ocazional, cum e si situatia de fata, nu cred ca ar putea fi luate in discutie.
avand in vedere cele spuse, cred ca raspunsul este NU.
dar acesta interpretare mi se pare totusi inechitabila, intrucat:
1 sunt situatii in care creditorul cade in nevoi mari si, mai ales, neprevazute
2 mijloacele debitorului pot creste dint-o data
trebuie gasite insa argumente puternice pt a se schimba actuala perceptie;textul din art 94 ar permite si alte interpretari si poate fi luat ca punct de plcare

jus2001

Post by jus2001 » 17 Jan 2006, 19:49

"Chiar de ar fi ultimul nemernic, puturos si materialist, mincinos si violator etc." . Pai daca si atunci ai face orice pentru copilul tau crezi ca va mai intelege ce e aia pedeapsa. Daca o sa procedezi asa o sa vezi ca a ta odrasla va avea mari carente in educatie.
Se vede draga mea ca nu prea ai mare experienta de viata altfel nu ai vorbi asa. Ba mai ii si atragi atentia lui Aal, cu toate ca e mare diferenta intre modul vostru de a gandi. Incearca sa patrunzi mai bine mesajele alea inainte sa raspunzi :evil:

ildi

Post by ildi » 17 Jan 2006, 20:14

Nu e cazul sa dai in mine si odrasla mea, este nepotrivit pt. si cu "nivelul "tau. Miroase a mahala.
Vorbind in felul acesta, esti tu in masura sa critici si sa iti dai cu parerea, dragul meu?

Imi cer scuze dar nu imi pare rau ca am generat discutia off topic, repet am vrut sa cunosc parerea lui Atto.
Trebuia sa trimit mp., dar n-am indraznit.

jus2001

Post by jus2001 » 17 Jan 2006, 20:19

Daca traiesti intr-o mahala in care se vorbeste cum am facut-o eu mai sus inseamna ca nu e asa de rau pe cat imi inchipuiam. Tu nu esti off-topic, esti offff-life. Fara resentimente dar nu prea intelegi nimic.

ildi

Post by ildi » 17 Jan 2006, 20:25

Adevarul e ca nu inteleg, sunt tare proasta! :lol:

luciflor

Post by luciflor » 17 Jan 2006, 20:37

jus2001 wrote:Daca traiesti intr-o mahala in care se vorbeste cum am facut-o eu mai sus inseamna ca nu e asa de rau pe cat imi inchipuiam. Tu nu esti off-topic, esti offff-life. Fara resentimente dar nu prea intelegi nimic.
Acum am inteles totul. Toti suntem prosti. Norocul nostru ca il avem pe jus2001 cel onnnn-life.
Pentru domnul schmidt: te inseli, atto nu are atributii de moderator. Ti-a raspuns de cateva ori, numai ca nu ai priceput nimic. Mai bine il intrebi pe jus2001. El sigur stie. Va fi mereu on-topic. :lol: Ca si la ultima interventie, de altfel.

insolit

Post by insolit » 17 Jan 2006, 20:44

Nu inteleg ce aveti
asteptam niste argumente de la voi la o problema desprinsa de situatia unei anumite persoane
Intrati pe un chat cumva, nu intoxicati threadurile
macar sa stearga cineva posturile inutile

jus2001

Post by jus2001 » 17 Jan 2006, 20:52

Vezi ca ti-am raspuns intr-un alt topic. Are dreptate dricaru cand va trateaza, pe unii din voi, cu dispret. Se vede ca sunteti destul de subtirei(referire tot la unii dintre voi)!

Post Reply